![]() |
#181 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2018
Miasto: Zabrze
Motocykl: ATAS 2019
Przebieg: 11000
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 14 godz 24 min 33 s
|
![]()
Dzieki Panowie. Swoja ATAS kupilem wlasnie w Plazie w stolicy u Karola, ale wtedy jeszcze mieszkalem "w okolicy". Tam tez byl pierwszy serwis po 1000 km. Teraz do Plazy mam 400 km w jedna strone, ale widze ze nie ma wyjscia - przynajmniej do konca gwarancji jesli chce ją utrzymac.
Dobra, koniec kasztanienia tematu koledze, przynajmniej z mojej strony ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 1 tydzień 2 dni 22 godz 34 min 51 s
|
![]()
Jak dobry serwis to jazda do niego to przyjemność. Znam wszystkie ścieżki między Krakowem a Bielskiem. Przeważnie powrót z serwisu był sporo dłuższy niż dojazd do niego. Niestety wszyscy teraz zaczynają patrzyć w tabelki i gdzieś znika człowiek. Do niedawna miałem dostęp do całej gamy motocykli Bmw a teraz to już nie to samo, nadeszły nowe ciekawe czasy.
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2018
Miasto: Słocina
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 22 godz 24 min 54 s
|
![]() Cytat:
![]() Jak będę miał nowe moto, na pewno to sprawdzę w warunkach gwarancji... Nawiasem mówiąc, Rometa trzeba w ASO jak się nie chce stracić gwarancji - stoi jak byk w papierach gwarancyjnych. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
![]() |
![]()
Jak będziesz miał nowe to zapoznaj się z przepisami bo od dłuższego czasu piszesz jedynie co będzie jak będziesz miał
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2018
Miasto: Słocina
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 22 godz 24 min 54 s
|
![]()
Dzięki Emek za info, bo w mojej siwej łepetynie zalęgła się jakaś urban legend w tej kwestii...
PS Jest jednak mały niuans. Jeśli ASO odmówi gwarancji, bo tak, to pozostanie tylko sąd. A to już jazda pod górkę. Przy drobnych awariach można machnąć ręką, ale przy grubszych będzie kłopot. Ile np. kosztuje nowy oryginalny silnik? W geesie pono 50 000 zł... Ostatnio edytowane przez MrWaski : 02.02.2020 o 11:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 2 godz 9 min 5 s
|
![]() Cytat:
druga kwestia to sam "serwis" jego zakres, ASO i CB500X w tym motocyklu nie ma niczego co wymaga większej wiedzy niż, "gdzie jest spust oleju." Ostatnio edytowane przez mdxmd : 02.02.2020 o 12:44 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2017
Miasto: Poznań
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 5 godz 40 min 21 s
|
![]()
Gwarancja nie gwarantuje, że silnik wymienią.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
![]() |
![]()
Moja Afra ma piąty rok i nic się nie zesrało. Wiem tylko że nie trzeba sewisować w ASO ale jak kto bojaźliwy to niech tam serwisuje. Ja jeżdżę z reguły daleko i na dyletanctwo ASO nie mogę sobie pozwolić. Ma być zrobione dobrze i tak zawsze mam. Wolność wyboru wszak mamy więc róbta co chceta i gdzie chceta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 2 godz 9 min 5 s
|
![]() Cytat:
![]() a podczas przeglądów dużo można napsuć bo teraz motocykle są okrutnie upakowane i trzeba dużo cierpliwości i uwagi aby nic nie "zepsuć" przy okazji prostych czynności. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Honda Riding Gear 2019 | darius | Gadżety / wyposażenie | 8 | 25.11.2018 19:28 |