![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
kapłan maryjan
![]() Zarejestrowany: Nov 2009
Miasto: Krakuff
Motocykl: Super Penera
Przebieg: 667
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 8 godz 23 min 14 s
|
![]()
TDMa to przyjemny motocykl. Miałem 4txa przed afryką i tenerą. 900ta to w zasadzie poprawiony 4tx - nie bierze oliwy i ma wtrysk - spalanie min. da się uzyskać lekko poniżej 4/100.
Być może kiedyś znowu stanie u mnie w garażu. Był to pierwszy motocykl, którego nie znienawidziłem po całym dniu spędzonym w siodle (kolejnym była ST ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Bielsk Podlaski
Motocykl: RD00
Przebieg: 66666
![]() Online: 4 tygodni 1 dzień 9 godz 17 min 33 s
|
![]()
Miałem 4txa też. Zacne moto. Zawias rewelacja, po każdym rodzaju asfaltu jedzie jak po szynach. Hamulce rzednie bardzo poprawne, tylny działający praktycznie w systemie 0/1. Silnik bardzo żwawy a przy tym bardzo oszczędny. Standardowa kierownica dziwnie wąska i mało wygodna, standardowa owiewka przy moim wzroście 180cm powodowała walenie strugą powietrza centralnie pod kask - 900 ponoć poprawione i problemu nie ma, u mnie sprawę rozwiązał deflektor.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
zależy, o których silnikach mówisz. ten sam w ST i TDM 850 był 4TX, czyli twin równoległy ino w TDM po rozwiercie.
potem przesunęli wykorbienia i robili juz 'V-kę' - tu tego problemu z tego co wiem nie było. matjas
![]() |
#4 | |
![]() Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Bielsk Podlaski
Motocykl: RD00
Przebieg: 66666
![]() Online: 4 tygodni 1 dzień 9 godz 17 min 33 s
|
![]() Cytat:
![]() Na forumie http://www.tdm.pl/forum/ znajdziesz wszystko co trzeba |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
a... to przepraszam popierdzieliłem nazwy. myślałem, że było dokładnie na odwrót 1. 4TX a potem 2. 3VD!!!
no w każdym razie chodziło mi o to, że pierwsze TDMy są bardziej podobne do XTZ. sorry jesli założyłem komuś bulwers ![]() matjas
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Wymiar zębatek - różnice - wrażenia | Misza | Rama, zawieszenia, napęd | 112 | 06.06.2024 22:28 |
Opinie o Acerbis 035 | torak | Kaski | 13 | 22.03.2013 11:15 |
Sprężyny YSS - opinie? | Stolek | Rama, zawieszenia, napęd | 1 | 18.11.2012 21:30 |