|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
25.04.2012, 19:43 | #1 |
Wagadugu 2012
Chciałbym tu opisać swój nowy projekt, czyli Wyprawę Wagadugu 2012.
Za dużo na razie nie mogę napisać ale to co mogę napisze by zaspokoić Waszą ciekawość a przy okazji być może otrzymać jakąś pomoc. Ruszam tradycyjnie już jesienią. Wyjazd 30.10.2012, powrót planujemy na 30.11.2012 Tym razem jedziemy na dwa motocykle, tej samej marki, te same modele - różnią się tylko kolorem i rocznikiem. Dzięki temu będziemy mieli wspólny bagaż części eksploatacyjno-naprawczych. Nie wiem tylko po co - przecież Transalpy się nie psują (tfu,tfu,tfu ) Cel: Burkina Faso. Plan: na razie brak, raczej pełen spontan Budżet: jak najniższy wspierany datkami od sponsorów Bliższe założenia: 100% motocyklem 100% w namiotach ----------------------- 200% przygody ! To będzie mój kolejny a Marka pierwszy prawdziwy "Lek na jesienną deprechę" Ja się uzależniłem od tych leków, nie wiem jak podziałają na kolegę Na razie z powodów o których pewnie się większość domyśla (sponsoring) stworzyliśmy funpage na facebooku. Coś tam na naszym funpag-u pomaleńku zaczynamy skrobać. Także : RUSZAMY ! Zapraszam do polubienia nas, będzie to nam bardzo ale to bardzo potrzebne ! Trzymajcie kciuki. http://www.facebook.com/Wyprawa.Wagadugu2012 Z góry DZIĘKI ! Wielu spyta dlaczego tam, więc od razu odpowiadam: - Afryka wciąga ! - tak na szybko licząc wyszło nam, że tylko na tyle starczy nam urlopu i eurasków - nie bez znaczenia jest fakt, że to już prawdziwa Czarna Afryka. - wzięliśmy pod uwagę także to, że na całej trasie wyjazdu akurat nie ma pory deszczowej w miesiącu gdy mamy wolne. - brak głośnych sygnałów o rebeliantach, porwaniach i zagrożeniach z tym związanych. - ceny wiz do zaakceptowania, brak wymogu posiadania CdP. - paliwo też kosztuje znośnie Jak ktoś ma ochotę pobawić się w BigBrothera to nasza "kamera" jest tu : http://tnij.org/srig Ostatnio edytowane przez Neno : 13.10.2012 o 06:05 Powód: Dodano link. |
|
|
|