|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
29.08.2016, 20:47 | #11 |
Miasto: B Y D G O S Z C Z
Motocykl: KTM ADV 990 "S"
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 21 godz 38 min 4 s
|
No to kupa Nie dam rady jednak pojechać, bo mnie robota porwała i tym samym powrót z delegacji dopiero na koniec września.
Ale wam życzę wielu wspaniałych wrażeń i z jazdy i z ognisk oraz ze spotkań z ciekawymi ludzmi itd. PRZYJEMNOŚCI! !! |
29.08.2016, 21:06 | #12 |
Coś mi się zdaje, że XTka się przestraszyłeś...)
Kiedyś było mi dane dosiąść te dwa sprzęty i jest się czego obawiać..
01.09.2016, 14:53 | #13 |
Miasto: Kraków
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 143000
Online: 3 dni 8 godz 8 min 26 s
|
Mateusz93 - najprawdopodobniej jadę z Wami. Z Carlosem już gadałem i się znamy z wyjazdu na Ukrainę chyba z przed 5 lat. Moto TA. Obgadajcie z Carlosem bo można zrobić manewr że moto na przyczepkę i nią dojechać pod Ukrainę - jak coś to przyczepkę ( dużą bagażową) i auto do niej mam. W TA mam już kostkę więc nie chcę zmieniać opon w te i na zad. Sprzętem grupowym dysponuję : namiot ( raczej preferuję plandekę pomiędzy moto rozwieszoną), kuchenka benzynowa + garnek grupowy do niej, łyżki do kół, jakieś łatki, gps z wgranym oziexplorer + mapy topo Ukrainy. Jakieś mapy papierowe powinienem mieć. Przypominam że dla kierowcy potrzebny jest waży ( nie wiem ile czasu ) paszport, najlepiej bez pieczątki z Rosji, natomiast dla motocykla zielona karta. Motocykl musi być prowadzony przez właściciela lub notarialnie upoważnienie w języku ukraińskim dla kierowcy ( to przejazd przez granicę). Jeśli coś podałem w sposób niepełny to nieświadomie i z góry przepraszam. Jeśli chcieli byście nocleg pod Krakowem dzień wcześniej to nie ma problemu, moto tez jest gdzie zostawić. Jak dla mnie możemy nie wyjeżdżać z lasu poza sklep spożywczy i wachę.
|
03.09.2016, 09:39 | #14 |
Born Bad, Dying Worse
Miasto: Bielsko-Biała
Motocykl: CRF 1000L Adventure Sports
Online: 13 godz 18 min 45 s
|
W zeszłym roku byłem z kumplem (ja na AT, on na Trampku) na Arabatskiej Strelce. To w Chersońskiej Oblasti, zaraz koło Krymu. Bardzo fajne miejsce do offów - dużo bezdroży, piachu, trochę błota, stepów. Polecam, choć to daleko. Z Bielska w jedną stronę 1800 km.
Jak chcecie namioty to tam wszedzie można na dziko się rozbijać, np. na plażach nad Morzem Azowskim. Mam tam rodzine, więc wiem że jest bezpiecznie.
Star Riders Brotherhood Iron Butt Association #56638 Ostatnio edytowane przez MajQ : 03.09.2016 o 10:55 |
|
|