![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
Nie było by to zabawne gdyby pożyczony przez Ciebie motorek od kolegi, wrócił z pękniętą ramą
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Poznań
Motocykl: DR650SE
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 14 godz 52 min 55 s
|
![]()
wystarczy przykręcić dwie blaszki wzmacniające, temat dawno przerobiony
![]() http://www.boxerparts.net/szczegolyP...92&lan=1&cur=1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]()
Nom, co potwierdza tylko że fabrycznie jest to spieprzony sprzęt
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Mizerna Kruszynka
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Lusk
Motocykl: RD07a
Przebieg: 110 tys
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 12 godz 24 min 19 s
|
![]()
Z tymi ramami to był realny problem. Nawet Twjuratech jakieś chomąto opracował wzmacniające ten element. Na własne oczy widziałem w tym samym miejscu pęknięte dwie 1100. Ponadto jakieś takie wrażenie odniosłem ze był delikatniej zrobiony niż 1150. Z łożyskami w 1100 nie wypowiadam się .
Regularnie serwisuje 1150 GSA w zakresie mechaniki i elektryki oraz wszelakich przeróbek. Konstrukcyjnie nie powiem że pancerny ale dość starannie wykonany. Rama lubi rdzewieć (ku pociesze Orzepa) myśle ze w takiej samej skali jak w AT. Natomiast korazja części aluminiowych a w szczególności około zawiasowa nazwał bym dosyć upierdliwa. Jak już coś zacznie próchnieć to w oczach się utlenia . Po prostu każda małą parchę zaraz musimy usuwać i zabezpieczać przed dalszym rozwojem raczyska. Wykonanie elektryki i wszystkich detali naprawdę na wysokim faszystowskim poziomie. Natomiast jak coś pierdyknie to trudno dopasować coś co nie jest z serwisu BMW (wtyczki, konektorki, itd). o śrubach nie wspomnę , tam to dopiero można zobaczyć kosmos. Kształty wszelakie, wymiary fantazyjne dobrze ze nie imperialne. Jak by Afryka miała tak wykonana elektrykę to by nie było o czym pisać na forum. Tyle ze by ważyła przez te sresy abeesy i elektrownie +30kg. Co do napraw i elektryki i mechaniki. Mechanika: prosta, jak sie ma Haynesa, odpowiednie narzędzia i odwagę oraz minimalna wiedzę (taka sama jak do innych moto) to zrobisz wszystko sam. Łożyska tez padają. A czy w Afryce tez nie padają przypadkiem? A w KTM-e tez nie padają? Wymiana płynów ustrojowych włącznie z walem i skrzynia dziecinnie prosta. Potem w 1200 nie wiadomo czemu to skomplikowali. A wiem dlaczego: Serwisy nie zarabiały co 10 tys km. Elektryka: dla średnio zaawansowanych majstrów do wykonania w domu . I nie potrzeba zaraz zaprzęgać megaprocesorów do diagnostyki i napraw. Jest kilka upierdliwych elementów ale da się zrobić tez. Późniejsze modele GS wymagały coraz to większej wiedzy z elektroniki i diagnostyki komputerowej , do tego narzędzia diagnostyczne bardzo drogie albo serwisy ASO. 1150 to ostatni z motocykli do naprawienia w większości "w polu". 1100, 1150 Motory ciężkie , długie, podróżne, na autostrady i drogi 3 kategorii. W 1150 wyeliminowano wydaje mi się wszystkie wady 1100. Co najważniejsze: TO NIE SA MOTOCYKLE TERENOWE A co jeszcze ważniejsze: PRZESTAŃCIE WRESZCIE PORÓWNYWAĆ AFRYKĘ Z CYCATYMI GIEESAMI - TO DWA ODMIENNY TYPY MOTOCYKLA
-Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE. Ostatnio edytowane przez hero : 20.11.2012 o 17:22 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zwykły przechodzień...
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: DW
Motocykl: GS12y
![]() Online: 2 miesiące 3 dni 11 godz 45 min 7 s
|
![]()
...faktycznie jest dość pieprzna-ostra maszyna w porównaniu do AT, no ale Rambo i pojemność też większa, więc ciężko z porównaniem
![]() EDIT: Hero rzeczowa odpowiedź, a te "parchyAluminiowe", szczegołnie w sztukach z wysp widać też na GSach1200!
Ostatnio edytowane przez Orzep : 19.11.2012 o 15:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Mizerna Kruszynka
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Lusk
Motocykl: RD07a
Przebieg: 110 tys
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 12 godz 24 min 19 s
|
![]()
Nasze sztuki polskie ale wyspiarsko traktowane. I nie mysl ze w Polsce jest lepiej. U nas to mrozy moze w sumie z 7 dni w roku panuja , a sniegi jak padaja to miejscowa cywilizacja cofa sie o tysiace lat. W 1200 to ja se oblukam bo mam kilka sztuk na oku co pod chmurka stoja w godzinach pracy . Nie wiem jak sa przechowywane poza godzinami pracy ale popytam i wybadam. Kilku takich co 365 dni pomykaja na 1150 i 1200 oraz AT znam.
Nawet jeden na 1200 Gs kurierzy. Niezle ogolocony . Prawie tyle miesa zostalo co na HP2
-Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zwykły przechodzień...
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: DW
Motocykl: GS12y
![]() Online: 2 miesiące 3 dni 11 godz 45 min 7 s
|
![]()
Hero o czymś takim prawię...
![]() EDIT:Nie jest to moja sztuka, jakby co! Wiadomo, że esteci na GSach, lokalizując cóś takiego...tracą wzwód ![]()
Ostatnio edytowane przez Orzep : 19.11.2012 o 17:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
![]()
...o ile u szwagra w bmw nie jest jeszcze gorzej, bo wtedy dalej mam większego
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Tychy (PL) Hannover (D)
Motocykl: RD04
Przebieg: 112000
![]() Online: 2 miesiące 14 godz 39 min 31 s
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2011
Miasto: zarzyca/strzelin
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 10 godz 20 min 43 s
|
![]()
a co powiecie na gieesa z zawiecha np z ktm.a ?
pozbawionego wszelkicjh zbednych rzeczy ? ![]() na przyklad takiego z upsdown ?
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
co to jest? | Robertbed | Układ elektryczny i zapłonowy | 14 | 24.09.2008 11:21 |