05.09.2017, 10:34 | #11 |
Nikt tego nie robi a powinno się czyścić uszczelniacze. Zaopatrz się w seal doctor.
Jest duża szansa że po przeczyszczeniu uszczelniaczy wyciek by ustąpił. Teraz jak już wylał ci się olej śmigaj na gwarancje. http://ruggedroads.co.uk/epages/00cb...cts/SKF-FSKCRF Zaopatrz się w takie uszczelniacze podobno są o wiele lepsze niż ori. http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=29909 Przy okazji poproś ich o skontrolowanie wytarć goleni. Najlepiej pokaż im zdjęcia o co chodzi, bo nasi szpece w serwisach na pewno nie sprawdzają goleni pod takim kątem...
05.09.2017, 10:38 | #12 |
UWAGA STARY PATENT: Jak się leje i jest problem to można spróbować /skoro się to często zdarza w NAT/ wozić ze sobą kawałek kliszy fotograficznej i wetknąć ją za uszczelniacz i objechać naokoło parę razy wygrzebując co tam mogło zostać wciśnięte.
Może jeśli tak sie dzieje często to o jakichś SZCZELNYCH skarpetach warto pomyśleć? m p.s. widzę, że Madafakier mnie uprzedził bo pisaliśmy razem ale ja do was z harcerskim patentem a on zepsuty juz wielkim światem chce Was naciągnąć na dutki
05.09.2017, 10:49 | #13 |
Nie, bo Michał proponuję seal doctor z alliexpress, a tam taniocha. Ostatnio użyłem i mimo braku ciorania wielkiego, trochę takiej maziowej konsystencji i koloru śmietany wyszło
|
|
05.09.2017, 10:50 | #14 |
Taki seal doctor kosztuje 8$ z wysyłką na ali. U mnie w mieszkaniu mogłoby być kiepsko ze znalezieniem kliszy a za 25zł to nie chciałoby się mi dzwonić po znajomych i tłumaczyk każdemu po co mi kawałek kliszy
Ten majonez to wilgoć pomieszana z olejem. W niej mogą zalegać drobinki piasku. Podobno najgorsze dla uszczelniaczy to zaschnięte błoto które zostaje na goleniach po jeździe off. Po każdym papraniu w błoci edobre jest przetrzeć powieszchnie lagi po ktorej pracuje uszczelniacz. Choć nie jestem fanej skarpet na lagi gość z BGF suspension poleca coś takiego. https://www.google.pl/search?q=kreig...yMsN9wWUe0j7M: Ważne jednak, żeby często tam zaglądać i usuwać brud który może rysować golenie.
05.09.2017, 10:56 | #15 |
przemieszczacz
Miasto: Skierniewice
Motocykl: LC8, exc-f 250
Online: 3 miesiące 3 tygodni 3 dni 19 godz 30 min 15 s
|
Kupiłem ostatnio pudełko smaru KYB, który się daje między zgarniacz pyłowy a uszczelniacz, testy trwają
Druga rzecz to regularne odpowietrzanie lag. Uszczelniacze SKF założone przez Sancheza puściły po jednym wyjeździe na UA, teraz mam NOK i nic się nie dzieje od roku.
05.09.2017, 11:08 | #16 |
z tym seal doctorem to luz chłopaki. ja żartuję z tą kasą a zasada jest taka sama jak z kliszą i o zasadę właśnie mi chodziło.
warunek sinekwanon skarpet jest taki, że muszą być szczelne. jeśl nie są to będzie dopiero syf. ja na wszystkich swoich motkach z klasyczną zawiechą zakładam harmoszki i nigdy po wymianie uszczelniaczy nie miałem kolejnego wycieku. canondale z leftym ma uszczelnienie lagi całkowite gumą i jakoś to hula a MUSI być hermetyczne z uwagi na budowę samego amora - skok też jest pokaźny - widać można. wiadomo - nikt nie będzie latał motocyklem za 50 koła z dętką zatrytytkowaną na goleni i ladze ale gdyby po serwisie olejowym i wymianie uszczelnienia założyć hermetyczną gumową osłonę to nie byłoby możliwości aby cokolwiek pociekło. warunek taki, że trzebaby usunąć dotychczasowe plastikowe osłony lag. najpewniej. czekam na śmiałków m
05.09.2017, 11:18 | #17 | |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Cytat:
|
|
05.09.2017, 11:22 | #18 | |
Cytat:
Niemniej jak sie przejedzie za katamaranami w deszczu to i tak zapiaszczone w pizdu wszystko jest więc offować za bardzo nie trzeba. ALBO cokolwiek hermetycznego albo nic.
05.09.2017, 11:43 | #19 |
Też je miałem i pod nimi brud się zbiera bardziej niż bez nich, poza tym trzymają wilgoć, czyli wilgotny brud tam jest zawsze. Wywaliłem również. Ale gdzieś widziałem w necie skarpety które sięgają aż do samego dołu i brud tam nie podejdzie. Kwestia tylko estetyki
|
|
05.09.2017, 11:58 | #20 |
880220111
Miasto: Malawa k/Rzeszowa
Motocykl: XR 250R,XR 650R
Online: 3 tygodni 16 godz 39 min 35 s
|
Pod tym zbiera się syf który działa jak kawałek papieru ściernego który po jakimś czasie tak uszkodzi powłokę chromu że nawet uszczelniacze z Durexa nie pomogą..
Z uszczelniaczy mogę polecić Athena bo są bardzo dobre i tanie,można też kupić wzmacnianie. Bicio smar Kayaby czy Showy polecam,w razie biedy można sie posiłkować smarem ATE do tłoczków.Kilka lat na tym jechałem i sie sprawdzał doskonale. Przy odpowiednim serwisie zawieszenie wytrzyma długo,a jak ktoś papra robote to roku nie przejezdzi..