|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
03.01.2012, 15:25 | #11 |
mistrzu
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Przebieg: ?
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 miesiące 4 tygodni 1 dzień 5 godz 20 min 26 s
|
Mało ci piachu w filtrze? W oryginale ciągnie dużo syfu , jak powiercisz airboks - będzie więcej.
03.01.2012, 15:45 | #12 |
Miasto: Skalmierzyce
Online: 2 miesiące 1 tydzień 3 godz 13 min 58 s
|
Mogę to sprawdzić jak ktoś chcę bo mam ramę i bak do trójki i TA650 w kawałkach.
|
03.01.2012, 16:27 | #13 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: LC4
Przebieg: ...
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 20 godz 4 min 21 s
|
Jak możesz to sprawdź będę wdzięczny
|
05.01.2012, 16:35 | #14 |
Miasto: Białystok/Jaświły/BielskP
Motocykl: LC 4
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 13 godz 26 min 16 s
|
Jeśli zrobię dodatkowy wlot powietrza w odpowiednim miejscu nie powinno być gorzej niż do tych czas. Ewentualnie można z tego otworu wyprowadzić jakiś wąż gdzieś wyżej pod zbiornik. Trzeba tylko pokombinować.
|
05.01.2012, 19:03 | #15 |
Tylko po co taka rzeźba skoro można do tematu podejść bardziej skrupulatnie
06.01.2012, 01:36 | #16 |
Miasto: Szczecin
Motocykl: mutant TA/AT
Online: 1 tydzień 2 godz 3 min 26 s
|
Na temat filtra TA 650 w ramie RD03 mogę coś powiedzieć...cholera,jest za wysoki za szeroki ale udało się wpasować,tzn,praktycznie zrobić nową puszkę.Nie wiem,czy nie będzie miał za małą pojemność,ale wyjdzie to w praniu.
Ogólnie,jeśli przejdzie testy,to puszka będzie z laminatu a wlot z przodu zbiornika,Oczywiście,filtr musi być wkładka z możliwością czyszczenia. |
06.01.2012, 23:12 | #17 |
dostęp do filtra to priorytet...nie wyobrażam sobie gdybym musial zdejmować zbiornik do jego czyszczenia/wymiany
02.03.2012, 15:35 | #18 |
|
Trochę usprawniłem dolot, może niezbyt subtelnie i fachowo, ale nic to, grunt aby działało. Filtr gąbkowy nasączony sprajem do filtrów gąbkowych, dolot powietrza do airboxa, poprzez kolanko pcv skierowane pod siedzenie a wszelkie dziury dookoła uszczelniłem gąbką tak aby ciągnął powietrze tylko z góry spod siedzenia (zawsze to trochę syfu mniej wciągnie). Co by do gaźników Trapa 650 (bo takie mam w swojej rd 03) wpadło więcej powietrza, w airboksie nawierciłem trzy otwory o średnicy 20 mm. Z otworów wyprowadziłem plastikowe rurki pod zbiornik. Druga sprawa, to już w samym airboksie po zdjęciu filtra mamy tam taką okrągłą siateczkę, nie przyglądałem się jej wcześniej ale dobrze, że do niej zajrzałem, otóż była dość mocno zasyfiona i powodowała w jakimś stopniu nie wpuszczanie odpowiedniej ilości powietrza. Wymyłem ją benzyną i zamocowałem na czterech drucikach zamiast tego gumowego kółka, które też w jakimś stopniu zmniejsza średnicę tego otworu. Przejechałem się kawałek, póki co wydaje się ok. W razie jakby co jest jeszcze miejsce żeby dowiercić trzy otwory doprowadzające dodatkowe powietrze, ale zobaczę jak to będzie działało w dłuższym teście. Ssanie działa u mnie niezbyt dobrze, ale jako tako odpala, moto stało od października i po kilkunastu sekundach kręcenia odpalił. Po nocy dzisiaj odpala od strzału.
Ostatnio edytowane przez Cibor klv : 02.03.2012 o 16:01 |
04.03.2012, 00:55 | #19 |
dziury nie ma? pod czerwone pole wkręca się bez czkawki? chyba nadal mało powietrza jak z ssaniem nie teges? jak rozwiązałeś temat z filtrami podciśnienia? może one mają za mało powietrza?
04.03.2012, 13:14 | #20 |
|
Wkręca się bez problemu, wcześniej była dziura przy 4-5 tys, teraz przejechałem się kawałek i wydaje się, że jest git, ale muszę pojeździć dłużej żeby dokładniej wyczaić jak się zachowuje teraz. Na te dwa grube przewody, które kończyły się filterkiem podciśnienia założyłem trójnik i wyprowadziłem przewód przy główce ramy i na końcu dałem zwężkę i prowizoryczny filterek zrobiony z pończochy. Kombinowałem z tym trochę zmniejszając średnicę, zwiększając, zatykając zupełnie, ale chyba zostawię to jak teraz jest. Ssanie w sumie działa, ale silnik nie wkręca się tak wysoko na ssaniu jak poprzednio, muszę troszkę mu pomagać gazem na początku przed nagrzaniem, w sumie da się z tym żyć. Jak zrobi się cieplej potestuję dłużej i zobaczę jak będzie, ale myślę, że powinno być ok.
|
|
|