![]() |
|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: WARSZAWA
Motocykl: RD04
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 dni 14 godz 43 min 39 s
|
![]()
Cała podkładka jest dostępna w Hondzie. Koszy ok 50 pln
Nr części to 52424KB7003 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Emigracja. Hamburg
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 tydzień 5 dni 17 godz 49 min 48 s
|
![]()
to wspaniała wiadomosc!
podpowiesz mi, jaką metoda szukać? w Internecie odszukalem tylko stronę http://czescihonda.motorista.pl/ ale tutaj amortyzator figuruje jako 1 element. myslalem ze Hodna poprostu kupowała go od fimry Showa i montowała. tutaj to samo. http://www.lingshondaparts.com/honda...hp?mod_01=7329 jest jakis internetowy katalog? bede wdzieczny ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2012
Miasto: Toruń
Motocykl: LC8 SuperEnduro
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 13 godz 6 min 38 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
|
![]()
szlag, szukalem na tej stronie.
jedyne czego się doszukalem, to to. schemat pod tytulem 'tylnie zawieszenie'. http://czescihonda.motorista.pl/szuk...3,XRV750P,6281, zamówie - i bedzie po sprawie ![]() na przyszlosc, podpowiecie mi jaką metodą szukacie? jak wpisalem podany przez Was numer czesci, to faktycznie na stronie motorista wyszukuje ją. ale skąd znać nr czesci? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
|
![]()
Czy nakrętki koronowe powinny być zabezpieczone klejem do gwintów? jesli tak, to którym? tym średnim, do połączeń rozłącznych? czy przeciwnie, porzadnie skontrowana nie powinna się ruszać?
wydaje mi sie, ze nakrętki troche sie poluzowaly podczas jazdy, luzując sprężynę jeszcze bardziej niż ustawiłem sobie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Bialystok I Akalice
Motocykl: AT RD07a; XR600R
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 12 godz 6 min 25 s
|
![]()
nie klei się ich tylko kontruje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
![]()
byly kontrowane metodą: 2 osoby, klucz hakowy i przecinak z młotkiem. jak widać, nie wystarczyło. ta operacja byla przeprowadzana na motocyklu i dostęp był taki sobie, moze mialo wplyw. teraz zrobię w imadle. ale kleju chyba i tak dam po kropelce. zaszkodzic, nie zaszkodzi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: mazowiecka wieś
Motocykl: 5 szt
Przebieg: znośny
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 11 godz 38 min 49 s
|
![]()
Loctite to zły pomysł. Potem jak będziesz chciał to odkręcić w celu regulacji to dopiero będziesz klął. Przecinak to też słaby pomysł. Lepiej użyj pręta z materiału typu aluminium, mosiądz. Pręt pokancerujesz a nakrętka przetrwa to bezboleśnie i będzie odpowiednio dokręcona. Jak narzekasz na trudny dostęp do regulacji, masz amor na wierzchu to dokup sobie regulację hydrauliczną np z Hondy NTV i zamontuj. Problem z głowy, lans i wygoda. Ja za cały amor od NTV dałem trzy lata temu 50zł. Amor szrot, ale regulacja hydrauliczna jedynie brudna była. Tokarz za patent mocujący zainkasował 80zł. Wg mnie warto. Opis takiej przeróbki znajdziesz na forum.
zdrófka
![]() |
#19 |
![]() Zarejestrowany: May 2014
Miasto: Rzeszów
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 23 min 9 s
|
![]()
Panowie a może ktoś mi napisze jak reguluje się dobicie? śrubka na płaski śrubokręt kręci się bez problemu natomiast ten element, który wydaje mi się służy właśnie do regulacji, ani drgnie. W obecnej chwili jest ustawiony w połowie między soft a hard. Ważę jakieś 80 KG i jak polatałem przez weekend po lasach, korzeniach itp amortyzator strasznie mocno odbija aż tłucze. Poluzowałem nawet napięcie wstępne sprężyny myśląc że jest zbyt mocno ściśnięta na moją wagę ale to nie pomogło. gdzie szukać rozwiązania? Jak sprawdzić amortyzator? Pozdro.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
22.10.2006, DTN :)
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kąty Wrocławskie
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
![]()
Teoretycznie to reguluje się właśnie tą śrubką na płaski śrubokręt... masz 3 położenia tylko. Regulacja nie jest płynna. tak jak ustawisz soft-medium-hard, tak będzie działać. O ile w ogóle to działa jeszcze.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kłopot z prądami - regler, przerywacz kierunków czy też coś innego ?? | slafo | Układ elektryczny i zapłonowy | 13 | 28.05.2013 21:40 |
Problem z tylnym amortyzatorem ;/ | Kuba | Rama, zawieszenia, napęd | 4 | 30.05.2008 18:36 |