![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2010
Miasto: Ostrów maz
Motocykl: Dzik 950
Przebieg: 120000
![]() Online: 2 miesiące 6 dni 23 godz 33 min 20 s
|
![]()
Krutyń to porażka, w weekend to jest autostrada. W tym roku jakoś w maju płynąłem Rospuda z Raczek to było o niebo lepiej. Nie wiem jak wygląda to w okresie wakacyjnym, myślę że jest mniej ludzi niż na Krutyni.
Potwierdzam słowa Gośki, knajpa i żarcie super ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() |
![]()
Litewskie żarcie będziesz miał w Puńsku i Sejnach przy konsulacie litewskim.
W Krasnogrudzie dworek po Miłoszu. Nie daleko Wilno, Druskiewniki. Generalnie fajne czyste jezioro, cisza, spokój, a psy szczekają dup... Najwspanialsze dróżki na rower jakie znam. A i to w okolicy http://suwalkiblues.com/pl/.
![]() |
#13 |
Miasto: Radom
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 tydzień 19 godz 13 min 45 s
|
![]()
Będąc na spływie na Krutyni w pięknych okolicznościach zrobiłem biwak. Od godziny 16 do wieczora przepłynęło około 300 kajaków. Z łowienia ryb były nici.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
![]() |
![]() Cytat:
Jak ktoś ma JAKIEKOLWIEK wymagania dotyczące estetyki okolicy podczas takiego spływu to niech je spakuje głęboko w wodoszczelny worek. Do tego umówmy się - mało, który polski coolturysta wie, że butelka czy puszka, w której nie ma już piwa jest lżejsza niż pełna i na spoko można ją zabrać ze sobą... ![]() Kajaki jak najbardziej ale na Boga nie tam i nie wtedy ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: mazowiecka wieś
Motocykl: 5 szt
Przebieg: znośny
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 17 godz 55 min 51 s
|
![]()
Rzeczki Marycha i Szeszupa też są w tamtych okolicach
![]()
![]() |
#16 |
![]() |
![]()
Dzięki wielkie za podpowiedzi. Na pewno skorzystamy z części.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
![]() |
![]()
Z dzieciakami można w stronę j Wigry. Wiguersku park narodowy. I na klasztor,muzeum, i kolejka z Płociczno. Polecam smażona sielawe w miejscowości Bryzgiel - restauracja Wigraszek.
![]() |
#18 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Łódź
Motocykl: GejeS 1100 '97
![]() Online: 2 tygodni 5 dni 4 godz 22 s
|
![]()
Jak Suwałki, to jeszcze obowiązkowa knajpa Pod Jelonkiem w Jeleniewie z wieloma lokalnymi specjałami: http://www.podjelonkiem.pl, najlepiej po drodze na mosty w Stańczykach (lub z powrotem)
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Był Fafruk- jest po ludzku
![]() Zarejestrowany: Apr 2015
Miasto: Augustów
Motocykl: RD04
![]() Online: 2 tygodni 6 dni 3 godz 1 min 20 s
|
![]()
Przypomniało mi się też, że w Augustowie i Szelmencie masz wyciągi nart wodnych. Warto się spróbować.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
![]() |
![]()
Sielawa wędzona?
Świetnie, właśnie niedawno słyszałem opowieści o tej niedużej a jakże pysznej rybce. Dzięki koledzy. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Podlasie, Mazury, Suwalszczyzna 2018 | sluza | Polska | 13 | 29.05.2018 16:12 |
PODLASIE atrakcje | wolly | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 18 | 13.12.2015 01:29 |
Mazury, Suwalszczyzna, Podlasie - co zobaczyć? | balczezzz | Przygotowania do wyjazdów | 16 | 15.06.2013 17:25 |
Jedzenie dla Afrykanera | Nomad | Kwestie różne, ale podróżne. | 63 | 28.01.2013 15:34 |