15.03.2022, 12:26 | #211 |
trampkarz emeryt
|
kulka, to się nazywa ekstremalne podejście do motocykla
Adaggio, dzięki jak zawsze za podpowiedzi i rady innym także. U mnie rzecz nie idzie o to żeby cyca nie urwać bo bym zawału dostał pewnie. Rozchodzi się o to aby go nawet nie porysować Zostanę z tym co jest albo zmienię na Heedy Basic, tylko nie podoba mi się że trzeba je zdejmować przy regulacji zaworów...zawsze to jakieś męczenie gwintów w silniku. Sw-Motech chyba nie mają tego problemu ale kosztują niedorzeczne dla mnie pieniądze. O olej nie zapytam! Ale o opony - krótko, Brzeszczot który dużo zjeździł na GSie mi bardzo polecił Pirelli Scorion Trail 2. To faktycznie oponki o których nigdy, nigdzie nie słyszałem nic złego Ew. Motoz GPS. Rozważam jeszcze dwie opcje, Tourance zwykłe (?), Heidi K60(). Generalnie 85-90% asfalt, reszta może jakiś ubuty szuter, nie więcej. Coś ktoś co by tam bez wielkiej rozminy do takiego klocka założyć? Domyślam się że Scorpiony to wybór z gwarancją wzorowego zachowania na asfalcie. BTW...szkoda że nie ma już Anakee 2... jakie wtedy to było proste. Mam Tourance Nexty, jeszcze oblecą w kwestii zużycia bo są tak w połowie ale są z 2015r. Może by je zmienić, a może ten sezon pojeżdżę... Pozdrawiam zimny ps. w tym tygodniu dobieram się do ABSu, zobaczymy |
15.03.2022, 12:51 | #212 |
Jak masz ładne Nexty to dojeździj. Potem znów Nexty (jeżeli podejdą) albo scorpiony2. Anaki2 w porownaniu do wspomnianych trochę ustepują IMO.
|
|
15.03.2022, 12:58 | #213 |
trampkarz emeryt
|
|
15.03.2022, 14:41 | #214 |
|
|
15.03.2022, 14:52 | #215 |
blink
|
Mój guru od GSów radzi zakładać nexty. U mnie siedzą zwykłe i na razie bardzo dobrze jest.
15.03.2022, 15:03 | #216 |
Zimny są Nexty dwójki może zrobisz test i napiszesz czy lepsze od jedynek.
15.03.2022, 21:11 | #217 |
Ajde Jano
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 5 dni 3 godz 10 min 26 s
|
Moim subiektywnym zdaniem scorpiony są lepsze od next, nawet tych z dwójką. Różnica jest niewielka, szczególnie widoczna przy szybkiej jeździe na wprost gdzie nexty zdradzają pewną nerwowość. Oczywiście głównie asfalt i przyjemność, naprawdę duża przyjemność podczas jazdy w zakrętach. Opona rocznik 2015 wiem że można ale ja raczej staram się je zniszczyć w przeciągu Max 2 sezonów, obecnie mniej jeździliśmy, wcześniej sezon. Teraz mam takie co przejechały tylko Korsykę w 2020 i jeżeli nam się uda zrealizować jakiś dalszy wyjazd to będą nowe Skorpiony
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
16.03.2022, 09:29 | #218 |
trampkarz emeryt
|
Dziękuję za podpowiedzi Miałem właśnie też Ciebie Consigliero podpytać bo "trochę" długo jeździsz na GSie i znasz maszynę doskonale.
OK, może potestuję Nexty które mam a następnie zakupię Skorpiony. Zwykłem jeździć na oponach nie starszych niż 3-4 lata BO TAK. To jedyny punkt styku z podłożem i tak w aucie jak i w moto opony nie muszą być najwyższej klasy ale nie mogą być starociami. BTW moja oponka na tyle jeżdżona była chyba głównie po prostej bo jest zużyta na kwadratowo, a boki to porządnego złożenia nie widziały. |
16.03.2022, 09:57 | #219 | |
Cytat:
Jak masz zasoby finansowe to zmien ten tyl na nowy. Ale wczesniej chwile na nim pojezdzij zebys poczul roznice. Odkryjesz motocykl "na nowo" po zmianie takiego kapcia. |
||
16.03.2022, 10:43 | #220 |
Miasto: Poznań
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 dni 14 godz 2 min 52 s
|
Jeśli nie masz zasobów finansowych to zmień tym bardziej :-)
|