|
![]() |
#1 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Aha... miałem kiedyś fajną yamaszkę WR450F ale była dla mnie mocna. Znaczy się nie ogarniałem jej tam gdzie trudniej. Natomiast podobało mi się strasznie to co się działo po odwinięciu na wyjściu z zakrętu!
Zatem taka 250L mogłaby być w druga stronę...za słaba. Ale to i tak nie boksery, więc nie na tą dyskusję ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Miszczowie zawsze znajda okazje żeby się PO 300 przejechać
![]()
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Matjas, się nie przejmuj, uciekali mi trochę w tych lasach kiedy mi brakowało zawiasu w 250L, ale nigdy mocy
![]() Ja też się przy okazji wyleczyłem z 500EXC ![]() Zaoszczędzone groszki wydam na podróże ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
To jest w dużej mierze kwestia kierownika. 😉
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Znowu admineiro będzie musiał pozamiatać po nas
![]() Jeździłem dwa dni wypożyczona 250 i to 300 jest o wiele lepsze. Zawias można ciut poprawić. Mi nie przeszkadza. Najbardziej ograniczające w terenie są te seryjne opony i po pierwszej skutecznej glebie ze skutkami mam do nich uraz i jak widzę błoto to się jeżę. Natomiast interwały na tej ilości oleju to nie wiem jak oni zrobili. Cuda jakieś. Czekam co Adagio powie jak się w końcu przejedzie ![]()
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Matjasku, przepraszam ale musiałem wrzucić kamyczek do tego lizania po jajkach!
![]() A ciut poważniej to CRF'ka to bardzo fajny motocykl tylko trzeba trzymać minetkę, trochę zawias utwardzić, gumki stosowne i będzie git! ![]()
![]() |
#7 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Dobre ludzie Czarnuchy może podpowiedzą, bo na forum BMW raczej się nie dowiem.
Smary, jak to w GSie. Do wszystkiego drogie i najlepiej z ASO ![]() Po kolei: 1. wielowypusty wału - Optimoly MP3 / TA (czy względnym zamiennikiem jest Molykote GN-Plus? Molykote ma tą przewagę że ją mam); 2. uszczelnienie osłon gumowych to wiem że Staburags NBU30PTM i specjalnie nie ma zamienników, zamówiłem oryginał; 3. natknąłem się jeszcze na smar do przegubów wału (?) tj. Klübergrease LFT 71-402. JEst w katalogu BMW razem z wałem. Czy warto zakupić i zastosować? Ktoś coś wie? Smaruje się tam jeszcze jakieś łożyska czy coś? Przy okazji - mam w przekładni i skrzyni olej LM 75W90 GL5, wiem że stosuje się też 75W140 - czy zastosowanie tego drugiego daje jakieś efekty w postaci wyciszenia pracy napędu przy otwarciu/zamknięciu przepustnic? Tzn. przy zmianie obciążeń. Raczej nie mam ani luzów w napędzie (porównywaliśmy z Navaja, on ma ultra świeżynkę) ani w sprzęgle. Tylko u mnie bardziej słyszalne jest takie stukanie przy zmianach obciążeń / zasprzęglaniu etc. Mechanik mówił że pracuje normalnie zupełnie. Także tak bardziej z ciekawości. Brzeszczot pamiętam polecał bardzo 75/140. Nie posłuchałem i chyba wymienię dwa razy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: mazowiecka wieś
Motocykl: 5 szt
Przebieg: znośny
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 11 godz 38 min 49 s
|
![]() Cytat:
punktu nr 2 nicht verstehen ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Gość
Online: 0
|
![]()
75/140 stosowalem do dyfra, w skrzyni zawsze 75/90. Ja stosowalem Omega 690 i moge go polecic ale troszku drogi jest
![]() ![]() |
![]() |