Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > Inne - dyskusja ogólna

Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 30.03.2013, 23:15   #21
Scorpi

Scorpi's Avatar

Miasto: Koszalin
Motocykl: LC8 ADV była rd07
Przebieg: do uzgo
Scorpi is an unknown quantity at this point
Online: 2 tygodni 2 dni 16 godz 17 min 51 s
Domyślnie

to luzna impreza i w tamtym roku nie było jakiegoś bardzop scisłego regulaminu. To nie jest wyscig o pirtruszke.

To jest włąsnie w tym najlepsze , super atmosfera bo ludzie przyjezdzaja dzielic sie swoimi doswiadczeniami i promować motocykle zabytkowe. To nie sa zawody na których startuja wrogo do siebie nastawieni rywale któzy cały rok trenuja chodza na siłownie i startuja z całym zapleczem przygotowań i obsługi w najnowszych kombinezonach patrzac na innych z pod byka...

Czy coś sie zmieni? W koszalinie mamy najlepszy i najwiekszy tor kartingowy w Polsce wiec jest gdzie zorganizować taka impreze ale czy to sie przyjmie to zalezy tylkoi wyłacznie od frekfencji. Jak bedzie 50 osób startujacych lub wecej to impreza moze miec nawet kilka rund w roku ale jesli przyjedzie 10 czy 15 osob to raczej impreza bedzie jedna i byc moze ostatnia bo nikt nie bedzie dokładał do interesu zeby tylko coś zorganizować....
Scorpi jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30.03.2013, 23:25   #22
szparag

szparag's Avatar

Miasto: Warszawa
Motocykl: LC4
Przebieg: ...
szparag jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 20 godz 4 min 21 s
Domyślnie

I do tego zmierzam, taki wyścig zbrojeń jaki podjołeś gubi takie imprezy, gdyby był regulamin to pewnie i sam bym wpadł. Ale nie chce mi się budować potwora by przyjechać na coś co może będzie albo nie będzie. To jest właśnie to co różni nas od Czechów, gdzie sport oldtimerowy jest na naprawdę wysokim poziomie. A ich regulaminy tworzą klasy gdzie można naprawdę po ścigać się za parę złoty.
Pozdrawiam i nie zrażaj się, popieram bardzo mocno to co robisz i przyj, chętnie zobaczę wyniki, drażni mnie tylko ta polska napinka na moce, sroce i gadgety, zamiast rozwijać umiejętności ( nie piję do ciebie, tylko tak ogólnie o całym naszym sporcie ). Znam to z autopsji z kilku dyscyplin motor-sportu które dzięki właśnie temu umarły. Mnie to już na szczęście nie dotyczy
szparag jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30.03.2013, 23:41   #23
motomax
880220111

motomax's Avatar

Miasto: Malawa k/Rzeszowa
Motocykl: XR 250R,XR 650R
motomax jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 16 godz 39 min 35 s
Domyślnie

Tak sa w US gotowe kity z tłokami średnicy 77mm tyle że jak tłok paduchnie to problem,z TRX 350 tłok jest oferowany w 2 nad wymiarach wiec lepiej sie opłaca,poza tym to oryginalny produkt Hondy.

tak sobie rozmyślając żeby motocykla nie uziemic kupię drugi silnik i na nim bede czynił doświadczenia

może ktoś ma na zbyciu silnik do ME08
Stary 30.03.2013, 23:42   #24
szparag

szparag's Avatar

Miasto: Warszawa
Motocykl: LC4
Przebieg: ...
szparag jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 20 godz 4 min 21 s
Domyślnie

Troszkę my Ci offa nawalili, sorkie , ale temat wyścigów jest mi bliski i mnie poniesło.
Jeszcze raz sorkie.
szparag jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31.03.2013, 03:23   #25
Scorpi

Scorpi's Avatar

Miasto: Koszalin
Motocykl: LC8 ADV była rd07
Przebieg: do uzgo
Scorpi is an unknown quantity at this point
Online: 2 tygodni 2 dni 16 godz 17 min 51 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał szparag Zobacz post
I do tego zmierzam, taki wyścig zbrojeń jaki podjołeś gubi takie imprezy, gdyby był regulamin to pewnie i sam bym wpadł. Ale nie chce mi się budować potwora by przyjechać na coś co może będzie albo nie będzie. To jest właśnie to co różni nas od Czechów, gdzie sport oldtimerowy jest na naprawdę wysokim poziomie. A ich regulaminy tworzą klasy gdzie można naprawdę po ścigać się za parę złoty.
Pozdrawiam i nie zrażaj się, popieram bardzo mocno to co robisz i przyj, chętnie zobaczę wyniki, drażni mnie tylko ta polska napinka na moce, sroce i gadgety, zamiast rozwijać umiejętności ( nie piję do ciebie, tylko tak ogólnie o całym naszym sporcie ). Znam to z autopsji z kilku dyscyplin motor-sportu które dzięki właśnie temu umarły. Mnie to już na szczęście nie dotyczy

Szparag , na tych zawodach tez jest podział na kategorie itd. zaleznie od pojemnosci roczników itd. Tyle ze narazie nie było jakiegos regulaminu który by okreslał jakies szczegóły zwiazane z tuniongiem silnika itd. Zeby takie imprezy mogły istniec musi byc frekfencja. Ja traktuje to bardziej jako zabawe i promowanie sarej motoryzacji.
Scorpi jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31.03.2013, 15:34   #26
madart

madart's Avatar

Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: sm>te610
Przebieg: 26k
madart jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 dzień 15 godz 8 min 29 s
Domyślnie

jak masz ten tłok fizycznie to pomierz jeszcze wysokość sworznia bo to też ma znaczenie
madart jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31.03.2013, 21:10   #27
Jaro-Ino

Jaro-Ino's Avatar

Miasto: Inowrocław
Motocykl: RD07a
Jaro-Ino jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 9 min 5 s
Domyślnie

A pisząc dokładniej odległość osi sworznia tłoka od denka tłoka
Jaro-Ino jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz