|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
29.07.2015, 22:02 | #21 |
A ja obstawiam, że w takim wypadku masz luz, ale na amorze z tyłu na mocowaniu w ramie.
29.07.2015, 22:07 | #22 |
Moderator
|
To nie to. Na 100% nie na tylnym amorze. Jest "gumowatość" i opóźnione działanie przedniego koła. Najpierw idzie kierownica (lewo-prawo) a później koło. Mam porównanie z własną Tenerą 600 z 1987 roku - tam jest sztywno na przodzie - zarówno podczas jazdy jak i na postoju gdy koło przytrzymać.
|
29.07.2015, 23:34 | #23 |
Ćwiczyłem to. Moto załadowane, ruszając gwałtownie kierą koło przód lata na prawo i lewo. Objaw tylko na postoju i przy minimalnych prędkościach, podobnie z pasażerem. Wymieniałem z przodu wszystko po kolei objaw nie zginął. Doszedłem do przyczyny przy rozbiórce starej mojej Trójki i nowej Czwórki. Zdejmij siedzenie, postaw na centralce i sprawdź luz na górnym mocowaniu amora do ramy, najlepiej we dwójkę. Luz powstaje nie w tulei amora tylko w ramie przez którą przechodzi śruba. Roboty mało, a może tu diabeł pożegnany.
29.07.2015, 23:48 | #24 |
Moderator
|
|