|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
25.05.2013, 12:10 | #21 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: KTM
Galeria: Zdjęcia
Online: 4 tygodni 23 godz 7 s
|
Podobnie jak wilczyca kilka lat temu miałem w zwyczaju objeżdżać co roku autostopem wszystkie kraje po drodze do Portugalii. Rozkładałem namiot wszędzie - w parkach, na stacjach benzynowych, parkingach, pod wiaduktami, na plaży - nigdy nie miałem najmniejszego problemu.
Tylko raz rano obudził mnie zimny prysznic, gdy się okazało że postawiłem po ciemku namiot na chowanych w ziemi zraszaczach trawnika. O 7.15 automat uruchomił podlewanie - szkoda, że nikt tego nie nagrał! |
27.05.2013, 22:12 | #22 |
Miasto: Lubaczów
Motocykl: RD07A, XR 400
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 6 dni 9 godz 3 s
|
Spanie w Albanii
Jestem pod wielkim wrażeniem uprzejmości Ludzi w Albanii. Spanie na dziko w górach -żadnych problemów. Zmiana opony w mieście - nie chcieli kasy, uścisk dłoni, uśmiech to wystarczyło. Kiedy złapałem kapcia w górach i opona nie weszła równo na felgę, w wiosce umyli mi motor, "wulkanizator"ułożył prawidłowo oponę, napompował i żadnej kasy Fantastyczni ludzie. Biedni i bardzo życzliwi.
|
|
|