![]() |
#21 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: kraków
Motocykl: XT 600E, DR 350SE
![]() Online: 3 dni 9 godz 22 min 59 s
|
![]()
Kiedy Jacek przedstawił mi sytuacje... O ku...a, czy ja dam radę?
Przegładnęłam pare relacji Adama, które mówiły że Facet ma pojęcie o jeździe. O cholera! To nie będzie już tak, jak jeździłam sama z Jackiem, że będę mogła robić jaja typu : nie przejadę danego odcinka trasy bo za trudny i zmuszała Jacka do przeprawienia dwóch motków.Dlaczego? Bo tak! Ok.Paulina! Sama tego chciałaś, teraz masz okazje sprawdzić się przed Obcym ![]() Kiedy to przegryzłam to sam plan trasy wydawał się fajny, chodź nie miałam pojęcia ( bo nie umiem czytać z mapy, widziałam tylko zarys linii na mapkach) co, gdzie i którędy. Ten wątek zarezerwowałam przygodzie ![]() A czy trasa była wystarczająca na 10 dni...? Zobaczycie w kolejnych odsłonach.
Pozdrawiam Cleo ------------------------------------------------------------ "... Wolna wypowiem to co myslę, Tam gdzie złożę swoja głowę Gdziekolwiek pójdę... Gdziekolwiek powędruję... Gdziekolwiek pójdę I zmienię swój los... Będzie mój DOM... " |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
Swego czasu ,gdy w portfelu wialo groza bralem kazda robote. Ktos powiedzial, ze trzeba przyciagnąc zdefektowany mercedes. Merc umarl w Le Havre a nie bylo komu jechac za niska stawke. Zgodzilem sie pojechac z Polski tam i z powrotem. Laweta zlom,Bus za lekki ,brak zmienika i glodowa djeta. Zapytali-Prawko masz? -mam! Ale nie mialem .Nie pytali dalej wiec pojechalem. Udalo sie przejechac i wrocic i dopiero polscy gliniarze rutynowo zatrzymali Patrzy jeden, patrzy to na mnie ti na zestaw. -Pyta skad jade ,nie wiedzac co mam robic wiec powiedzialem prawde. Z Le Havre-mowie ![]() A on-...A gdzie to jest? -No..na koncu Francji ,dukam ...Czy mnie czasem nie pojebalo?!- pyta zadziornie widzac tylko "A,B" -Z leksza chyba-odpowiadam Od razu wyciagam stowke i mowie ze to wszystko co mam... A ci na siebie,na mnie patrza...i mowia bym spadal Stowke oczywiscie inkasuja ![]() Dojechalem do domu i wszystko co bylo zdalo mi sie snem.. pozdrowienia Ostatnio edytowane przez zipo : 24.03.2014 o 15:17 |
|
![]() |
![]() |
#23 |
Turysta DualSport
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Chorzów
Motocykl: KTM 1200 6T
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 4 godz 17 min 43 s
|
![]()
No to przechodzimy do samego wyjazdu. Jego ewidentnie pierwszą częścią był tzw. prolog, czyli pokonanie trasy Chorzów-Nowa Huta,
DRZ-ką na szutrowych gumach, krótkich przełożeniach i w deszczu. Oj! była jazda, ale jak mus, to mus (i to bynajmniej nie w oponach, tylko w okolicach mózgu wypełnionych głównie przez imperatyw kategoryczny - umówiłeś się, to wio, masz być na czas, choćby skały srały....) Z Pauliną i Jackiem umówiłem się w Krakowie na dzień przed wyjazdem - pakowanie motocykli na lawetę, ostatnie zakupy. Dopiero po drodze zaczęło do mnie docierać, że pierwszy raz będę na większej wyprawie w towarzystwie damy. Psiakrew - myślałem - trzeba będzie oduczyć się mówienia ,,ku**a'' i ,,d**a'', po piwie bekać tylko dyskretnie, a na siku chodzić w krzaki, a nie lać na drogę. Do tego to moje chrapanie w nocy... Uprzedzając nieco fakty - niepotrzebnie się martwiłem, albo byliście oboje z Jackiem na tyle dyskretni, że nie daliście mi nic odczuć :P
![]() |
#24 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: Kamieniec Wrocławski
Motocykl: XT660Z-konik garbusek
Przebieg: Ł
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 7 godz 35 min 30 s
|
![]()
Dobrze się zapowiada
![]()
![]() |
#25 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2009
Miasto: Słupno
Motocykl: DR 800
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 18 min 48 s
|
![]()
Cleo, cieszę się na kolejną opowiastkę. Będę tutaj zaglądał
![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Krk-NH
Motocykl: XT 600E stage 2
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 10 godz 32 min 11 s
|
![]()
Faktycznie Adamie - ad rem.
Więc - Adam przesłuchał mnie na skype tak dokładnie, ze miałem już zamiar przyznać się do win wszystkich popełnionych, niepopełnionych i podatkowych (takie zboczenie zawodowe ; ) Ustalenia proste były - Adam nawiguje, ja trzymam wspólną kasę i zamykam (myliłby się ten, kto sądzi, że Cleo ma konsumpcję czegokolwiek niższą niźli statystyczny samiec ALFA (a w końcu wszyscy nimi jesteśmy, czyż nie - Panowie?), a Cleo jako jedyna kobieta w zestawie łagodzi obyczaje i budzi zdziwienie albańczyków. Dzięki niej, nie klniemy, nie pierdzimy, nie bekamy i w ogóle - pełna kultura - przynajmniej przez pierwszą dobę Kurde, pierwsze wakacje od nastu lat, gdzie moja wiedza o trasie sprowadzała się głównie do kraju w jakim jestem... ![]() Lawetka spakowana, pasy pozaciągane (pasy od Harley'ow, a kto bogatym zabroni), zapoznawcze piwko wypite, pozostało tyko wyruszyć... Anyway, lecim, spotykamy naszych z Żlinie, ciężko obrażamy słowackiego policjanta, nie płacimy mandatu i.. wyprzedzamy furmankę na HJajŁjeU (autostradzie). ![]() Adam bezbłędnie nawiguje, a my śpimy (Cleo z tylu, ja za kółkiem). Zrzutka z lawety, ogarniecie i dawaj przygodo! ![]() ![]() ![]() Od tej pory jedynie Najwyższy i Adam wiedzą gdzie jesteśmy...Z Adamem jednakże, łatwiej jest się dogadać, co widać na załączonym obrazku. ![]() A noclegujem w hotelu. Tysiacgwiadzkowym. ![]() Kurde, jakie te single fajne, nie to co ta krowa..... ups, wrrrrróć, to znaczy Królowa. Nie ma to jak pierwszy sezon na singlu. Ścieżki, jak widać kolega wybierał raczej nie on... ![]() ![]() Adam - jak zawsze o rok świetlny z przodu, wiec wrzucam Cleo: ![]() A jak się zatrzymał, to i fotę ma ![]() ![]() Zarzuć że Adamie mapą jaką, coby lokalizacja była... ![]() ![]() A dla odmiany leje, mi - kurde - zawsze leje. ![]() Kosovska Mitrovica jak zawsze przygnębiająca... i ten most oddzielający Serbów od Kosowarów. ![]() ![]() Tydzień później, w Mitrovicy zastrzelono cztery osoby...
Każdy dobry uczynek zostanie ukarany. z wrogami poradzę sobie sam...Przykładnie. ------------------------------------------------------------------ chroń mnie Boże przed przyjaciółmi, ------------------------------------------------------ Mój ból głowy, moja skrucha,
Moje kiszki, moja franca, Moja wreszcie groza ducha, Gdy Kostucha rwie do tańca! Ostatnio edytowane przez hans : 25.03.2014 o 18:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Cleo "weszla na wheele" czy tak ino wyglada
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zwykły przechodzień...
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: DW
Motocykl: GS12y
![]() Online: 2 miesiące 3 dni 11 godz 45 min 7 s
|
![]()
...na pociesznie Wam powiem, że mnie z kuframi, też Kosovo przywitało deszczem!
Widać nie wybiera bardziej advenczer, czy bardziej rejli - do suchej nitki i koniec! Pozdro Orzep p.s. No i może trochę większa częstotliwość? W końcu do cholery trójka Piszących! ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: kraków
Motocykl: XT 600E, DR 350SE
![]() Online: 3 dni 9 godz 22 min 59 s
|
![]()
Rebel :" Cleo, cieszę się na kolejną opowiastkę. Będę tutaj zaglądał
![]() ![]() Zipo : "Cleo "weszla na wheele" czy tak ino wyglada ![]() Tak ino wygląda. Może czasami próbowała wznosić się na wyżyny przy tak wybornej Obstawie ![]() Kiedy wystartowaliśmy na motkach z Belgradu, pomyślałam, no Chłopaki czuje się wyjątkowo, bo z każdej strony mam obstawę. Pierwszy nawiguje, co jakby nie muszę sie martwić która to strona prawa a która lewa ( prawa to lewa czy lewa to prawa?) a ostatni pilnuje by mi sie nic nie stało a w razie W podniesie DRkę. Jupi. Pozostaje mi jedynie prowadzić się. Żyć, nie umierać. Dzięki Chłopaki. Poczułam sie wyjątkowo ![]() Adamie,Twoja dynamiczna jazda rozwiązała moje odwieczne dylematy typu: hmm... przejechać tą czy tamtą dziurę... Jednym słowem zaoszczędziła nam czas, który i tak cholernie szybko płynął.
Pozdrawiam Cleo ------------------------------------------------------------ "... Wolna wypowiem to co myslę, Tam gdzie złożę swoja głowę Gdziekolwiek pójdę... Gdziekolwiek powędruję... Gdziekolwiek pójdę I zmienię swój los... Będzie mój DOM... " |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Bieszczad PL, co. meath IRL.
Motocykl: nie ma!!!!!!!
Przebieg: +-50k
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 6 godz 7 min 47 s
|
![]()
sorki za pytanie, ale co to za przednie zawieszenie w xt'ku?
PZdr