|
Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
27.09.2022, 11:17 | #21 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Trzeba było nie pytać skoro i tak na pierwszym miejscu postawiłeś Modekę.
Tylko moje pytanie jest takie. Na kiego wuja ci membrana skoro zakładasz na to kondona? Rally to ciuchy od Beemwe. Bardzo spoko w mojej ocenie tylko membrana jest wpinana a ja dla odmiany nie mam ochoty się pieprzyć z zakładaniem na siebie czegokolwiek bo deszcz pada. |
27.09.2022, 11:17 | #22 |
trampkarz emeryt
|
Hehehe...
Emek - jak zaczynałem rozeznania, nie wiedziałem jak sytuacja wygląda. Jak pisałem kilkanaście lat jeździłem w ciuchach jednej marki i nie zgłębiałem tematu w ogóle. Pomyślałem że zanim pójdę po kolejny komplet do tego samego sklepu, podpytam. Kurtka od BMW z pewnością jest bardzo dobra lub świetna, jakości tych ciuchów chyba nikt nie kwestionuje. W końcu sama kurtała za 3-4 tys musi robić robotę Co to pytania o to po co mi membrana - jeździłeś przy 15 stopniach w kurtce bez membrany tzn w samej wierzchniej? Bo ja jakoś tego nie lubię a żadnych termoaktywnych bluz itp nie stosuję, tylko t-shirt zwykły. Membrana ma mi załatwić temat wiatru, chłodu i lekkiego raczej, przelotnego deszczu. I tak było dotychczas. Jak miałbym jechać w ścianę deszczu i wierzyć (tzn być pewnym) że nic nie przemięknie to musiałbym być zapewne ubrany w cenie Trampka 600 PD06 Oczywiście jakimś rozwiązaniem jest używka o jakiej wspominacie... Jak mówiłem, mało wymagający jestem i może tu jest problem Ogólnie z tego co widzę - to chyba jest raczej wybór pt. ciuchy z gore-tex czy inne. Podsumowując - człowiek zakłada wątek aby utwierdzić się w słuszności wyboru a tu się chłopy zaraz odezwą i..... https://youtu.be/w6QN3EHSjVs Poważniej - dzięki za wszelkie opinie (dobre i złe) i kubeł zimnej wody (sic!). Jak zacznę używać, podzielę się wrażeniami, plusy i minusy. Dzieju pytał o wyloty z tyłu rękawów, nie, nie ma - ale i nie widziałem takich w innych ciuchach. |
27.09.2022, 14:25 | #23 | |
Cytat:
Nie demonizowałbym jednak tego tematu bo jak jest NAPRAWDĘ W CHUJ gorąco to najlepiej się pozapinać pod szyję i mieć wszystko oblane pod spodem. Jedyne co działa. Te wszystkie wywietrzniki w naprawdę upalny dzień dają tyle tylko, że się szybciej odwodnisz.
27.09.2022, 16:40 | #24 |
trampkarz emeryt
|
No wiem wiem o co kaman. Tu są dwa duże suwaki na plecach i z opini jakie czytałem to generalnie działa tak jak powinno. Jak jest w uj gorąco to nie bardzo mi się na ten chłodzony powietrzem motur chce wsiadać
|
27.09.2022, 16:43 | #25 |
No i to idzie. Ma być wewdmuch na przedzie i wydmuch na tyle
Jeszcze zatęsknisz do Vstroma czekam na tą woltę ale to spokojnie. Mamy czas
28.09.2022, 07:25 | #26 |
Administrator
|
Pytałem ponieważ w mojej kurtce mam 8 otworów wentylacyjnych.
Klatka-plecy , rękawy przód i tył. Jeśli jest wlot a nie ma wylotu to wentylacji nie będzie ciśnienie powietrza nigdzie nie poleci nie przedmucha.
28.09.2022, 09:14 | #27 | |
trampkarz emeryt
|
matjasie, mimo różnych zalet beemki, choroba VStromowa mnie całkiem nie opuściła. Ja po prostu uwielbiałem te osiołki, taki trampek na asfalt. Robaki się odzywają... To za czym nieco tęsknię to - taniość VStroma. Nie tyle w zakupie (czy wykonaniu) bo teraz ceny szalone ale w dodatkach, akcesoriach. Przykład z brzegu - buma ma kierownicę fatbara. Pomyślałem, spoko - zapodam podwyższenie z przesunięciem ZETA za 200 pln. Jakież było moje zdziwienie gdy okazało się że rozstaw śrubek jest 5 mm szerzej niż wszelkie inne - i drogowskaz na SW-Motech lub Wunderlich. To nie są tragedie jak motocykl jest na kilka lat - odżałujesz i masz. Ale u mnie póki co - tylko V-Stromy a kiedyś Trampki utrzymywały się dłużej niż sezon
Buma ma jednak jedną cechę która czaruje - doskonale się prowadzi, przyspiesza i hamuje. I jest w tym nie narowista a taka jak ....osiołek na koksie. Cytat:
W dotychczasowej w sumie miałem tych suwaków z 10 - naprawdę rewelacja. Tyle że wtedy jeszcze robili takie krótkie suwaki. Jeśli chodzi o ręce to chyba wywiewało plecami bo mimo braku wentylacji na tyle rękawów, nigdy nie miałem na łapach dyskomfortu. No jak w korku 35 stopni to w sumie i tak było mi wszystko jedno Jak to będzie - zobaczymy. Ta nowa modeka ma z kolei długie suwaki i na rękawach i na plecach. Życie pokaże czy hit czy kit |
|
13.12.2022, 14:51 | #28 |
Motocykl: CRF 1000
Online: 1 tydzień 2 dni 5 godz 47 min 15 s
|
Pociągnę temat. Chcę kupić komplet RST Adventure III ale kurtka ma zintegrowaną membranę z ociepleniem. Do tej pory miałem komplety 3 warswowe gdzie membrana była osobno wypinana a ocieplina osobno. Jeździł ktoś w kurtce z połączoną membraną i warstwą ocieplającą? Nie będzie w tym za gorąco np koło + 15 - 20 st.C?
|
13.12.2022, 15:06 | #29 | |
trampkarz emeryt
|
Cytat:
Miałem kiedyś taką kurtkę (nie RST ale ze zintegrowaną membraną) i powiem krótko - nie jest to robra opcja. Tyle że w tej RST jest jakoś tak dziwacznie - albo bez membrany wogóle, OK na ciepło, albo jak membrana to z podpinką. Ja mam tak - bez membrany i podpinki powyżej 25 stopni. Z membraną - 15-25 powiedzmy. Z membraną i podpinką - poniżej 15. Uznałem że przedział 15-25 jest dla mnie tak istotny i na tyle często jeżdżę w takiej temp że chcę miec ciuch który będzie możliwie uniwersalny. Logiki układu membrany i podpinki w tym RST naprawdę nie mogłem zrozumieć. |
|
13.12.2022, 15:10 | #30 |
Nie wiem... IMO Gore to Gore. Mam niewypinaną Rukkę, na dodatek granatową, latem jest OK. Oczywiście to moje spostrzeżenia i w tamtej powyższej kurtce nie jeździłem ale per analogia:
To trochę jak buty z Gore - przecież też nie wypinana a jednak można cały dzień łazić a noga świeża.
|