|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
15.08.2014, 20:03 | #1 |
Miasto: Kobyla Wola
Motocykl: RD07
Przebieg: 75000
Online: 1 tydzień 1 dzień 2 godz 22 min 13 s
|
Ok tak zrobie, nie powiedziałem mechanikowi ze mnie okradl bądz specjalnie zamienil aku, to byly tylko moje pierwsze mysli, zapytałem sie mechanika tylko dlaczego tak sie stalo, i oczekiwałem logicznego wytlumaczenia nic wiecej, zrozumial bym jak by to mi wytlumaczyl, a On sam nie potrafil wytłumaczyc i powiedział ze jezeli ja mysle ze On mnie chce zrobic w ciula to prosi opuścic warsztat. no i tak zrobiłem... ale dalej nie znam odpowiedzi dlaczego...tak mi sie jeszcze przypomnialo ze jakis rok temu wymienial mi ten sam mechanik swiece, myslalem ze wymienil na wszystkie takie same, a On przy tej kłotni z aku mowi mi jeszcze ze swiece jedna trzeba wymienic bo ma inna cieplote,ja mówie jak to? jak ja nie dotykałem sie do swiec od Twojej wymiany a teraz mówisz ze jedna jest inna...Nie potrafił mi odpowiedziec dlaczego tak sie stało. no to sory myslalem ze mam zaufanego mechanika.
|