18.09.2017, 21:55 | #22 |
a to przepraszam... nie czytałem może zbyt wnikliwie
niestety w Niederfinow w 2011 byłem z jednym dwuletnim kaszojadem i z ciężarną więc nie byłem w stanie w pełni obejrzeć tego cudu. niemniej koparę zbierałem przez dobrą chwilę... no i trza było jechać. jeszcze tam wrócę. Kajakiem m
19.09.2017, 14:58 | #23 |
Obecnie w Niederfinow na ukończeniu jest bliżniacza podnośnia, tyle że z betonu. A to już nie to samo.
Kto nie widział, zdecydowanie warto zobaczyć. |
|
19.09.2017, 15:33 | #24 | |
Cytat:
Sent from my SM-T561 using Tapatalk
19.09.2017, 16:46 | #25 |
To widzę że ja tak jak i Ty Matias nie czytałem tego zbyt wnikliwie.
He he i nawet podobne słownictwo. |
|
19.09.2017, 16:49 | #26 |
Miasto: Za zielonymi górami, za lasami
Motocykl: czarny, pomarańczowe ladaco
Online: 7 miesiące 1 tydzień 1 dzień 12 godz 53 min 52 s
|
Od 3 lat i ciągle na ukończeniu?
Niemcy to już nie ten kraj, co kiedyś Ostatnio edytowane przez raf : 19.09.2017 o 17:04 |
19.09.2017, 18:07 | #27 |
Moderator
|
Niemcy to już dawno nie Niemcy
19.09.2017, 18:57 | #28 |
|
Zschopau z jego zamkiem w samym środku miasteczka widać z daleka. Zresztą rozglądając się dookoła, zamki są chyba w co drugiej wsi
Ten prezentuje się okazale: parkujemy obok innych motocykli na środku rynku i idziemy na zamek, gdzie znajduje się clou dzisiejszego przedpołudnia, czy muzeum DKW oraz MZ. Ponieważ mamy w planach jeszcze inne muzeum, kupujemy od razu "Kombi-ticket" na oba muzea, jest oczywiście taniej. Zamek motocyklistami stoi, sklepik z pamiątkami, szafki na kaski, kilka filmów w kilku wersjach językowych itp. Parter to historia MZ, a góra to DKW. Ale o tym to już może Raf dokładniej Edit: to pisałam ja, Jagna. A Raf znów się zapomniał wylogować |
21.09.2017, 19:30 | #29 |
|
Ok, obiecane kilka fotek z muzeum:
Mały warsztat: M-zety wyścigowe: Oprócz motocykli produkowano również inny sprzęt. Tutaj jakaś glebogryzarka z silnikiem pana Rasmussena. Ęduro adventure Kolekcja nie jest duża, ale robi wrażenie. Wychodząc kierujemy się w stronę centrum poszukać jakiejś knajpy, ale jakoś wszystko pozamykane, bądź jest przerwa od 14:00-17:00. Jakaś sjesta czy coś. Niezrażeni tym jedziemy do drugiego muzeum... |
25.12.2017, 22:43 | #30 |
Miasto: Z.Góra
Motocykl: BMW F700GS, DR 350
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 17 godz 9 min 57 s
|
Święta są, nudzę się, może dokończę?
Choć przyznam, że obstawiałam jakieś choć jakieś minimalne zainteresowanie taką ilością fot starych jednośladów, a tu pudło Zatem kontynuując Jedzenia na rynku w Zschopau nie uświadczyliśmy i pojechaliśmy na głodno. W dodatku dopiero za 4 razem udało nam się wyjechać z tej mieściny, takie były dobre oznaczenia objazdów... Kolejny punkt imprezy - z daleka widoczny zamek Augustusburg, takie malutkie coś: Znów mylące nieco znaki, nie wiadomo, czy parkować w wiosce, czy można jechać na samą górę. Można i czeka ogromny parking dla motocykli. Tu mieści się w końcu jedna z najważniejszych kolekcji motocykli w Niemczech, może i w Europie. Nawet dziedziniec jest ogromny: Już wiem, że nie wyjdziemy stąd szybko Motocykle ustawione są wiekowo. Od tych baaardzo wiekowych Ponieważ mało kto wie, kto wynalazł silnik spalinowy (sama żyłam do niedawna w przekonaniu, że był to von Diesel), to uwieczniłam: A to rzeczony silnik: i ciąg dalszy staroci: wszystko pięknie opisane, dnia nie starczy, żeby dokładnie obejrzeć... c d (może) n