![]() |
#31 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2012
Miasto: RLU
Motocykl: RD04
Przebieg: niski;)
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 6 dni 15 godz 29 min 53 s
|
![]()
Przyznaję, zapomniałem o tej relacji, ale chętnie przeczytam/obejrzę ciąg dalszy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2013
Miasto: Słomianki
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 dni 16 godz 16 min 28 s
|
![]()
I bardzo ładne te maszyny są.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak to jest jak się na kursach jezykowych przysypiało. ![]() Jest u nich w mowie coś takiego jak "Ottomotor" czyli silnik spalinowy o zapłonie obcym to jaki Diesel się pytam ![]() A ojciec Diesla był wyuczonym introligatorem zaś matka córką wytwórcy pasków z Norymbergii tak więc on żaden tam arystokrata, żeby mu "von" przed nazwiskiem dodawać ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Z.Góra
Motocykl: BMW F700GS, DR 350
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 17 godz 38 min 28 s
|
![]()
Faktycznie, nie wiem skąd mi się to von wzięło...
Ale na kursach językowych nie przysypialam, wypraszam sobie ![]() Otto dokładniej mówiąc jest ojcem silnika 4 suwowego o zapłonie iskrowym.tako rzecze Wikipedia ![]() http://m.auto-swiat.pl/wiadomosci,9fgq7
Grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne idą tam, gdzie chcą Ostatnio edytowane przez jagna : 26.12.2017 o 10:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
|
![]()
Wchodzimy w erę NRD
jest nawet sekcja enduro a tutaj oddział rajdowy Rafowi twarz się cieszy, pewnie za szybko stąd nie wyjdziemy ![]() Jak widać tłumów w muzeum nie ma, choć sami nie byliśmy. Ale jeszcze nie jesteśmy nawet w połowie kolekcji ![]()
![]() |
#36 |
![]() |
![]()
Proszę się nie krępować i wrzucać wiecej zdjęć.
Czekam na ciąg dalszy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
![]() |
![]()
Motorki piękne :-)
Czekam dalej :-) Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: Kamieniec Wrocławski
Motocykl: XT660Z-konik garbusek
Przebieg: Ł
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 7 godz 35 min 30 s
|
![]()
Jagna,pozdro dla Rafała .
Kiedyś przez przypadek trafiłem na podobną wystawę w Drohiczynie,miały być stare łodzie i kajak. Moja żonka jak zobaczyła świetliki w moich ślipiach to stwierdziła,że idzie poczytać gazetkę do auta.
![]() |
#39 |
|
![]()
Rav, nie było tak źle, w końcu to motocykle
![]() Za oddziałem enerdowsko - rajdowym cofnęliśmy się znów w przeszłość, taką bardziej kapitalistyczną ![]() był nawet rower ![]() wchodzimy w dział BMW, nieprzyzwoicie niewielki, ale... ale żeby swój własny motocykl zobaczyć w muzeum !!!! psze Państwa, kiedyś "schnellstes Motorrad der Welt", czyli BMW R90S: cdn (już bliżej końca kolekcji) ![]()
![]() |
#40 |
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 2 tygodni 6 dni 7 godz 15 min 28 s
|
![]()
Widze wasze motury spiete lancuchem przed hotelem. Prawidlowo !!! Niezapominac lancuchow moturowych jak sie wybieracie do dzikich zachodnich krajow
![]() To cos tam parowe przed kuznia to nie silnik tylko mlot na pare o ile oczy mie nie myla. A przewodnicy gadali po niemiecku czy po saksonsku? Dla porownania saksonski aby nie pomylic dialektow ![]() Saksonski ma jedne slowo i jego znaczenie wspolne z jezykiem polskim. Chodzi o slowo no (jako potwierdzenie). Nie mowi sie tam niemieckiego ja (tak) tylko no (to "o" na koncu tak lekko skrecajace na u). Saksonczycy czaja sie z tym swoim akcentem jesli sa poza swoimi saksami. Ale wystarczy w rozmowe po niemiecku wrzucic pare saksonskich akcentow i u saksonczyka sie wlacza mowa saksonska ![]() To godom wom jo, slonzok co sie niby zno. no. ps. Jagna, warz tego kafeja a tipej sam reszta bo na byfyju flaszka ciyrpi
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
RUMUNIA - na długi weekend majowy | Miras Sc | Umawianie i propozycje wyjazdów | 0 | 26.04.2013 12:21 |