|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
21.10.2020, 11:43 | #31 |
Miasto: Łódź
Motocykl: TA,RD04
Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 19 godz 36 min 45 s
|
Marku, w taki razie powinieneś zrobić "niemałe" kółeczko
WOKÓŁ WYSEPKI- -"AUSTRALIA". Myślę że najbezpieczniejszy teren "religijnie" Czekamy na relację ciał |
09.12.2020, 23:40 | #32 |
Ajde Jano
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 5 dni 7 godz 58 min 49 s
|
Czasy mamy takie jakie mamy i pozostaje zrobić może coś głupiego. Mam ponownie chęć na wycieczkę do Izraela, ale tym razem może więcej po lądzie i może taniej wyjdzie trochę. W Tunezji byliśmy i może by się dało dojechać do Egiptu przez Libię. Gdyby to wyszło to byłoby chyba już z górki. Co szanowne grono o tym myśli ?
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
10.12.2020, 10:11 | #33 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 5 godz 18 min 56 s
|
Libia to pod górkę. Ale jesteś usprawiedliwiony, bo niekt nie wie co się tam dzieje. Jakbyś chciał sobie zrobić update to polecam: https://libya.liveuamap.com/
Jedź na koniec świata, taki jak akurat będzie dostępny. Jak ma być taniej to na wschód.
10.12.2020, 11:16 | #34 | |
Banned
Miasto: Przystanek Oliwa
Motocykl: Lublin Autobus
Online: 2 tygodni 2 dni 12 godz 52 min 56 s
|
Cytat:
Jak przejedziesz będę Ci z szacunkiem mówił - Cizia Consi. |
|
10.12.2020, 18:31 | #35 |
Zakonserwowany
|
W Libii trwa regularna wojna od lat. Itajańcy coś tam mącą, tylko im głównie zależy na zblokowaniu przemytu ludzi do IT i dobrej cenie za ropę, niż pokojowemu rozwiązaniu, ale ostro negocjują z jednym i drugim rządem. Jakoś tak mi zostało ze śledzę wiadomości z Północnej Afryki. https://notiziarioestero.com/2020/12...nerale-haftar/ tu znajdziesz świeże informacje.
Nawet za czasów Kadafiego nie było proste podróżowanie po tym kraju, własnym pojazdem.
10.12.2020, 18:50 | #36 |
Ajde Jano
|
Była opisywana wycieczka motocyklem po Libii to sobie wykoncypowałem że może to jest pomysł, powstały w wyniku spojrzenia na mapę. Oczywiście nie planuję zbyt intensywnie, nasze wycieczki to był zawsze spontan, może za wyjątkiem pierwszej wycieczki do Maroka, reszta na zasadzie wyjeźdźmy z miasta na drogę a reszta jakoś pójdzie. Oczywiście to się często mści tym że jesteśmy kompletnie czasem zaskakiwani albo poszukujemy noclegu za pomocą osób które zostały w kraju i mają lepszy internet. Na dzień dzisiejszy to życzyłbym sobie i wszystkim zdrowia a reszta jakoś pójdzie. A tam na tym wschodzie to ciepło jest czy za ciepło a może całkiem za zimno. Jeszcze w zanadrzu jest Iran ale muszę paszport zmienić bo raz mi wbito pieczątkę z Izraela w paszport no i słyszałem że najlepiej jechać w lutym, tylko że wtedy ciężko się u nas jedzie. Z tym lutym to podpowiedź naszych gości z Iranu, mamy nawet zaproszenie w odwiedziny.
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
10.12.2020, 19:37 | #37 |
Miasto: Kraków/Brzozów/Gdańsk/Zabrze
Motocykl: RD07a/1190r
Online: 11 miesiące 6 dni 7 godz 57 min 2 s
|
A to nie była przypadkiem wycieczka po Algierii ?
PS. Wschodem Afryki możesz pojechać bez problemu na sam dół. |
10.12.2020, 19:43 | #38 |
Ajde Jano
|
No popatrz a ja się zafiksowałem na Libii
11.01.2021, 00:14 | #39 |
Motocykl: GoldWing, CRF 1000
Online: 1 dzień 14 godz 8 min 25 s
|
Witam,
A czemu twierdzisz, ze z pieczątka z Izraela nie wjedziesz do Iranu? Ja mialem nawet dwie pieczątki z Izraela i z wjechaniem do Iranu nie bylo najmniejszego problemu. Powiem więcej, kolega z którym jeździliśmy do Iranu po powrocie 2 tygodnie później jechał do Izraela i był przekonany, ze na tuz po wylądowani w Telavivie będzie mial mniejsze lub większe problemy a tu nic, nikt tym się nie interesował. Jeżeli chodzi o Iran to pomysł bardzo fajny. My po Iranie przejechaliśmy prawie 6.000 km i gdybym mógł to pojechałbym jeszcze raz. Najgorzej jest z dojazdem do Iranu bo albo cały wyjazd zajmuje ok. miesiąca albo ciśniesz tak jak my po 1.000 - 1.300 km aby jak najszybciej tam dotrzeć. Natomiast czy to był wyjazd życia? Nie wiem. Tych wyjazdów życia juz mialem kilka i każdy następny to mial być wyjazd życia. |
11.01.2021, 11:01 | #40 | |
Miasto: Warszawa
Motocykl: brak
Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 17 godz 55 min 24 s
|
Cytat:
CF
trail of hope |
|
|