![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#31 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Ja jak patrze na moj ktm 950 sm z przodu to widze jaki ohydny jest z tej strony
![]() Natychmiast musze popatrzec z boku i wtedy juz nawet jechac mi sie nie chce tak milo sie patrzy... ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: Szczecin
Motocykl: CRF1100
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 12 godz 23 min 8 s
|
![]()
Co Wy z tym wykorzystywaniem... Ja latam swoim po szosie i nie po szosie, jadę czasem i po 150 na asfalcie i po 80-90 w terenie..? to w ilu procentach wykorzystuje swojego.
![]() a z tymi procentami co do LC8 nie jest chyba aż tak źle, w moim otoczeniu jest przynajmniej kilkanaście ludków na lc8, na zlotach ADV przybywa ich nawet kilkudziesięciu, śmiem twierdzić.że 90% z nich wie co z tym motocyklem się.robi, I próbuje mniej lub bardziej skutecznie dogonić swoimi możliwościami, możliwości motocykla ![]() a teraz do Orzepa.... śmiem twierdzić.iż gs 800 by się uszkodził i szybciutko połamał tak samo jak i jego felgi, na takich wyjazdach jak Aragonia, Korsyka czy też Rodopy. dlatego że było tam bardzo kamieniście, a każdy z nas glebił w tych kamieniach przynajmniej kilka razy Swoją tezę podpieram własnym doświadczeniem z gs 800, wsiadłem na jednego, przejechałem się przez 15-20 min i zdołałem popsuć mu koło przednie... zabawy w piasku, bez zawieszenia nawet nie tyle dobrego co przede wszystkim sztywnego jest wielce utrudnione, dlatego śmiem twierdzić.iż GS 800 by miał spory problem
![]() |
#33 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 tygodni 6 dni 4 godz 24 min 5 s
|
![]()
[Co Wy z tym wykorzystywaniem...]
Ano to , że nie dla każdego ktm jest najlepszym wyborem. Każdy sprzęt ma wady i zalety. Część z was krytykuje wszystko co nie jest pomarańczowe a to już fanatyzm. Ja w ktm-ie już 2 felgi zgiąłem i nie uważam , że to ich wina tylko moja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
|
![]()
Jak sam napisałeś każdy motocykl ma swoje przeznaczenie... ja tam"fanatykiem" nie jestem..
![]()
![]() |
#35 | |
Zwykły przechodzień...
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: DW
Motocykl: GS12y
![]() Online: 2 miesiące 3 dni 11 godz 45 min 7 s
|
![]() Cytat:
![]() Ja oczywiście powyższe wyjazdy znam tylko z relacji foto-video. Śmiem twierdzić, że przy lajtowych prędkościach nie połamałbym aluminiowych felg w GSie12ym. Chyba bym przejechał widoczne na filmach odcinki. Choć na jednym z nich(Aragonia) jest zjazd "poSchodach"... Zapewne mój LękWyskości by poprosił EXa o przebrnięcie tej przeszkody ![]() W Albanii spotkałem na stacji benzynowej przed SH20 Bułgara na 990. Miał wcześniej GSa12. Jednak w teren lepsza pomarańcza mówił. Za przyład podał Mi z dumą, że tego dnia od rana zrobił SH20 w obie strony. Nie wiedząc co mnie czeka, a mając w pamięci opisy z relacji - kiwałem głową z podziwem pokazując KTMa. ...dzisiaj znając już drogę, spokojnie bym GSem12ym przejechał to co Bułgar. Teraz o tym wykorzystywaniu sprzętu na powyższym przykładzie: Taki Przygoński, by przjechał SH20 6-razy w tym samym czasie! Jemu mogłyby przeszkadzać plastelinowe koła w GS800 ![]() Pozdro Orzep p.s. Jeszcze do Autora wątku: -Ja, to nie mam wogóle pojęcia w temacie owiewek KaTeeMowych. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
|
![]()
na filmach góry wydają nam się mniejsze, prędkości minimalne, a kamienie nie za wielkie.
Orzep bardzo Serdecznie Cię zapraszam na jakiś nasz wyjazd.. wtedy zweryfikujesz moje zdanie i sam będziesz mógł z dumą poopowiadać jak to gs-em 1200 na alu felgach i z super kadranem się da. a co do 800-tki.. zapytaj tych co mają ilu z nich jeździ tym w Offie. ilu wymieniło już felgi..? i chętnie wymieniło by zawieszenie... na ADV jest Kugi.. zapytaj go.. ? ![]()
![]() |
#37 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: B Y D G O S Z C Z
Motocykl: KTM ADV 990 "S"
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 21 godz 42 min 48 s
|
![]()
Nie chcę być stronniczy(bo ma 990ADV"S"właśnie), ale trochę racji w tym jest przy czym się EX upiera.
Kumpel Marcinek z którym baaaardzo często jeżdżę ma GS'a800 właśnie od dwóch lat. Wcześniej jeździł piękną Afrą RD03 (stoi w Touratechu w Bielsku, malowana w Gauloises'a), to on zaraził mnie enduro i nauczył jeździć po piochu i to on właśnie jest na etapie rozmyślania jakie zawieszenie wstawić lub jakie cartridge zainstalować do BMW!!! Bo sam zauważa, że już mu brakuje. Więc coś w tym jest. A ja? Cóż... Mając około roku już swojego KTM ADV, pożyczyłem od Marcina jego BMW. I zapier...niczałem jak KTM'em. Ale na dołkach i dziurach w lesie jak wpadłem tą beemką i dobiłem kilka razy tył, to myślałem że nie będzie czego zbierać. I owszem nic się nie rozleciało, nic nie pogięło, ale w KACIE bym po tym przeleciał i nawet nie pomyślał, czy da radę, czy aby nie dobije. A felgi w BMW...cóż... Ja w Kacie też felgi już prostowałem, więc nie ma rzeczy niezniszczalnych . Tak jak piszecie, każdy sprzęt ma swoje wady i zalety. I właśnie po to jest Forum, aby o tych wadach i zaletach się dowiedzieć. Więc podstawowym pytaniem jest, czego od tego motocykla oczekujesz? Jeśli ma być oszczędny, to wybierz BMW, jeśli ma mieć zajebiaszcze zawiasy bo naparzasz w terenie to KTM,... itd, itp. Ja po dwóch latach posiadania KTM'a wiem jedno- nie zamieniłbym go na żadnego innego!!!! Chyba, że na nowszego KTM ADV 990"S". Ale wtedy to by mi było szkoda go ciorać w terenie, bo taki ładny by był i lśniący. ![]() POZDRO ... i bez spinki Panowie ![]() Ostatnio edytowane przez MOTOMYSZA : 15.01.2014 o 21:21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zwykły przechodzień...
|
![]()
EX, niestety maj i wrzesień mi nie pasuje, choć przyznam, że przyszła mi taka myśl by pojechać z Wami.
Nie po raz pierwszy mnie zapraszasz...chyba z sympatii, a nie "pokazaniaMi" - Co?! ![]() Co do wymian, to wiesz jak jest EX z dużymi Chłopcami i zabawkami...zawsze coś by się wymieniło, ale czy to takie niezbędne? Pozdro Orzep p.s. Zaczynam wierzyć w "magięMarketingu" BMWu...gówno produkują, a te "Barany" i tak kupują! ![]()
![]() |
![]() |
#39 | |
|
![]() Cytat:
![]() to będzie inna propozycja...na iziego jedziesz, więc wpadniemy do Ciebie offem i razem polecimy na iziego krzakami ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Zwykły przechodzień...
|
![]()
EX, widzisz - JA do offu nie pasuje i o tym nieraz pisalem.
Jednak ogladajac filmy z wypraw waszych widze, ze nie latacie, a sie przemieszczacie. Podobnie do moich umiejetnosci...wiec chyba bym rade dal ![]() Ani umiejetnosci, ani motocykla nie posiadam, by Ci dotrzymac kroku. Moze na asfalcie bym sie odwazyl... Napewno przy stole bedziem szli leb w leb na IZIm! ![]() Pozdro Orzep
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Przeróbka Oryginalnego Tłumika | Stachu | Uklad paliwowy i wydechowy | 30 | 19.03.2012 23:56 |
co zamiast oryginalnego licznika.... | Vooytas | Układ elektryczny i zapłonowy | 7 | 24.06.2008 02:08 |