![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#31 | |
![]() |
![]() Cytat:
Ja w ostatni weekend byłem "U Lecha" w Suchej Rzeczce. Myślałem że spokojnie zjem lokalne żarcie, zabrałem znajomych a tam oblężenie że mało mnie nie stratowali. W kolejce czekaliśmy pół godziny, nie polecam w sezonie w porze obiadowej.
![]() |
![]() |
#32 |
![]() |
![]()
przy konsulacie w Sejnach w porze obiadowej tez bywa tloczno. Zwlaszcza w sezonie. Poza to co innego. Ale warto.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: białystok
Motocykl: ktm 640 adventure
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 37 min 40 s
|
![]()
Jak tanio i smacznie, to ludzie wala drzwiami i oknami. Jest to jedna z nielicznych miejscowek gdzie da sie zjesc w 4 osoby tyle ile dasz rade, nie przekraczajac 100 pln.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
![]() |
![]()
Jeśli chodzi o polecane lokale to po 7 dniach mam dwa typy:
1. Dworek Hołny w miejscowości Hołny Majera. Świetna obsługa, wystrój, dania bardzo smaczne, kawa rewelacyjna (kelnerka mi zdradziła jaka). 2. Restauracja Dom kresowy, Przewięź 5. Smaczne jedzenie, obsługa w porządku, kawa elegancka. Porcje jak dla mnie trochę małe. W Sejnach byłem codziennie i dwa razy atakowałem restauracje koło konsulatu ale albo była cała zarezerwowana albo jeszcze zamknięta (chyba działają od 13 lub 14 ej). Ryby wędzone kupowałem w Sejnach. Sklep rybny - Sieja. Byłem też u właściciela. Koło domu ma wędzarnie i tam też można kupić (ul. Konopnickiej). Jadłem też w Gibach w barze "Słodki kącik" (kartacze, soczewiaki). Taki styl raczej barowy. Sposób podania średni ale mi bardzo smakowało. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Podlasie, Mazury, Suwalszczyzna 2018 | sluza | Polska | 13 | 29.05.2018 16:12 |
PODLASIE atrakcje | wolly | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 18 | 13.12.2015 01:29 |
Mazury, Suwalszczyzna, Podlasie - co zobaczyć? | balczezzz | Przygotowania do wyjazdów | 16 | 15.06.2013 17:25 |
Jedzenie dla Afrykanera | Nomad | Kwestie różne, ale podróżne. | 63 | 28.01.2013 15:34 |