![]() |
#431 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Kamizelki - oglądając materiały policji, testy, symulacje: nie mają. Kierowca jeżeli nie zauważył motocykla (jadącego "na samochód") to kamizelka (wystająca spoza obrysu w znikomym procencie) nic nie zmienia.
Z boku - ciut więcej. Z tyłu - najwięcej. Ale uderzeń z tyłu motocykla jest o wiele mniej. Po co to piszę? Abyśmy nie uspokajali się kamizelkami, ale przyjęli, że nadal nas nie widać. Oczywiście lepiej kamizelkę mieć. |
![]() |
![]() |
#432 |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 1 tydzień 2 dni 22 godz 10 min 43 s
|
![]()
Jak jedziemy motocyklem to co będzie bardziej widoczne dla jadącego z przeciwnego kierunku? W mojej subiektywnej ocenie
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Michał
![]() |
![]()
Marek ma oczywiście rację..szukam sposobu przemalowania/oklejenia kasku "czarny mat" na biały..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
LAMPKI ZDEMONTOWANE!
![]() Mam nadzieję że to koniec tematu który się przez moje nieumyślne pytanie wygenerował ![]() BTW od lat jeżdżę w białych kaskach. Ale bardziej po to żeby się nie dogrzewał na słońcu w korku. Teraz to akurat nawet pasuje mi do kolorystyki motocykla. ----------- Przy okazji - z dzisiejszej jazdy do pracy zauważyłem ciekawy bajer. Myślałem że psuje się podświetlenie zegarów - bo jakoś czasem było a czasem nie, wcześnie rano jechałem. Co się okazało - pod guzikiem do kasowania dziennego przebiegu jest czujnik światła. Jak się go zasłoni (czyt. jest zmierzch czy ciemno) włącza się podświetlenie zegarów, odsłoniłem - wyłącza się. Ciekawe odkrycie - zastanawiam się czy jest to jakoś do wykorzystania, zaprogramowania przy lampie LED z DRL. Tzn. żeby było tak jak w aucie z czujnikiem zmierchu w szybie - w dzień mi się świecą Ledy dzienne a gdy szarówka, zmierzch, noc - same przełączają się na mijania. Da się to tak w tym motocyklu zaprogramować przy lampie full led z DRL? Pozdr zimny Ostatnio edytowane przez zimny : 05.07.2022 o 10:55 Powód: uzupełnienie |
![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
![]() |
![]()
Zaprogramować chyba nie ale możesz tym spróbować:
https://www.elektronikbox.de/shop/in...products_id=21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#436 | |
trampkarz emeryt
![]() |
![]() Cytat:
https://allegro.pl/oferta/czujnik-zm...-wa-9573040707 Tylko wtedy pojawia się kwestia sygnalizacji spalonej żarówki ![]() Wracając dziś z roboty zmoczyło mnie do suchej nitki, tak się trafiło. Jakie to dziwne uczucie gdy nie muszę teraz pójść do garażu coby oczyścić i przesmarować łańcuch ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Beemiarz = gadżeciarz
![]() Poważniej, to od żony taki o to prezent z okazji postepującego peselu dostałem ![]() ![]() ![]() TPMS - fajne, działa. Kół chyba nie muszę dodatkowo wyważać bo nakrętki ważą po kilka gram. W jeździe nic specjalnego nie zauważyłem. Fajnie że jest zegarek. BTW - Żona pamiętała że zabiłem oponę w trampku jadąc z Italii załadowanym motocyklem autostradą, na mega podbitej feldze tył z ciśnieniem 1,4 atm jak się później okazało ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Tak tak, to będzie dopompowane. I to dowód na to że gadżet się przyda bo cały sezon by minął zanim bym wpadł na to aby sprawdzić
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Gdańsk Olszynka
Motocykl: RD07
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 3 dni 22 godz 58 min 0
|
![]()
Szperając po ofertach, trafiłem na taki oto okaz:
😁 ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Dobre
![]() Zagadka - co tworzy zimny metodą kowalską tzn. rejli? Dremelem to wyciąłem z blachy alu 1,5 a składałem młotkiem + nieco papieru, szlifiereczki.. ![]() ![]() Przy okazji - to jest z amelinium, mogę normalnie sprejem Motip akryl malować? Wg. experta z Youtube to nie bardzo: https://www.youtube.com/watch?v=QdSC5NDaE48 |
![]() |
![]() |