|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 6 godz 44 min 56 s
|
![]()
Zrobione jest tak , żeby stabilizować motocykl podczas hamowania .
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Zima nastała więc trzeba coś robić. Albo przerobię moje gmole - oem BMW albo je zmienię. Raz że są krzywe bo z lewej dostały kiedyś (ale może po zdjęciu do wyprostowania) a dwa - i tu ważniejsze - są generalnie marne moim zdaniem bo niekoniecznie chronią pokrywki od słoików. Po prostu za mało wystają. Plus taki że już są, no i jakiś taki materiał że bardzo lekkie.
![]() ![]() Albo dorobię im rurkę taką okajalącą cylinder - coś na wzór turatechów: ![]() TT kosztują coś koło 1500pln więc wiecie rozumiecie. Motechy także ponad tysiaka - te są bdb przemyślane, wykonane ale ta cena... Te moje mam, więc groszowa sprawa je przerobić. Nie interesuje mnie więcej niż 600zł na gmole - zatem z nowych zostają mi Heedy, basic (które nie mają spięcia przed alternatorem) lub bunkier (które są jakoś masywne mocno ale kopyto można se oprzeć w trasie). https://heedshop.eu/en_US/p/Crash-ba...sic-silver/264 https://heedshop.eu/en_US/p/Crash-ba...ker-silver/266 Ogólnie patrzyłem za uzywkami, umknęły mi hepco które znane są ze średniego spasowania, teraz są turatechy ale po szlifie i niekompletne. No nie kupię nowych gmoli żeby je prostować ![]() Może coś podpowiecie, szczególnie odnośnie heedów, bo opinie podzielone - jednym się sprawdzają, innym nie bo się gną. Ale lepiej niech gmole się gną niż rama, prawda? ![]() Skłaniam się ku wyprostowaniu moich i "doposażeniu ich" w boczne rurki z kwasówki 22 lub 25mm jak oryginał - demontowalne aby nie trzeba było zdejmować całych gmoli do regulacji zaworów (bo moim zdaniem jest sporą wadą Heedów..) Pozdrawiam zimny Ostatnio edytowane przez zimny : 26.11.2022 o 12:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Dorób tą rurkę jak ma touratech i będzie gitarra. Ja nie widzę problemu jeśli do obsługi coś tam trza odkręcić. Alba ma być dobrze albo szkoda d...pę sobie zawracać.
![]() |
#4 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Brzeszczot, myślałem o tym. Moze faktycznie, nie ma sensu coś takiego robić. Temat takich patentów do kasacji... Dubel - ciekawy pomysł, to z tą Proxima także.
Inna kwestia jak już menda wjedzie i zajeb.... motocykl na pakę to wyjazd z takiej czy innej posesji lub bloku będzie formalnością. Tak niestety wszędzie. Co do gmoli, podumam sobie jeszcze.. chyba Heedy. Nie chce mi się bawić w gięcie rurek itp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2018
Miasto: Kraków
Motocykl: Yamaha ttr600 Bmw gs1150 Tenere 700 Bmw Gs1200LC Adv Bmw 1200 RT
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 5 dni 7 godz 11 min 12 s
|
![]()
Zimny zamiast dodatkowego guzika do pilota mozna zalozyc HB od proximy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2019
Miasto: Leśna Dzicz
Motocykl: KTM R
Przebieg: jest
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 3 dni 19 godz 55 min 39 s
|
![]()
Pozdrawiam
zimny Ps. projekt zabudowania w moto sterowania bramą garażową+bramą u rodziców z guzika na kierownicy w toku ![]() Z tym sterowaniem bramą garażową to fajny pomysł , przynajmniej złodziej odjedzie nie niepokojony Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2018
Miasto: Kraków
Motocykl: Yamaha ttr600 Bmw gs1150 Tenere 700 Bmw Gs1200LC Adv Bmw 1200 RT
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 5 dni 7 godz 11 min 12 s
|
![]()
Nie wiem jak w przedlifcie ale w poliftowym gejosie swiatla zapalaja sie dopiero po wlaczeniu silnika,wiec musialby wpierw go odpalic zeby pilot zadzialal.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Gość
Online: 0
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
Tak, zostało we mnie kawałek motopompiarza. Musiałem moim CRF-kom przyprowadzić siostrę
![]() |
![]() |
![]() |