|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
14.06.2012, 11:42 | #41 |
Fazi przez Zet
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 1 tydzień 3 dni 24 min 38 s
|
Samborze, smiecisz tu w watku i tyle i nie trzymasz sie forumowej etykiety. Pozatym wyczytalem ze Twoj kompresor nie umie napompowac materaca 2 na 2 metry, 10cm grubego i opony rolniczej do kombajna do burakow...
Cala ten watek sfilmowano nawet kiedys i podsumowano slowami z 53 sekundy Ja pozdrawiam tez wszystkich inicjatorow takich akcji. Kapitalizm wali drzwiami i oknami, no tak , przeciez mamy demokracje i wolne rynki ktore maja te jakies tam rece. A to takie zdrowe i przyszlosciowe.... Z innej strony jezdzac na starym motocyklu za kilka tys. zlotych, ktory zlopie 50 PLN paliwa /100km (notabene 50PLN o ktore sie tutaj rozchodzi), dochodze do wniosku, ze wiecej CO2 kosztuje prowadzenie tego watku, niz zaoszczedzone owe pieniadze. A miski polarne beda musialy nauczyc sie zycia pod woda, juz czas aby im pletwy zaczely rosnac. I na koniec zeby nie bylo off topu, zamawiam samborski kompresorek ale pod warunkiem 10% znizki, gdyz dokladnie taki sam kompresorek w kolorze niebieskim (w cenie 45PLN) widzialem w sprzedazy u wietnamczykow na bazarze w Berlinie.... 1. Madman 1 szt. - wysyłka Suchedniów 2. Sławekk 1 szt. - Wrocław 3. tomkow 1 szt. - Wrocław 4. Kamyk 1szt. - wysyłka Szczecin 5. fassi 1 szt. - Berlin zdrowia dla wszystkich
Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego czego nie zrobiłeś, niż tego co zrobiłeś. Ostatnio edytowane przez fassi : 14.06.2012 o 12:03 |
14.06.2012, 11:54 | #42 | |
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 5 godz 18 min 56 s
|
Cytat:
Wątek, o ile dobrze go zrozumiałem, poświęcony był temu by kupować taniej a nie drożej. Włączyłem się do niego najlepiej jak potrafiłem - obniżając cenę. Nie ma więc chyba mowy o naruszeniu netykiety. Wszystkim zainteresowanym odpowiem w weekend albowiem teraz pracuję i zarobiony jestem. A kompresorki wciąż są w promocyjnej sprzedaży Fazi: niebieskie są najtańsze, kolor niebieski jest dotowany przez chiński rząd w eksporcie do Wietnamu. Poza tym nie chce mi się dowierzać by Wietnamczycy w Berlinie chcieli od Ciebie złotówki. Mordę masz wprawdzie bardziej polską niż Eugen Polański, ale Azjaci naszych nacji nie rozróżniają.
14.06.2012, 12:13 | #43 |
Miasto: Warzno
Motocykl: RD07
Przebieg: 61 tyś
Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 12 godz 20 min 53 s
|
To i ja oficjalnie dołączam do listy.
1. Madman 1 szt. - wysyłka Suchedniów 2. Sławekk 1 szt. - Wrocław 3. tomkow 1 szt. - Wrocław 4. Kamyk 1szt. - wysyłka Szczecin 5. fassi 1 szt. - Berlin 6. czoko86 1 szt. - wysyłka |
14.06.2012, 12:22 | #44 | |
Miasto: Warszawa
Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 5 godz 18 min 56 s
|
Cytat:
Mistrz ZEN Hakuin żył w pewnym mieście w Japonii. Był bardzo szanowanym człowiekiem i wielu 22 ludzi przychodziło do niego po duchowe nauki. Kiedyś okazało się że nastoletnia córka jego sąsiadów jest w ciąży. Bardzo zbulwersowani rodzice chcieli za wszelką cenę ustalić kto jest ojcem dziecka. Nie chcąc wyjawić prawdziwej tożsamości dziewczyna wskazała na Hakuina. Zagniewani rodzice ruszyli z wymówkami do mistrza. Jednak wszystko co im odpowiedział to – „Czy aby na pewno tak?”. Wiadomość o tym skandalu szybko rozniosła się po okolicy, a mistrz utracił swą reputację. Nikt już nie przychodził by go zobaczyć i porozmawiać. Hakuin pozostawał jednak niewzruszony. Wcale go to nie zmartwiło. Kiedy przyszło na świat dziecko rodzice dziewczyny przynieśli je do Hakuina – „Jesteś ojcem więc się nim zaopiekuj” – powiedzieli. Mistrz przyjął maleństwo i troskliwie zaczął się nim opiekować. Kiedy minął rok targana wyrzutami sumienia młoda sąsiadka wyznała rodzicom że prawdziwym ojcem jej dziecka był młody mężczyzna, pracujący w sklepie u rzeźnika. Ta wiadomość bardzo strapiła małżonków. Wielce skruszeni udali się do Hakuina i zaczęli go prosić o wybaczenie: - „Nasza córka wyznała że nie jesteś ojcem jej dziecka. Przyszliśmy je zabrać. Jest nam niezmiernie przykro”. - „Czy aby na pewno tak?”- to były jedyne słowa Hakuina, który oddał dziecko rodzicom. Mistrz odpowiada zarówno na fałsz jak i na prawdę, na dobro i zło tymi samymi słowami – „Czy aby na pewno tak?”. Pozwala w ten sposób każdej formie jaką przybiera dana chwila na pojawienie się. Pozwala jej być taką jaka jest i nie staje się uczestnikiem ludzkiego dramatu. Zdarzenia nie mają osobistego charakteru. On sam nie staje się niczyją ofiarą. Jest tak całkowicie zestrojony z tym co się wydarza, że to co się dzieje nie ma nad nim władzy. Tylko kiedy opierasz się temu co jest, pozostajesz na łasce tego co się wydarza. A świat będzie decydował o twoim szczęściu i nieszczęśliwości. W tej historii dziecko znalazło troskliwą opiekę. ‘Złe’ zamieniło się w ‘dobre’ przez moc nieopierania się. Mistrz nie przeciwstawił się też oddaniu dziecka. Odpowiedział na to czego wymagała obecna chwila. Wyobraź sobie jak reagowałoby Twoje ego w sytuacjach, które opisała powyższa historia? E. Tolle “Nowa Ziemia”
14.06.2012, 12:30 | #45 |
Miasto: Bartoszyce
Motocykl: RD07a, WSK 125, SH 125i ABS
Online: 1 tydzień 4 dni 3 godz 13 min 16 s
|
To i ja oficjalnie dołączam do listy.
1. Madman 1 szt. - wysyłka Suchedniów 2. Sławekk 1 szt. - Wrocław 3. tomkow 1 szt. - Wrocław 4. Kamyk 1szt. - wysyłka Szczecin 5. fassi 1 szt. - Berlin 6. czoko86 1 szt. - wysyłka 7. e200g_ - wysyłka
14.06.2012, 12:43 | #46 |
ex Kitu
Miasto: Opole
Motocykl: RD07a
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 15 godz 18 min 12 s
|
Ja też chętnie przygarnę 1 egzemplarz
1. Madman 1 szt. - wysyłka Suchedniów 2. Sławekk 1 szt. - Wrocław 3. tomkow 1 szt. - Wrocław 4. Kamyk 1szt. - wysyłka Szczecin 5. fassi 1 szt. - Berlin 6. czoko86 1 szt. - wysyłka 7. e200g_ - wysyłka 8. Kitu 1 szt. - Wrocław |
14.06.2012, 12:46 | #47 |
SOmalijczyk
Miasto: SOsnowiec
Motocykl: 1090 AdvR
Online: 2 miesiące 2 tygodni 6 godz 15 min 58 s
|
Ja dla potwierdzenia:
1. Madman 1 szt. - wysyłka Suchedniów 2. Sławekk 1 szt. - Wrocław 3. tomkow 1 szt. - Wrocław 4. Kamyk 1szt. - wysyłka Szczecin 5. fassi 1 szt. - Berlin 6. czoko86 1 szt. - wysyłka 7. e200g_ - wysyłka 8. Kitu 1 szt. - Wrocław 9. Miras Sc 1 szt. - wysyłka |
14.06.2012, 13:35 | #48 |
Miasto: Katowice
Przebieg: 99kkm
Online: 3 dni 20 godz 2 min 4 s
|
Puscilem a, place tyle ile napisalem w ie bo sa rzeczy i sprawy cenniejsze od pieniadza. pozdrawiam
. Madman 1 szt. - wysyłka Suchedniów 2. Sławekk 1 szt. - Wrocław 3. tomkow 1 szt. - Wrocław 4. Kamyk 1szt. - wysyłka Szczecin 5. fassi 1 szt. - Berlin 6. czoko86 1 szt. - wysyłka 7. e200g_ - wysyłka 8. Kitu 1 szt. - Wrocław 9. Miras Sc 1 szt. - wysyłka 10.Dreed - wysylka Katowice |
14.06.2012, 13:45 | #49 |
Miasto: Warszawa/Kraków
Motocykl: RD03
Online: 1 miesiąc 3 dni 11 godz 29 min 23 s
|
1. Madman 1 szt. - wysyłka Suchedniów
2. Sławekk 1 szt. - Wrocław 3. tomkow 1 szt. - Wrocław 4. Kamyk 1szt. - wysyłka Szczecin 5. fassi 1 szt. - Berlin 6. czoko86 1 szt. - wysyłka 7. e200g_ - wysyłka 8. Kitu 1 szt. - Wrocław 9. Miras Sc 1 szt. - wysyłka 10. Dreed - wysylka Katowice 11. Feel - 1 szt. - odbiór Kraków Ps. info dla Krakusów-można by odbierać u mnie w knajpie Estery14 coby Sambor miał łatwiej z dystrybucją |
14.06.2012, 14:02 | #50 |
Miasto: Wrocław
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 3 miesiące 6 dni 23 godz 32 min 34 s
|
1. Madman 1 szt. - wysyłka Suchedniów
2. Sławekk 1 szt. - Wrocław 3. tomkow 1 szt. - Wrocław 4. Kamyk 1szt. - wysyłka Szczecin 5. fassi 1 szt. - Berlin 6. czoko86 1 szt. - wysyłka 7. e200g_ - wysyłka 8. Kitu 1 szt. - Wrocław 9. Miras Sc 1 szt. - wysyłka 10. Dreed - wysylka Katowice 11. Feel - 1 szt. - odbiór Kraków 12. Mazi87- 1 szt - odbiór Wrocław Ps. info dla Krakusów-można by odbierać u mnie w knajpie Estery14 coby Sambor miał łatwiej z dystrybucją. |