|
29.01.2023, 10:04 | #1 | ||
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
bigboykr - brr... jaki spinki) Daj spokój jak Zimy mówi. Nie o to chodzi. Coraz częściej za kierowców trzeba myśleć. Tu wg. mnie problem nie leży mechanizmie tylko jest problem z myśleniem, skoro można go softem rozwiązać. I bdb, że akurat w tym przypadku się da zrobić) To ja Zimny piszesz - przechodzą zamiast ewolucji motocyklowej przyspieszoną (sic!) rewolucję i nie czuje jeden z drugim co może dany element wytrzymać i jak jechać żeby nie zabić mechanizmu - dlatego potrzebujemy DCT, automatów itd..)) nie żeby było wygodnie, ale żeby nie trzeba było myśleć i ponosić konsekwencji myślenia.
29.01.2023, 13:59 | #2 |
Elo
Ja już stary jestem, ale wydaje mi się, że obecnie chodzi raczej o powiększenie potencjalnej grupy docelowej. Niemniej, jest w tym stwierdzeniu dużo racji bo automaty do parkowania, aktywne tempomaty , DTC, ABS, kontrole trakcji a już wkrótce pewnie elektrycznie i automatycznie otwierane/składane kosy i żyroskopy zapobiegające glebom parkingowym i ch.w.c.j. zwalniają pt użytkowników z myślenia i wysiłku. Jedni się cieszą inni śmieją. Tak czy siak w sumie wszyscy zadowoleni Pozdr rr
29.01.2023, 16:11 | #3 | |
Miasto: Warszawa
Motocykl: Tenere 700
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 godz 21 min 29 s
|
Cytat:
Przykładem są nowe samochody: nie da się wyłączyć kontroli trakcji (o ABS-ie nie wspominając), a żeby wyłączyć różne systemy automatycznie hamujące i kierujące trzeba dość długo przeklikiwać się przez menu. O celowej utracie przyczepności po zacięciu ręcznym także możemy zapomnieć. Po co w ogóle chcę to robić? Aby na pustym placu poćwiczyć wychodzenie z poślizgu czy awaryjne hamowanie (jak zawsze to robiłem zimą). Zresztą to bardzo fajna zabawa Ja nie jestem z takiego obrotu sprawy zadowolony. Żeby nie było, że offtop-uję: GS-a 1250 trzeba pochwalić za to, że zarówno kontrolę trakcji jak i ABS można wyłączyć jednym przyciskiem w czasie jazdy. |
|
29.01.2023, 11:27 | #4 |
Luzik luzik...
Ale DCT i tak Wam zazdroszczę 🤣 Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka
29.01.2023, 12:33 | #5 | |
Moderator
|
Cytat:
https://youtu.be/malNuJQHrAw
22.02.2023, 13:32 | #6 |
Miasto: Zakopane
Motocykl: NAT
Online: 1 tydzień 6 dni 1 godz 47 min 25 s
|
http://www.otomoto.pl/oferta/bmw-gs-...-ID6Fka80.html
Przy okazji poszukiwań trafiłem na takie coś. Może ktoś złapie
22.02.2023, 15:13 | #7 | |
trampkarz emeryt
|
Cytat:
|
|
23.02.2023, 10:14 | #8 |
Osobiście to ja wolę sobie radzić samemu i mieć umiejętności. Jednak jak umiejętności, czy rozumu, zabraknie to zajebiście mieć elektronikę, która pomoże.
24.02.2023, 11:10 | #9 |
Jak nic olejarka do kardana 😎
Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
24.02.2023, 12:44 | #10 |
trampkarz emeryt
|
|