|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
06.09.2017, 16:29 | #51 |
przemieszczacz
Miasto: Skierniewice
Motocykl: LC8, exc-f 250
Online: 3 miesiące 3 tygodni 3 dni 19 godz 30 min 15 s
|
Widzę, że są i H7, może też sobie zapodam do soczewki.
06.09.2017, 16:53 | #52 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD07a
Przebieg: CHGW;-)
Online: 3 tygodni 5 dni 3 godz 27 min 58 s
|
Super.
Tak przyglądam się tej całej dyskusji i mam straszny mętlik w głowie. Konkretnym argumentem będzie faktyczny rezultat i z góry tobie dziękuje za inicjatywę. |
06.09.2017, 17:06 | #53 |
Gość
Online: 0
|
Mam takie zarowki w autach, robia mega robote na dlugich ale na krotkie sie to nie nadaje bo bedzie oslepiac.
|
06.09.2017, 17:43 | #54 |
880220111
Miasto: Malawa k/Rzeszowa
Motocykl: XR 250R,XR 650R
Online: 3 tygodni 16 godz 39 min 35 s
|
w 3 at było montowane i każdy ma banana na ryju... Swiatło jest białe i mocne a i jeszcze 2 razy jaśniejsze.. Faktem jest że w niektórych reflektorach może delikatnie oślepiać..ale tu zależy od typu reflektora i ustawień
Sam sobie wylazłem naprzeciw i usadziłem się w aucie i nic nie oślepia. Diody są tak umiejscowione jak żarniki w normalnych H4 i mają osłony tak jak zwykłe. Świecą moim zdaniem lepiej niż HID ale wszystko zalezy od marki leda i od reflektora. W soczewce jest jeszcze lepiej. Kolor światła jest biały i w deszczu też bardzo dobrze widać. Złotego środka nie ma,ale to gra warta świeczki.. Stara Afryka w końcu świeci jak należy. No i 2x 22w to nie 2x55w więc i tu oszczędność na poborze prądu i tu se można wykorzystać np 8 gniazd do zapalniczki i jest profeska wygląd.. Moim zdaniem warto jak i kilku osób warto,negatywnych opini nie słyszałem.. Trzeba jednak pamiętać że żarówki są dłuższe i maja brazylijska dupę która nie zawsze zmieści sie w deklu czy osłonie lampy.
06.09.2017, 19:23 | #55 | |
Miasto: Gdańsk Olszynka
Motocykl: RD07
Online: 3 miesiące 3 tygodni 3 dni 9 godz 23 min 29 s
|
Cytat:
Czy w przypadku montażu tego ustrojstwa zauważyliście problem z wilgocią wewnątrz tychże reflektorów? |
|
07.09.2017, 09:26 | #56 | |
Gość
|
Cytat:
Jak trafiam delikwentow co im nie chce sie zmienic z dlugich na krotkie badz tez maja jakies gowna powkladane zamiast swiatel mijania czesto zdarza mi sie czestowac ich moiomi dlugimi i wtedy reakcja jest natychmiastowa. Osobisie testowalem pare typow i najlepiej pasuja mi LED X7 Jest moc Jesli ktos by chcial sie pokusic o ledy bez drivera (tym H1 ,H4, H7 itd. ) szczerze odradzam swieca jak swieczki. Pozdro |
|
07.09.2017, 10:34 | #57 |
Dobra - doedukowałem się trochę i zrezygnowałem z zakupu.
Nie ma opcji, żeby działało prawidłowo na światłach mijania, jak zresztą zauważył z praktyki Dubel. Zwróćcie uwagę jak ułożone jest włókno H4 dla ŚM a jak ułożone są diody w tej żarówce. Ze zdjęć, które widziałem to nie ma porównania z odcięciem dla H4 i nic w tym dziwnego skoro na DŁUGOŚCI czyli tu gdzie ważne jest ogniskowanie, źródło ma trzykrotny rozmiar oryginału. Nie mam zamiaru zachowywać się jak burak w golfie III z ksenonami i odpuszczę temat. Ze swoich doświadczeń z przerabianiem oświetlenia na to bardziej, moim zdaniem satysfakcjonujące, to dobrze wspominam tylko zamianę źródła na HID w projektorach - konkretnie LC4 Adv '99 i '01 i B12 '01 - tam świeciło to bardzo ładnie, lepiej niż oryginał i nie było mowy o oślepianiu jakimkolwiek - wiązka była ukształtowana jak żyletą obciął i NIGDY nikt mi nie mignął, pomijając moje wizualne odczucia. Mam jednak świadomość, że i taka przeróbka jest nielegalna. Teraz w cegle mam najlepsze oryginalne światło na H4 jakie kiedykolwiek miałem w motocyklu. Myślę o bocznych punktach na ledach CREE, żeby być lepiej widocznym w dzień... ale będę to raczej rzeźbił sam zimą. Kolimatory 55mm z soczewkami już mam. Przeróbka oryginału nie ma sensu jak widzę. Jak będę składał swojego GSa na desierto z owiewką od LC4, nielegalnie, ale ponownie założę tam H3 HID. 4300K jest niemal nie do odróżnienia od białego halogena. Resztę pozostawiam do oceny przerabiającym oświetlenie w swoich motkach. Wszystko działa do czasu.
07.09.2017, 11:11 | #58 |
Gość
|
Jeszcze raz napisze ze na dlugie jest to zajebista sprawa ale trzeba miec osobne reflektory na drogowe i mijania.
Osobiscie stosuje te LEdy z powodzeniem https://pl.aliexpress.com/item/1pair...b-0ca8e18061a5 |
10.09.2017, 10:36 | #59 |
Motocykl: XR650R & XR400 & WR300
Online: 4 tygodni 1 dzień 20 godz 4 min 37 s
|
Zna ktoś kogoś lub firme co wykonuje reflektory na zamówienie?
|
15.09.2017, 12:51 | #60 |
Miasto: Wlkp
Motocykl: Prawdziwa przygoda XRV 750
Przebieg: od nowa
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 2 godz 37 min 45 s
|
Kaganek po lewej to oryginał od Hondy. Po prawej zakupiony LED. Są to światła krótkie. W przyszłym tygodniu dokończę montaż i ustawię odcięcie, by po niebie nie świecić. Różnica na żywo jest kolosalna.
W przyszłym tygodniu mam też przegląd na stacji diagnostycznej. Dla pewności poproszę, by podjechali maszynką do sprawdzania świateł. Myślę, że nie będzie to strzał w stopę.