![]() |
#51 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: Strzelin
Motocykl: RD04
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 10 godz 27 min 10 s
|
![]()
Jeszcze polata
![]() O oponki tak czy siak trza dbać ![]() .....i o MITASA DAKARA również . A ta oponka wyprowadziła nas ( mnie) z równowagi na tyle że darowaliśmy sobie wyprawę po trofeum szanownego Lewara - pozdrawiam . Ostatnio edytowane przez Sławekk : 10.02.2011 o 13:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Niepozorny
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Wiocha na Jurze, bliżej Krakowa niż Częstochowy
Motocykl: Bardzo stara Teresa
![]() Online: 4 tygodni 1 dzień 2 godz 44 min 22 s
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#54 |
![]() |
![]()
Panowie,
wracając do Waszego wypadu, ile zajęło Wam to czasu, może jakieś orientacyjne koszty?
![]() |
#55 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Wrocław / Grenoble
Przebieg: ~60kkm
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 9 godz 45 min 18 s
|
![]()
przejechaliśmy w 19 dni co było zdecydowanie złym pomysłem ale to była pierwszy tak daleki wyjazd i sporo jeszcze się trzeba nauczyć. Na samym wyjeździe wydaliśmy po 3800zł na łepka. Oczywiście większość na paliwo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
![]() |
![]()
Cześć
![]() Super wyprawa, tylko pakować się i w drogę. W związku z tym, że planuję Gruzję w przyszłym roku, mam kilka pytań, jeśli można. - wizy do Gruzji trzeba nabyć u nas, czy można na granicy (myślę dojechać tam od północy lub wschodu) ? - to samo do Armenii ? - jak z kasą, co zabrać: $, euro, PLN, gdzie wymieniać (karta raczej się nie przyda) ? -widzę, że kostka raczej jest konieczna, czy może da się przelecieć na Shiracach ? - jak z benzyną, nie ma problemu z tankowaniem, czy lepiej mieć kanisterek ? - namiot można rozbić gdziekolwiek, czy może być problem ? Lecę Trampim. Hej |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
|
![]()
ad. 1 - Polacy nie potrzebują wizy do Gruzji . Od północy (Rosji) nie wjedziesz , od wschody (Azerbejdzan) wjedziesz .
ad. 2 - Wizę do Armenii kupujesz na przejściu granicznym ... coś ok. 15 euro ad. 3 - z kasą obojętnie , wymienisz w większym mieście (bank , kantor) Kartą na każdej większej stacji zapłacisz . W Armenii też . Trzeba znać PIN karty - przydaje się . ad. 4 - na Shiracach dasz radę . Błota raczej mało . ad. 5 - Jeśli jedziesz w góry kanister zabieraj . Odległości nie są duże , ale jazda na niskich biegach zwiększa spalanie . Wychodziło raczej na styyyyk. To , że jest tam stacja paliw nie zawsze oznacza , że jest w niej paliwo . ad. 6 - Namiot rozbijasz gdziekolwiek . Przy Morzu Czarnym w zasadzie bez ograniczeń , wystarczy rozsądek . Uważaj na żmije w krzakach , Gruzini przestrzegali przed nimi . My nie widzieliśmy żadnej . Nas nocą w Poti policja na kogutach poprowadziła przez miasto na pole namiotowe . Tam policjanci tak śmigają . Pomagają i raczej nie wnikają . ad. 7 - Trampki też wpuszczają ![]() ![]() Powodzenia |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Miasto: Poznań
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 11 godz 35 min 12 s
|
![]()
- do Gruzji nie ma wiz
- do Armenii załatwiasz na granicy, tak samo do Turcji - dodatkowo chcieli od nas deklaracji, którędy wyjedziemy z Gruzji (do Armenii, a później także z Gruzji - promem) - jako waluta chyba lepiej sprawdzają się "zielone", z euro też nie będzie problemu - z karty można korzystać bez problemu (w większych miastach oczywiście) - w bankomatach standardowa prowizja ok. 10 zł - opony w zależności gdzie chcesz wjeżdżać - my jechaliśmy na Saharach i to był dobry wybór - z benzyną nie ma raczej problemów - jeśli już to trzeba zlokalizować która jest bezołowiową Heh... spóźniony o 5 min Ostatnio edytowane przez wojtalski : 23.11.2010 o 10:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Miasto: Poznań
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 11 godz 35 min 12 s
|
![]()
Zobaczenia --> http://picasaweb.google.com/wojtalsk...aIArmenia2007#
2007 rok |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Siedem mórz ? [Kaukaz, Lipiec 2012] | Głazio | Trochę dalej | 51 | 11.04.2013 22:54 |
Wyprawa na Kaukaz Południowy 2011 - Gruzja, Azerbejdżan, Armenia | Głazio | Umawianie i propozycje wyjazdów | 14 | 25.08.2011 00:12 |
No i znowu Scotland [Lipiec 2010] | Rychu72 | Trochę dalej | 4 | 17.01.2011 14:14 |
Holandia w weekend [Lipiec 2010] | nicek27 | Trochę dalej | 7 | 04.10.2010 10:54 |
Mongolia,lipiec 2010 | barman | Umawianie i propozycje wyjazdów | 4 | 03.03.2010 14:11 |