|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Nigdy nie miałem i nie chciałem mieć wodniaka więc się wypowiem.
![]() W pierwszym roku produkcji był kłopot z alternatorem. Ponadto roczniki 2013 i 2014 mają lekkie koło zamachowe co przekłada się na słabszą elastyczność - tak przynamniej mówią Ci, co jeździli. Od 2017 roku masz poprawioną skrzynię biegów i tłumik skrętu na wale kardana ( w ADV montowany chyba od 2014 roku). Pewnie skrzynia starego typu też przełącza poprawnie ale jak ktoś się przesiada z japonii to może być zszokowany. Do tego w modelach od 2017 dołożyli nową ESA i kupę innych pierdół potrzebnych jak dziwce majtki a jak się okazuje niezbędnych dla użytkowników obecnie produkowanych motocykli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Łowcy z Łopola
![]() |
![]()
W Warszawie to Leżan powinien dokładnie przejrzeć moto.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Dzięki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Z moich rozkmin to optymalne roczniki wodniaka GSa to 2015-2017. Już poprawione a jeszcze bez tabletów, z normalnymi zegarami.
Co do skrzyni to ja przesiadłem sie po wielu latach na japonii na olejaka. Szok był na gruuubo. Po kilku przejechanych tysiącach byłem już całkowicie przyzwyczajony. Teraz znowu przesiadłem sie na japonię i mam znowu szok ale przyzwyczajenie trwało jedną 50km jazdę ![]() ![]() ![]() Poza tym Navaja wyłożył co i jak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Taaa czuć i słychać zmianę biegów w bmw
![]() ![]() Ogólnie tym RTekiem1200 jeździło mi się jakby przyjemniej niż 1250, oczywiście jest to absolutnie subiektywne. Fajny ten silnik, duży zapas mocy, elastyczny (nie tak jak R4 w Kawie ale to inna liga), poziom wibracji OK, po krótkiej jeździe QS do góry bardzo fajnie działał. Jestem pozytywnie zaskoczony. Jutro sprawdzenie w MotoMirek - Pan Zbyszek wyjechany. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Dokładnie jak Zimny pisze. 2015-17 to najlepszy rocznik w LC co można wybrać.
Niestety dołożone tablety mają swoje "przypadłości". -- pozdrawiam Radek BigBoy
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
Byłem u MotoMirek. Fachowiec w doskonałej formie. Wszystkim polecam i wielkie dzięki za namiar.
RTek jednak kupiony ![]() Ostatnio edytowane przez WojtasA : 23.08.2023 o 23:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
no foto no moto
![]()
![]() |
#9 |
![]() |
![]() |