|
![]() |
#1 |
GDANSK
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: GDANSK
Motocykl: juz bez afryczki - niestety
![]() Online: 7 godz 41 min 59 s
|
![]()
rowniez sie nie zgodze ,kiedys przez rok latalem na dr 650 ( djebel ) z 91 te silniki sa nie do zarzniecia - fakt malutkie problemy z glowica ( ptrafia zluzowac sie nakretki kontrujace na dzwigienkach i nieraz cale sruby wypadna - trzeba je na klej brac - jak juz nie sa nowe ) , niewielka poprawka sprzegla i wsio . nie do zajechania ( dbac o oliwe )
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
blink
![]() |
![]()
Każdy ma swoją opinię. Sam jeździłem DR-ką, naprawiałem głowicę i widzę ilu ludzi buja się z tymi samymi problemami na forum Dr.
Co do Dominatora: mam model z 93r. Nie mogę złego słowa powiedzieć. Motorek lekki, zwrotny, całkiem przyzwoicie prowadzi się w terenie. Kupiłem od forumowicza,był po remoncie silnika i teraz sprzęt praktycznie bezobsługowy. Jedyna jego wada: nie jest to AT. Dlatego sprzedaję...
Jedynka do dołu! Ostatnio edytowane przez ŁukaszBIA : 15.11.2008 o 17:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Jeleśnia - Żywiec
Motocykl: CZ 350/XL 600
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 9 godz 17 min 33 s
|
![]()
Koleżanka śmiga na Tenere 660
![]() Dwie lampy. Prawie jak Afri ![]()
![]() |
#6 |
buszujący w zbożu
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Szczecin
Motocykl: RD07
Przebieg: 33.000
![]() Online: 1 dzień 13 godz 40 s
|
![]()
Dla niskiej dziewczyny BMW GS 650 or Honda Dominator ... i tyle w temacie ...
![]() |
#7 |
Niepokorna afrykańska żona
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Dark Side Of Stettinum
Motocykl: RD07a
Przebieg: 12 000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 dni 11 godz 35 min 11 s
|
![]()
Witam ja ma 1,58 jak się dobrze wyprostuję i po dłuższym czasie zastanowienia zakupiłam na 2 moto Dominatora
Nie obędzie się oczywiście bez obniżenia.
Ostatnio edytowane przez Afryka_Dzika : 17.11.2008 o 11:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Polska poł.-wsch.
![]() Online: 4 tygodni 1 dzień 22 godz 15 min 47 s
|
![]()
Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję. Rozglądam się, ale dzięki waszym radom na pewno łatwiej będzie mi podjąć decyzję. Pozdrawiam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
...a nu jaho...kultura musi być...
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: B(i)BI
Motocykl: XT 600
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 20 godz 58 min 23 s
|
![]()
szkoda ze nie zagadalas na zakonczeniu to bym Ci dała śmiga, ktos dalby Ci Afryke, a ktoś inny coś innego, Tramka czy coś tam jeszcze i miałabyś pierwsze wrażenie z jazdy za sobą, i na pewno już byłoby Ci łatwiej zdecydować...jak coś to wal do mnie śmiało, jeśli chcesz sie przymierzyć i przejechać ( teraz to pewnie może nie być już okazji )
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Motocykl: RD07a
Przebieg: 43k+
![]() Online: 3 tygodni 3 godz 22 min 21 s
|
![]()
To i ja sie doloze
![]() Afryka jest moim drugim motorem i aaaabsolutnie ja uwielbiam. To tak zeby nie bylo, ze nie! To jest sprzet do wszystkiego i na kazde warunki i, kiedy jest w ruchu, jest zaskakujaco zwinna i poreczna, nie ma zadnych glupich narowow i zrobi to, czego sie od niej zazada. Pod warunkiem, ze jest w ruchu... W bezruchu i przy minimalnej predkosci ponad 200 kilo daje sie odzuc "w calej okazalosci", manewry w tloku sa nieprzyjemne i trudne (Afri jest raczej dluga), a w czasem niebezpieczne. Gwaltowne szarpniecie kierownica moze skonczyc sie gleba. Nie jestem ani taki maly ani slaby, ale Afri, ktora zdecydowala sie wywalic nie daje rady podeprzec jedna noga. Pozostaje tylko ratowac kulasa i dac sie jej polozyc. Na pustym parkingu to nie problem, choc oczywiscie obciach, ale w ruchu ulicznym... |
![]() |
![]() |