|
![]() |
#1 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Mielonka i browar z tego zjeżdżają. Totalnie nieprzemyślana konstrukcja.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
to silnik trzeba zgasic bo duze single wibrują
![]() ![]()
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
[URL][https://www.jednoslad.pl/bmw-r-1300-gs-2024-wiemy-juz-wszystko-cena-zdjecia-dane-techniczne//URL]
Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Wracając do starszych motków. Czy / ile Wam R1200x oleju brały pomiędzy wymianami ? Dziś kręcąc się po garażu zrobiłem zdjęcie poziomu oleju po 4000 tyś od wymiany w porównaniu do stanu w dniu wymiany (przebieg motka ponad 77tyś km). Wygląda raczej na bardzo małe zużycie, przy bagnecie bardzo ciężko byłoby to wyłapać. Tak wiem, że to wyjątkowo "naukalna" metoda pomiarowa
![]() Po wymianie: 11.jpg Po 4 tyś km: 22.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 1 tydzień 4 dni 10 godz 2 min 12 s
|
![]()
Wiesz jak się robi pomiar poziomu oleju w 1200 ? Te zdjęcia nie mówią nic na temat poziomu oleju.
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 1 tydzień 4 dni 10 godz 2 min 12 s
|
![]()
Specjalnie odpalałeś, czy zrobiłeś to po jeździe? Zasadniczo to co podałeś to prawidłowa procedura, ale wpis kręciłem się po garażu i zrobiłem zdjęcie nie świadczy o rozgrzaniu motocykla do temperatury roboczej, osobiście wolę się motocyklem przejechać aby zrobić taki pomiar. I nie może to być 2 kilometry, preferuję minimum 20 km. Po powrocie tak jak napisałeś. Co do zużycia to zależy od tego w jakich warunkach się poruszamy. W moim wypadku gdy mało jazdy w trudnych warunkach, może maksymalnie ćwiartka ubędzie. Jak trudne warunki to może trochę ponad ćwiartkę.
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
W obu przypadkach rozgrzewany był w garażu bez jeżdżenia. Jak się pogoda poprawi to zobaczę czy jest różnica.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Rozgrzanie cycatego do porządnej regulacji to jakieś 15km latem. Pisze o R2V bez chłodnicy oleju. W olejaku będzie to jeszcze dłużej. Mniemam wiec ze olej miales niedogrzany fest i dlatego tez jest go mniej.
Ogólnie to sprawdzanie oleju w BMW to jest trochę medżik ![]()
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
Oł szit - co za skryte bestie
![]() |
![]() |
![]() |