![]() |
#71 | |
![]() Zarejestrowany: Dec 2010
Miasto: Szikago
Motocykl: Była ST, była DR, była RD03 Rejli. Czas na LC8 Ładwenczer. KTM690R. ATRD07. KTM 950SE
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 2 dni 12 godz 47 min 24 s
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
![]() |
![]()
Starałem się omijać szerokim łukiem ten temat.
Tak mieszacie, tak smęcicie, że moment powrotu do dzika nadejdzie najwyraźniej szybciej niż to planowałem ![]() Mirek, gratulacje solidnego zakupu i jedynej słusznej marki ![]()
![]() |
#73 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Kielce
Motocykl: Dziczyzna
Przebieg: ustalam
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 3 dni 14 godz 40 s
|
![]()
Pany - ja założyłem 45z z tyłu bo nie latam (i nie chcę) po autostradach powyżej 130 km/h (no chyba, że się zagapię a z Lochą to dosłownie "kwila"
![]() Odpowietrzyłem a procedura jest taka: 1) stawiamy na centralce (jak ktoś ma) 2) zdejmujemy tylne koło 3) szykujemy coś do podłożenia pod przednie koło tak, aby było około 40-50 cm nad ziemią 4) odkręcamy prawy boczek 5) przechylamy moto do tyłu, nogą podkładamy to, co przygotowaliśmy w pkt.3 6) odkręcamy korek chłodnicy i zbiorniczka (u mnie nawet bez ruszenia wężami wyleciał bąbel powietrza tuż po odkręceniu korka) 7) dla pewności ruszamy wężami od chłodnicy 8) w razie potrzeby uzupełniamy płyny, w chłodnicy i zbiorniczku również ![]() 9) skręcamy wszystko do "kupy" i mamy po robocie (uzupełniamy płyny) ![]() ![]() U mnie zabieg pomógł w 100% (korki szczelne, płyn klarowny, nie ubywa, temperatura i termostat w normie, tzn. wentylator działa). Serwis u mnie w zimę ale nie wiem, czy zrobię sam czy oddam do serwisu... może sam pobawię się z olejem i filtrami, bo pozostałe płyny (płyn chłodniczy, wysprzęglik i hamulce są wymienione) - no i napęd muszę dokładnie sprawdzić bo od nowości jest i jakoś specjalnie nie wydaje się do wymiany na "już" ale chyba zrobię to od razu. Opon nie liczę, do pompy wody na razie nie zaglądam (18k km), zawory były kontrolowane z tego, co mówił poprzedni Właściciel ![]() Powiedzcie mi jeszcze czy filtr powietrza zmieniać na K&N? Bo ekonomicznie to najlepsza opcja (popie...ło KTMa z ceną zwykłych papierowych filtrów ![]() @Żuku - dzięki ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez mirkoslawski : 12.07.2019 o 20:27 |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2012
Miasto: Toruń
Motocykl: LC8 SuperEnduro
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 13 godz 6 min 37 s
|
![]()
Odpuść sobie kn jak latasz po szutrach bo może to się złe zakończyć dla silnika.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Szkoda dzika na kn
|
![]() |
![]() |
#76 |
|
![]()
No tak myślałem, że podobnie z dzikami i K&N jak i innymi motórami - to połączenie nie jest najlepsze.
Dzięki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
![]() |
![]()
Sprawdź rottwailera. Montuja to do SM ale nie wiem jak się w Adv sprawdza.
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2012
Miasto: Toruń
Motocykl: LC8 SuperEnduro
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 13 godz 6 min 37 s
|
![]()
Ja mam papierowy filtr powietrza i dodatkowy wstępny filtr gąbkowy nasączany i po 4 tys km drugi raz czyszczę gąbkowy, a w papierowym zero piachu.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Radom
Motocykl: LC8 990 AdvR
![]() Online: 3 tygodni 3 dni 2 godz 31 min 36 s
|
![]()
Ponawiam pytanie Mirka odnosnie filtra wstepnego
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Cross Country 10 maj dla dzików !!!! | JOJNA | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 0 | 06.05.2009 01:26 |