19.02.2014, 22:37 | #81 |
Miasto: Piotrków Tryb
Motocykl: CRF 1100 ATAS
Online: 1 miesiąc 5 dni 12 godz 28 min 3 s
|
do skasowania
Ostatnio edytowane przez Rajtek : 19.02.2014 o 22:51 Powód: pomyłka |
19.02.2014, 22:48 | #82 |
Miasto: Piotrków Tryb
Motocykl: CRF 1100 ATAS
Online: 1 miesiąc 5 dni 12 godz 28 min 3 s
|
|
10.04.2014, 01:25 | #83 |
Zwykły przechodzień...
Miasto: DW
Motocykl: GS12y
Online: 2 miesiące 3 dni 11 godz 45 min 7 s
|
Czarnuchy, ma ktoś jakieś namiary na pompowane karimaty Therm a Rest'a w przyzwoitej cenie!?
Chodzi mi o rozmiar "podŻubra", bo te tanie które znalazłem w demobilach - dają komfort spania od łba, do kolan... Pozdro Orzeppe
10.04.2014, 08:43 | #84 |
Miasto: Łódź
Motocykl: inny
Online: 1 dzień 5 godz 21 min 26 s
|
Odzwij się na a to dam ci mejla do gościa od którego kupilem kiedyś thermaresta w dobrej cenie... Dobrej znaczy ok 20%taniej niż w sklepie aczkolwiek to nadal dużo więcej niż demobil Nie wiem na czym najbardziej ci zależy ale od kilku lat używam neo air. Zalety: lżejsze i mniejsze po spakowaniu niż klasyczne resty. Jest tez dużo grubszy wiec wygodniej się śpi i ma lepsza izolacje termiczna. Wady: delikatniejszy: przy ognisku bym na tym nie siadał, Głośniejsze przy zmianach pozycji trochę szelesci Trzeba pompowac od kompletnego zera. Nie ma pamięci kształtu jak samopompujace
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk |
10.04.2014, 09:33 | #85 |
Miasto: Warszawa/Kraków
Motocykl: RD03
Online: 1 miesiąc 3 dni 11 godz 15 min 8 s
|
Orzepie, pod siebie mam Therm-A-Resta TRAIL PRO "Long". Przez wiele lat używałem T.Resta "Normal" którego przejęła moja połowica. W dobrej cenie jest np. tu:
http://www.domenasportowa.pl/product...Pro-Large.html ew.: http://outdoorpro.pl/produkty/maty/6..._2013/853.html Odradzam! sklep Turysta z Lublina, cztery miesiące walki o towar. Żebyś miał wyobrażenie spakowanej L-ki zdjęcia porównujące przy moim kasku: |
10.04.2014, 10:05 | #86 |
Orzep
maty Thermaresta dla siebie nie dostaniesz z demobilu, ponieważ Ty potrzebujesz large czyli 196 cm a tam są tylko regular. To samo jest z ofertami - large są bardzo rzadko przeceniane. Wiele firm w necie zachęca dobrymi cenami ale to są ceny za regular i jak wejdziesz w ofertę to za large wołają normalny preis. Podam Ci na przykładzie Thermarest ProLite Plus - taką mam, bom spory i lubię wygodnie spać. Oczywiście możesz poszukać tańszego Thermarsta ale relacja cenowa długości regular do large zawsze będzie podobna: Mój kumpel kupował ostatnio tutaj: http://www.completeoutdoors.co.uk/Th...Mattress-Large No ale musiałbyś mieć kogoś u fajfoclocków, żeby Ci przytargał, bo koszty przesyłki od nich są znaczne. Ja kupowałem tutaj: http://www.funktionelles.de/Sonderan...ge&rdebox=box1 Płaciłem w zeszłym roku 100 ⏠i taniej nigdzie indziej nie szło znaleźć. No przesyłkę dałem do Niemiec, bo za free. Teraz widzę, ze sobie liczą cenę jak wszędzie ale jak Ci się nie śpieszy to zaglądaj do nic, bo co trochę przeceniają. Na allegro jest gościu o nicku maxiu2016, o ten: http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=24173283 ktorego polecano na forum.outdoor.org.pl. Koleś ciągnie chyba te maty prosto ze Stanów i ma dobre ceny. Oczywiscie pewnie nie ma na to kwitu tak więc nie wiem co z realizacją gwarancji w Polsce. Akurat teraz nie ma large ale zagadaj go, bo w kraju taniej nie kupisz. Wszelkie air odradzam jeżeli chcesz używać tego dłużej. Owszem, są lżejsze i zajmują mniej miejsca ale są bardzo delikatne i byle co je dziurawi. Modele, które zaproponował Feel są ok, tyle tylko, że Trail Pro waży 1,25 kg. Jak Ci waga nie przeszkadza to bierz. Powodzenia Feel ale Twoja mata na zdjeciu jest spakowana firmowo jak była nowa. Używanej już tak nie ścisniesz, chyba, ze będziesz paskami spinał. Ostatnio edytowane przez Navaja : 10.04.2014 o 10:07 |
|
10.04.2014, 10:11 | #87 |
Miasto: Kraków
Motocykl: TA 650
Przebieg: mój?TA?
Online: 1 miesiąc 4 tygodni 3 godz 17 min 23 s
|
A jak przechowujecie te samopomki w domu? Rozłożone, złożone, zwinięte, poskładane w kostkę jak dmuchane?
|
10.04.2014, 10:33 | #88 |
Zgodnie z wtycznymi Thermaresta rozłożone na płasko, nadmuchane, z odkręconym zaworem.
|
|
10.04.2014, 10:44 | #89 |
Ajde Jano
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 5 dni 12 godz 49 min 32 s
|
Mam w domu dosyć stare termaresty coś około 3 i 5 cm po napompowaniu, wtedy płaciłem jakieś kosmiczne pieniądze a teraz wszystko potaniało . Wadą tych mat był rozmiar po złożeniu, wagę pomijam bo nie ma aż takiego znaczenia. Teraz dla siebie i małżonki zakupiliśmy
i jesteśmy bardziej niż zadowoleni, a szczególnie moja małżonka jest bardzo wrażliwa na trudy spania na ziemi
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
10.04.2014, 10:55 | #90 |
Zwykły przechodzień...
Miasto: DW
Motocykl: GS12y
Online: 2 miesiące 3 dni 11 godz 45 min 7 s
|
...dzięki Panowie i proszę o więcej info, jeżeli ktoś posiada.
Ciśnienia nie ma na zakup. Około sierpnia dobrze bym ją miał Teraz jeszcze pytanie co do MATERAC , a MATA SAMOPOMPUJĄCA! Jakie są różnice pomiędzy tymi produktami? Najważniejszym aspektem jest dla mnie wytrzymałość, by rozłożona na żwirze się nie przebiła, no i skutecznie niwelowała nierówności kamieni. Waga, czy izolacja cieplna na dalszym planie... Budżet był do 250zł, ale widzę, że muszę przełknąć minimum 4stówki...ehh!!! ...duży może więcej! Reklama kiedyś prawiła Pozdro Orzep p.s. Do tej pory miałem jakiekoś decathlona za 70zł! 3lata i dwa wyjazdy dupsko orzepowe skutecznie chronił przed "ziarnkiemGrochu"! Dalej nie przebita, jadnak zawór nie trzyma i rano budzę się na "szmacie". EDIT: ...a może chcesz się pozbyć tych "łapaczyKurzu" z mieszkania? Jeżeli duży rozmiar i cena przystępna, to chętnie przejmę takie maty z doświadczeniem podróżniczym. Pozdro Orzep
Ostatnio edytowane przez Orzep : 10.04.2014 o 10:59 |
|
|