![]() |
#81 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 1 dzień 14 godz 34 min 30 s
|
![]()
No ale Dzinks ma cały zestaw gmoli. 100% ochronę silnika załatwi bumot ale jest paskudny, dlatego ja mam SW do którego przyspawam dodatkową blachę która osłoni mi alternator
![]() |
#82 |
![]() |
![]()
Ja bym wciągnął jakaś ochronę gumową na dekiel sprzęgła.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
|
![]()
No niestety nie da się w 100% zabezpieczyć, widziałem już zdjęcia wszelakich gmoli na silnik, które po niefartownej glebie wygły się tak że weszły w dekiel, ja po dospawaniu blachy podkeje ją od środka gumą która trochę pochłonie uderzenie. Niestety zawsze można trafić na wystający kamień, albo krawężnik, który zrobi nam kuku.
![]() |
#84 |
![]() |
![]()
Kiedyś gdzieś na sieci wydziałem nakładki plastikowe na dekle sprzęgła. Ale to do krosów
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 33 s
|
![]()
Mada, Ty miałeś robić jakieś karbonowe dekle - pomysł umarł?
![]() |
#86 |
|
![]()
Pomysł nie umarł ale nie mam kim to zrobic. Gość co to miał robić okazał się niepoważny i zaniechałem pomysł
![]() |
#87 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 8 godz 22 min 3 s
|
![]()
ktoś ma doświadczenie z gmolami givi? chodzi mi oczywiście o gleby... z tego wszystkiego co jest dostępne mi najbardziej się podobają.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
![]() |
![]() Cytat:
Mam je prawie od nowości. Przeżyły kilkanaście paciaków w off-ie na miękkim i na kamieniach, przy małych prędkościach lub w postoju. Od odkształceniach nie ma mowy, w sumie to nawet się farba nie porysowała. Nie miałem szlifa wiec nie wiem co by było na asfalcie przy większej prędkości (i nie zamierzam się dowiadywać). Plastiki NAT da się zdjąć bez zdejmowania gmoli ale łatwo nie jest. To co mi się w nich nie podoba to sprawiają, że orurowana NAT przestaje wyglądać zgrabnie i w sumie górną część zakładam na wyjazdy off-owe. Plastiki i tak mam porysowane. Fajnie chroniony jest silnik z obu stron, a same rury sprawiają solidne wrażenie. Dziś może kupiłbym OM, ale w 2016 nie było wyboru - nie żałuję zakupu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 8 godz 22 min 3 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
![]() |
![]() Cytat:
Dolne chronią tylko silnik ale prawda jest taka, ze NAT położona na równym opiera się kierownicą, podnóżkiem pasażera lub stelażem na bagaż i czasem kołem przednim lub gmolami przy silniku. Plastiki rysują się jak moto upadnie na nierówny teren - wtedy wystarczy wystająca ziemia nawet z trawą. Płaszczyznę wyznaczają 3 punkty minimum ale zawsze, więcej tylko czasami. W geometrii euklidesowej :-). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Gmole....heed czy givi | PAKO | Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki | 26 | 24.09.2021 10:14 |
Gmole Heed a plyta pod silnik | svyterius | CRF 1000 L | 14 | 25.12.2018 22:23 |
Gmole HEED brak instrukcji | Marek_CBRXX | Gadżety / wyposażenie | 2 | 30.08.2018 17:58 |
pytanie o gmole.... | hans | Wszystko dla Afryki | 39 | 07.06.2010 17:43 |