|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
25.08.2020, 20:02 | #1 |
Miasto: Moje miasto to Trójmiasto
Motocykl: Jawa 350TS/DR125/XR400R/KTM EXC 525/SD06a/701 Enduro
Online: 3 dni 21 godz 7 min 40 s
|
Kamera na moto i/lub kasku w Austrii
Jak w temacie, czy jeździcie przez Austrię z kamerami? Chodzi mi o te do filmowania bardziej fajnych tras niż takie od rejestracji jazdy jak w aucie. Macie jakieś doświadczenia? Ja ostatnio zdemontowałem obie, ale widziałem, że sporo sprzętów jeździło z kamerkami. Druga sprawa, to ja mam kamerę z interkomem, to też jest zakazane?
|
25.08.2020, 22:56 | #2 |
Moderator
|
Kamerkę możesz mieć, oby nie włączoną.
Ja zwykle w ogóle chowałem, żeby nie kusić. I lepiej nie kusić Austria to jeszcze bardziej pokręcony kraj niż Niemcy. Chyba, że umiesz się wykłócić w języku wroga Ostatnio w pracy usłyszałem, że w Austrii można dostać mandat za prędkość bez radaru - na podstawie odniesionego wrażenia przez policjanta (sic!). Oczywiście policmajstrów musi być dwóch. Trzech kolegów starej daty mi potwierdzało tą informację, bo nie wierzyłem.
26.08.2020, 03:07 | #3 |
Miasto: Maków Podhalański
Motocykl: XRV750->XR400
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 17 godz 56 min 37 s
|
Kamerki są nielegalne Chyba podpinają to pod monitoring, a na monitoring trzeba mieć papiery i zgody
Pytałem Austriaka o to i powiedział aby się nie przejmować jak nagrywa się "dla siebie". Zawsze mam kamerkę na kasku i podczas jazdy przez połowę Austrii, po Wiedniu nigdy nie było problemów. Nagrywanie filmików telefonem na mieście narusza ten sam przepis, a Polocja nie daje mandatów ludkom pod katedrą w centrum Wiednia Oczywisście jak ktoś będzie miał pecha to będzie miał pecha. Przekraczanie prędkości też jest nielegalne, a w praktyce jest jak jest Sent from my SM-J600FN using Tapatalk |
26.08.2020, 07:58 | #4 |
Zakonserwowany
|
I bardzo dobrze że jest zabronione, u nas za to nie potrzeba dwóch milicjantów żeby dostać mandat za wyprzedzenie motorkiem kapusia z rejestratorem w aucie. On już zadba żeby nagranie trafiło tam gdzie trzeba, potem dostajesz wezwanie na milicję i wręczą mandat. U nas już nawet milicjanci nie są potrzebni bo podpierdalacze zrobią za nich robotę.