|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
29.07.2021, 17:02 | #1 |
Motocykl: RD03
Online: 1 dzień 23 godz 56 min 28 s
|
Wjazd do Turcji dla współwłaściciela ?
Wjeżdżając do Turcji czy Gruzji lub Armenii trzeba być w dowodzie rejestracyjnym właścicielem lub mieć notarialną zgodę właściciela. Jak to jest jeżeli jest się współwłaścicielem, wpisanym na trzeciej stronie ?
Czy ktoś to już przerabiał ? |
29.07.2021, 17:20 | #2 |
Ajde Jano
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 4 dni 14 godz 32 min 10 s
|
Nie wiem czy się liczy ale w 2012 jechałem na Ukrainę celem był Krym. Pani na granicy koniecznie chciała zobaczyć Beatę jako właściciela i trochę musiałem się nagadać zanim przyjęła do wiadomości że też jestem właścicielem na trzeciej stronie. Jadąc do Izraela w Salonikach miałem telefon od armatora czy Beata będzie przy nadawaniu motocykla, znowu musiałem się natłumaczyć że ja też jestem właścicielem i mają przesłaną mailem stosowną stronę dokumentu. Poczas powrotu przez Turcję, problem był inny, mysłałem że chcą mnie naciągnąć na wizę i przez pół godziny im tłumaczyłem że polacy wizy nie płacą. W końcu znalazłem informację w internecie że jednak płacą i problem się rozwiązał. Dokumenty motocykla chyba nie były problemem, zresztą Beata była w pobliżu.
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
|