26.09.2013, 12:21 | #1 |
Stare Garminy
w związku z lipą, którą odczuwam jeśli idzie o nawigację w smarkfonie równoległą z brakiem jakiejś sensowniejszej gotówki rozważam zakup jakiegoś starszego odbiornika Gremlina.
Chciałbym to mieć na moto i do auta na stałe i rozważam DWA warianty: 1. Jeden wariant bezmapowy /że tak go nazwę/ gdzie w krę wchodzą odbiorniki typu ETrex - gdzie CHYBA wyświetla się TYLKO track po którym mamy jechać bez tła jakim jest mapa 2. np. Garmin III Plus czy klasyczny StreetPilot /nawet są w kolorze ;D/ opcje 1 i 2 można znaleźć z okablowaniem, mapami i nawet opakowaniami oryg już za 300-400PLN pytanie czy to jeszcze robi? jest sens się w to pchać? WAŻNE - musi się dać bezproblemowo wrzucać w to własnoręcznie tworzone tracki. W 60 to nie był kłopot. nie wiem jak jest tu. ja nie mam wielkich wymagań jeśli idzie o prędkość działania - przez długo miałem 60tkę i dawała radę. nie mam zamiaru wbijać się w coś w podobie Larka. przez 2 lata 60tka NIGDY nie sprawiła mi kłopotu. Przeglądałem znany serwis aukcyjny i ceny są jak podałem. Sporo jest ofert. Kciałbym se taki telewizor założyć na GSa i do Madzi mieć na co dzień. Może ten streetpilot to nie jest zła opcja? czy jest? doradźcie kumotrzy. matjas
26.09.2013, 12:58 | #2 |
trampkarz emeryt
|
Ze streetpilotami jest ten problem że są na kartę pamięci garminowską (droogo i mała pojemność) i nie obsługują tych nowszych map. Więc to może być problem.
Ja kolekcjonuję takie graty to bym pewnie kupił, ale w codziennym użytku może być problematyczne - niech się bardziej doświadczeni wypowiedzą. Aha, i unikałbym odbiorników jednokanałowych i z chipsetami MultiTrac8. Czyli mniej więcej sprzed 2002-2003 roku. Zdecydowanie lepszym pomysłem do użytku na codzień jest Garmin 2620 lub 2720. Ten pierwszy kiedyś widziałem na allegro za około 450zł cały zestaw... Pozdrawiam zimny |
26.09.2013, 13:11 | #3 |
Miasto: Bielsko - Biała
Motocykl: dr650se
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 1 godz 20 min 44 s
|
http://www.ebay.de/itm/Garmin-GPSMAP...item27d85d4f24
tu masz za tą ceną coś lepszego, poproś Fazika, to ci załatwi i dostarczy!
26.09.2013, 13:12 | #4 |
Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 5 godz 51 min 11 s
|
lepszy jest 2730 ...on przyjmuje mapy w postaci plOtwiera się w kompie jako dodatkowy dysk...
mam tez 2720 ale tamten jest zdecydowanie lepszy...choćby nawet dlatego ze mozna z niego wywalić mapę macieżystą-przeważnie stany- i robi się więcej niż 800 mega |
26.09.2013, 13:31 | #5 |
droga jest celem
Miasto: Wrocław
Motocykl: RD07, LC8
Przebieg: X70.000
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 18 godz 34 min 0
|
Polecam klasyk: Gpsmap 62 - został mi się jeszcze jeden - nóweczka w pudełeczku
26.09.2013, 14:09 | #6 |
bliźniak ja wię co ty tam masz. ale szukam tańszego rozwiązania.
póki co Lupi - taką 60tkę miałem właśnie. ale było krucho z sianem a leżała to musiała pójść do ludzi. to było bdb urządzenie. czyli co? wygląda na to, że starocie to po prostu starocie i nijak się to ma do współczesnych sprzętów... jak zaczynacie o jakichś dedykowanych kartach to już mi się robi mdło :/ A Etrexy? m
'Przestań naprawiać kiedy zaczynasz psuć' - Ojciec matjasa Ostatnio edytowane przez matjas : 26.09.2013 o 14:12 |
|
26.09.2013, 14:37 | #8 |
fajne porównanie
dzięki Gonzik m
|