|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
19.07.2019, 10:28 | #1 |
Miasto: Nowy Targ
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 godz 58 min 3 s
|
Motkiem w leasingu na Kaukaz
Witam Was serdecznie
Potrzebuję porady, na pewno ktoś już temat ogarniał ale znaleźć niełatwo Wybieram się motorem który jest w leasingu na Kaukaz. Zamierzam odwiedzić docelowo Gruzję, Armenię i Azerbejdżan, a tranzytem przelecieć przez Turcję Z tego co się zorientowałem to do Gruzji i Turcji potrzebne jest pozwolenie notarialne od leasingu przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego na lokalny język a w przypadku Turcji dodatkowo potwierdzone przez ambasadę. Dla Armenii i Azerbejdżanu nie wyczytałem takich wymogów. Czy ktoś z Was jechał z takimi papierami, jak do tego podchodzą lokalni stróże prawa i celnicy? Jakieś dodatkowe problemy na miejscu? Jakieś extra rady? Dziękuję Wam z góry Pozdrawiam |
19.07.2019, 10:37 | #2 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Jechałem przez Gruzję i Armenię motocyklem zarejestrowanym na firmę i miałem upoważnienie notarialne. Nikt nawet o to nie pytał. Wjechałem i wyjechałem.
|
20.07.2019, 02:26 | #3 |
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
|
Ostatnio wiozlem motocykl w leasingu.
Papier od lisingu po angielsku, polsku, rosyjsku. Plus upowaznienie na mnie . Bez problemow
26.09.2019, 21:45 | #4 |
Miasto: Wiocha za Piasecziusets
Motocykl: T7/TA600/KTM690/BETA200RR/CRF300L
Online: 3 dni 19 godz 21 min 57 s
|
Na UA upoważnienie notarialne tłumaczone na ukraiński, na Rosję na rosyjski (jeśli nie leasing to xero paszportu właścila), na Gruzję i Turcję dawałem tłumaczone na angielski (innego nie miałem) na granicy Turcja Bułgaria nikt sie tym nie interesował a dalej to już eurokouchoz wiec nie czeba
Pozdrawiam Rysiek |
Tags |
armenia , azerbejdżan , gruzja , leasing , translation |
|
|