|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
14.08.2023, 11:34 | #1 |
Puszcza Knyszyńska - pytania do Podlasiaków
Czołem,
jako, że pogoda jutro ma być murowana a mnie swędzi dupa pomyślałem, że trzeba się dokądś wybrać. Wyjazd jednodniowy, a z racji, że z mojej wsi mam wszędzie daleko odpadły wszelkie góry czy inne Kaszuby. Padło na Puszczę Knyszyńską. Lata temu leciałem tamtędy tetem i pamiętam, że mi się podobało. Wiem, że to park krajobrazowy więc żadne dziczenie po lesie tylko chciałbym przejechać wewnątrz puszczy od wioski do wioski. Stąd też pytania do miejscowych rajderów: 1. Rozumiem, że od wioski do wioski drogami białymi idzie się przemieszczać? Nie trzeba mieć paszportu Polsatu ani być znajomym Piaska? 2. Interesuje mnie przejazd od wioski Nowosiółki w kierunku na Krynki. Na mapach jest to oznaczone jako droga, idzie tamtędy szlak niebieski i podają, że to Trakt Napoleoński. Orientuje się ktoś czy to przejezdne na moto czy tylko konno tudzież rowerem? 3. Możecie podpowiedzieć co tam obejrzeć w okolicy? Supraśl, rondo w Krynkach, Kruszyniany - mam na liście. Ale może są jakieś inne miejscówki znane tylko autochtonom? Gołąb: liczę na Ciebie, bo Ty chyba tam najbardziej miejscowy jesteś. Aha. Wyjazd z pasażerką więc wszelakie tracki po kopnym piachu odpadają. Z góry dzięki za pomoc Zdrowia |
|
15.08.2023, 14:01 | #2 |
Miasto: Z.Góra
Motocykl: BMW F700GS, DR 350
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 17 godz 9 min 57 s
|
Gołębie chyba w Gruzji siedzą A Ty kiedy jakąś choć mini-relację zdasz
15.08.2023, 19:39 | #3 |
Miasto: białystok
Motocykl: ktm 640 adventure
Online: 3 miesiące 4 tygodni 14 godz 55 min 46 s
|
uzyj nitki TET w tym rejonie i po sprawie
|
16.08.2023, 10:24 | #4 |
Odpowiem sobie sam
ślad TET znam ale on idzie w poprzek a tym razem chodziło o pokręcenie się po środku puszczy. Droga od wioski Nowosiółki w kierunku Krynek obwarowana zakazem. Ogólnie zakazy są tam poustawiane z dupy - szerokie, płaskie pożarówki pozamykane a dziurawe lesne drogi dopuszczone do ruchu. Do Lipowego Mostu dojazd możliwy właściwie tylko od północy, od Kopnej Góry. Od południa idzie dojechać przejeżdżając most w wiosce Kondycja i za mostem pierwsza w prawo - na mapach oznaczona jako leśna ścieżka. Zakazu brak, pan miejscowy pokierował. Prawie chiński mur na granicy obejrzany, obiad w Krynkach zjedzony. Przez Kruszyniany, które wyglądają już jak podlaskie Krupówki , tylko przeleciałem. Wolałem odwiedzić Ścianę Wschodnią, gdzie jak widzę przybywa asfaltu. Ale poza tym dalej tam cisza, spokój, usmięchnięci ludzie. Z nowych, nieznanych mi miejsc odwiedziłem skid w Odrynkach i Krainę Otwartych Okiennic. Polecam obejrzeć zanim stonki turystycznej tam najedzie. |
|
16.08.2023, 11:12 | #5 |
parę lat temu zjechałem z nieobecnym tu już kolegą ścianę wschodnią od Bieszczad do Hajnówki - bardzo fajne leśne asfalty ale też wbiliśmy się pod parę zakazów bo były w naprawdę dziwnych miejscach - leśny asfalt tylko dla ALP. w myśl zasady, że byle cicho i raz dwa to nikt nie zauważy. nie wiem jak jest teraz ale pewnie coraz z tym gorzej.
|