|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
07.08.2014, 10:32 | #1 |
Miasto: Poznań
Motocykl: RD07
Przebieg: za mały
Online: 3 dni 21 godz 41 min 28 s
|
Wężyki odpowietrzenia, czyli która rurka w jaką dziurkę?
Kontynuując remont mojego śrupa, zapragnąłem odtworzyć system odpowietrzenia zgodny z oryginałem.
[IMG][/IMG] Wężyki mają średnicę chyba 4,5mm, ale zauważyłem, że niektóre mają cieńszą ściankę, a niektóre grubszą. Czy ma to znaczenie? Może poprzedni właściciel po prostu miał taki, a nie inny i taki założył... Najważniejsze pytanie - do czego podłączyć poszczególne końcówki? 1. Czy wężyk spod gaźników łączy się jakoś z układem po prawej, czy dynda sobie niezależnie? 2. jeżeli się łączy, to czy to jest nr 10/8 po prawej? 3. odpowietrzenie puszki pompy to nr 10/8 po prawej? 4. Czy zaworki aircut są jakoś z tym połączone, czy mylę teraz pojęcia? Pytam, bo u mnie tego po prostu nie ma po jednej wizycie u pewnego "mechanika" poznańskiego (którego pominę milczącym komentarzem i nie mam żadnego wzoru oprócz powyższego rysunku. Zauważyłem kiedyś, że jeden wężyk był podpięty do poziomej porzeczki ramy, ale się tam kończył - może to był nr 10. Czy powienien mieć jakąś kontynuację? Co za burdel I takie pytanie do kolegów na koniec - czy ta instalacja może mieć jakikolwiek wpływ na pracę motocykla, czy zapobiega tylko, żeby waha nie lała się po gorącym silniku? Za wszelką pomoc z góry dziękuję. Pozdr
30.10.2014, 03:00 | #2 |
Miasto: Lubaczów
Motocykl: RD07A, XR 400
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 6 dni 9 godz 3 s
|
I dołączę się do pytania odnośnie tych wężyków. Co się stanie jak będą one zatkane? Już kilka razy zdarzyło mi się przejeżdżając przez głębsze brody i szersze rzeczki, że po chwili brodzenia afra gaśnie, a po kilku lub kilkunasty sekundach normalnie odpala.
|
|
|