![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
Miasto: Dąbrowa Górnicza
Motocykl: RD03
![]() Online: 10 godz 48 min 51 s
|
![]()
Witam.
Jestem tu nowy i kompletnie zielony. Przy wymianie linki ssania mój kumpel który naprawia motocykle stwierdził że szlak trafił przekaźnik pompy paliwa. Wywnioskował to z faktu że nie słyszy ładowania ciśnienia po przekręceniu kluczyka natomiast przy bezpośrednim zamknięciu obwodu z pominięciem przekaźnika słychać tykanie pompki. Kupiłem nowy ( używany ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD07a
![]() Online: 4 miesiące 6 dni 22 godz 28 min 31 s
|
![]()
To dupa nie mechanik, pompa pracuje tylko przy kręcącym się silniku.
![]() |
#3 |
22.10.2006, DTN :)
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
![]()
Wszystko OK, kumpel się nie zna
![]()
![]() |
#4 |
Miasto: Dąbrowa Górnicza
Motocykl: RD03
![]() Online: 10 godz 48 min 51 s
|
![]()
Dzięki bardzo za szybką odpowiedz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: TYCHY
Motocykl: SD02
Przebieg: 000000
![]() Online: 2 miesiące 12 godz 25 min 42 s
|
![]()
Co by nowego tematu nie zakładać, wróciłem z Białej tylko dzięki dodatkowemu włącznikowi pompy paliwa. Ja napompuje gaźniki paliwem to silnik pracuje, po pewnym czasie zdycha i znowu muszę przez pare sekund pod pompować paliwo. Podczas pracy silnika pompa nie pracuje, jak wymuszam pompowanie to czuje tykanie pompy. Przejechałem tak 200 km, ale łatwo nie było. Pytanie takie jak sprawdzić czy to padł przekaźnik pompy czy przewód podający sygnał na niego ( które przewody sprawdzic). Nie mam możliwości podmiany przekaźnika.
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Na początek:
1. Sprawdź zasilanie po stacyjce -pin2 2. Sprawdź przewód do pompy - miernik /test ciągłości. 3. Sprawdź czy dochodzi sygnał z cewki - odpowiedni miernik. Z tym może być problem! Nie wiem jak mocny jesteś z elektroniki?
Ale tu nie Politechnika, tu trzeba myśleć, jak mawiał pewien bosman ;-) Przestań naprawiać jak zaczynasz psuć! Ludzie, którzy twierdzą, że czegoś nie da się zrobić, nie powinni przeszkadzać tym, którzy właśnie to robią. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: TYCHY
Motocykl: SD02
Przebieg: 000000
![]() Online: 2 miesiące 12 godz 25 min 42 s
|
![]()
Miernik mam taki prosty, sprawdzić zasilanie czy przewód jest cały to nie problem. Jaki potrzeba miernik aby sprawdzić czy jest impuls z cewki? W środe posprawdzam zasilanie. Pochwale sie co ustaliłem, Dzieki za wskazówki
Przejrzałem instalacje, sprawdziłem zasilanie na przekaźnik-jest, na pompę przewód sprawny, styki czyste. Złożyłem całość i działa! Dla pewności i przy okazji przeleciałem kostki kontaktem. Wniosek jeden, wozić pokrowiec i bedzie pan zadowolony.
Kiedyś Tygrysek Ostatnio edytowane przez Kobra : 05.09.2014 o 15:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Podłączenie przekaźnika do pompy - łopatologicznie | MaRP | Uklad paliwowy i wydechowy | 57 | 04.07.2022 20:52 |
Schemat podłączeń przekaźnika pompy | Kazmir | Układ elektryczny i zapłonowy | 19 | 16.06.2017 21:23 |
Przeróbka pompy paliwa bez przekaźnika, 2 elementy, działa :) | pekos1988 | Uklad paliwowy i wydechowy | 23 | 19.03.2013 22:26 |