|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
06.06.2009, 10:46 | #1 |
Motocykl: RD03
Online: 1 godz 58 min 35 s
|
Problem z awaryjnymi (kierunkami)
Motor został zakupiony od zachodniego sąsiada.Jak go kupiłem to światła awaryjne były już zamontowane.
Kilka dni temu zaczął się problem ze światłami awaryjnymi.Motor stał jedną noc nie uruchamiany.Rano po przekręceniu stacyjki normalnie uruchomił się tripmaster ale do tego włączyły się awaryjne.Dodam że światła awaryjne uruchamiają się tylko gdy przełącznik kierunkowskazów jest w pozycji off czyli jak światła mają być wyłączone.Jeżeli włączę kierynkowska to włącza się żadane światło.Nie można ich w żaden sposób wyłączyć.Na początku myślałem że to przełącznik od świateł się zacioł czy coś więc go wymontowałem z całej instalacji.Wiem że nie montowano awaryjnych seryjnie w afrykach ale to co znalazłem u siebie wygląda na seryjną produkcję albo bardzo profesjonalne podejście.Poszedłem po kablu od przełącznika.Zaprowadził mnie do jakiegoś urządzenia w lewym boczku motocykla.Kable wchodzą do białej kostki ok 10-12 pinów.Po odłączeniu kostki od urządzenia światła gasną. Później poszedłem za kablami idącymi do przerywacza znajdującego się pod tripmasterem.Odłączenie kostki od przerywacza sprawia że: kierunkowskazy nie działają ale za to awaryjne. Dziwi mnie że działaniu świateł awaryjnych nie toważyszy żadne pikanie jak to jest przy kierunkach. Dodam na koniec że nic mi nie wiadomo o żadnym alarmie.Nigdzie czegoś takiego nie widziałem Dordzy Panowie, czy macie pomysł jak to rozwiązać? |
06.06.2009, 19:03 | #3 |
ReGeNeRaToR
Miasto: Olsztyn
Motocykl: RD07
Online: 1 miesiąc 5 dni 15 godz 14 min 13 s
|
Tak , pojechać do elektryka, to będzie najlepsze rozwiązanie.
Z samego opisu nawet magik nic nie poradzi. Miałem w swojej afryce awaryjne i pierwsze co zrobiłem to wywaliłem to w cholerę , bo sam montaż oraz gabaryty urządzenia były nie do przyjęcia. Niemiec po prostu owinął ustrojstwo kawałkiem dętki i przyczepił do stelaża na 2 trytytki.
06.06.2009, 19:40 | #4 |
Motocykl: RD03
Online: 1 godz 58 min 35 s
|
A nie znacie jakiegoś elektryka motocyklowego w okolicach warszawy? Kogoś sprawdzonego kto nie odda motoru w jeszcze gorszym stanie.
|
06.06.2009, 23:44 | #5 |
Jeśli jeszcze nie uporałeś się z kierunkami to zapraszam może coś zaradzimy.
|
|
|
|