|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
28.06.2014, 10:01 | #1 |
Miasto: Ustroń
Motocykl: RD07a
Przebieg: 95000
Online: 1 tydzień 3 dni 23 godz 10 min 45 s
|
Turkmenistan?
Ma ktoś wiedze na temat tego czy po Turkmenistanie da się pojeździć na wizie Tranzytowej. Dokładnie rzecz ujmując chciałbym odskoczyć i zobaczyć stolicę i Bramy Piekieł.
Z informacji jakimi wystraszyła mnie pani od wiz wynika, że tylko najkrótsza droga przez kraj, od granicy do granicy, bo liczba kontroli na pewno spowoduje deportację po złapaniu gdzieś poza wyznaczonym szlakiem. |
29.06.2014, 12:45 | #2 |
|
No tak, ale co w przypadku poruszania się na północ kiedy wiza w paszporcie Kazachstanu jest zużyta , a ważna jest wiza Iranu? Są tam jakieś strefy do których trzeba mieć dodatkowe pozwolenia na wjazdy (jak w Pamirze)? Dokładnie rzecz ujmując chciałbym wjechać od Kazachstanu dojechać do stolicy, dojechać do Bramy Piekieł w Derweze i wylot znów przez stolicę. Rozmawiałem z panią od wiz która stanowczo twierdzi, że taki wypad na wizie tranzytowej się nie uda i mamy pewną deportację, nie żebym zabijał przygodę, ale jeżeli ma mi się nie udać to wolę sobie zaoszczędzić jechania nudniejszą Rosją i Kazachstanem i poświęcić więcej czasu na Iran. Wyrobienie wizy turystycznej do Turkmenistanu obecnie jest niemożliwe.
|
29.06.2014, 13:26 | #3 |
Miasto: DW
Motocykl: Pyr pyr
Przebieg: dowolny
Galeria: Zdjęcia
Online: 5 miesiące 17 godz 14 s
|
Piotr, pamiętaj jeszcze, że my Europejczycy bez GPS to nawet do kibla nie potrafimy trafić. A te drogi tak kiepsko oznaczone. I'm sorry mister. I'm sorry.
Zawsze pozostaj Ci Twoja tajna broń a poza tym poproś o deportacje przez Iran. |
30.06.2014, 22:24 | #4 |
|
Nie Elwoodzie. Jadę z Kazachstanu przez Turkmenistan do Iranu i już i jedyne co mnie interesuje w Turkmenistanie to wrota piekieł i tyle.
|
|
|