![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: May 2016
Miasto: radom
Motocykl: crf 1000A->790advR/drz 400e
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 17 godz 30 min 33 s
|
![]()
Hej,witam...
Planujemy wycieczkę na najbliższą majówkę - kazachstan/kirgistan...lot do astany,pociąg do ałmaaty. Może ktoś z was był i wypożyczał samochód w Ałmatach. Zna wypożyczalnie która nie robiła problemów z wyjazdem nie tylko poza miasto, ale również przez granicę z Kirgizją. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2011
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 5 godz 10 min 22 s
|
![]()
hophop, nie wypożyczałem bo byłem na moto ale Duńczycy z hostelu z którymi się wesoło upijaliśmy wypożyczyli auto i pojechali nad kanion szaryński także poza miasto da radę.
Do Kirgistanu nie wiem ale raczej bym się na to nie nastawiał. pozdrowienia |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2017
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1000D
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 18 godz 53 min 30 s
|
![]()
Zapytam szwagra, mieszkał tam dwa lata. Miał własny samochód, wiec pewnie się nie interesował, ale kto go tam wie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2017
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1000D
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 18 godz 53 min 30 s
|
![]()
Niestety, tak jak myślałem, nie interesował się tematem wypożyczalni, bo miał swój samochód. Wspomniał tylko, że na lotnisku jest wypożyczalnia, ale nie pamięta nazwy, jedynie kolor loga
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
juz trochę ogarnąłem...
Sieciówki nie dają poza miasto, i na bank nie do Kirgizji. Jest coś takiego jak ironhorsenomads - mała wypożyczalnia w biszkeku, za dopłata dostawią do Ałmaty, kontaktowi i polecani. Szybko odpisują. A oprócz tego jest znajomy Sambora - Igor (biszkek) tez za dopłatą dostawi. Przy okazji, Sambor bardzo dziękuję za pomoc. Z Igorem się umówiłem i liczę że wszystko będzie git. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
jestem po, wklejam małe info może komuś się przyda.
Jeszcze raz podziękowania dla Sambora. no to konkrety….. Faktycznie nie ma co szukac w wypożyczalniach w kazachstanie. Najlepsza opcja to sciągac samochód z biszkeku, dodatkowo 100$. I teraz są dwie opcje wypożyczalnia horsenomads(cos tam) – kontaktowi szybko odpowiadają, w ostatniej chwili zostają tylko dustery i ruskie uazy(nowe i duże)…..albo tak jak my zrobiliśmy kontakt z Igorem ( starodybetsigor@mail.ru ). Pisze po imieniu po wporządku gość, współpracujący z polakami od dłuzszego czasu. Ma same mitsubishi delicie (taki vwt4 z napedem od pajero) leciwe ale daje rade(daje daje) i nie rzuca sie w oczy. Oprócz auta podstawionego pod lotnisko w ałmatach dostalismy fotele stolik, zasatwe kuchenna, parę butli z gazem do kuchenki na stanie, dwa zapasowe koła i karnistrów na 40 litrów wahy – no dobrze doposażony był + plus muzyka kirgijska. I takie auto trzeba wziąć. Jeżeli chce się pojechać do wąwozu szaryńskiego to oczywiście nie (inna sprawa że odradzam to miejsce, najlepiej wpaść tam tylko na 10 minut, nie schodzić i obejrzeć z góry, to jest taka komercyjna miejscówka z wycieczkami jak na morskie oko, no dosłownie ścisk jak pod narodowym, a na dole na siłę postawione jurty z masakrycznymi cenami). Ale jak już się chce pojechać do Song Kul (do tego na początku maja) to auto da rade. Jak zklece jakiś filmik,to wrzucę na yotuba,,,nick youyubssieee |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2015
Miasto: Pruszkow
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 22000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 4 dni 17 godz 7 min 24 s
|
![]()
Fajna sprawa z wynajęciem takiego auta w tamtych rejonach - czy możesz powiedzieć ile zapłaciłeś za wynajem i na jaki okres? I ile osób podróżujących?
Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
mail zostawiłem w opisie. Powielam: starodybetsigor@mail.ru
Igor szybko odpisuje płaciliśmy 80$ za dzień, samochód na jakieś 8-9 dni, podstawiony pod lotnisko, plus dowóz do lotniska to 100$, nie wiem czy ceny te same w sierpniu, samochód nie nowy ale bardzo dobrze doposażony i daje rade! samochodów mają kilka - z wyprawy zadowolony, polecam Igora. Pojechały 3 osoby, a miały 4 (w miare komfortowo). 5 osób się zmieści plus klamoty. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Ałmaty Kazachstan/Kirgistan - sierpień 2018 | puszek | Umawianie i propozycje wyjazdów | 9 | 31.05.2018 14:51 |