![]() |
|
Wszystko dla Afrykańczyka Ciuchy, buty, kaski, gogle, rękawiczki, kondomy, pokrowce, ochraniacze, zbroje i inne gadżety które chcesz opisać lub polecić |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Raczyce/Wrocław
Motocykl: RD04
Przebieg: 3 ....
![]() Online: 1 miesiąc 21 godz 55 min 0
|
![]()
Movistar trochę mnie sprowokował to togo wątku ...
Nie do końca orientuję się w technice, dlatego pytam. Potrzeba: wystawianie w dowolnym miejscu świata ( w dokładnie Europa ![]() pytanie: czy wykorzystać do tego jakieś inmarsaty lub coś innego podobnie brzmiącego, telefony satelitarne itd. ![]() Może jakiś inny pomysł ![]() Jestem kompletnym laikiem w tej kwestii więc proszę jak się da o łopatologiczne odpowiedzi ![]()
![]() |
#2 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Gdańsk
Motocykl: exc 250 2T :)
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 12 godz 15 min 2 s
|
![]()
Dodaj jeszcze informacje kto odbierać, w jakim celu?
Czy dostęp ma być w pełni ustandaryzowany czy możesz wykorzystać inny soft niż przeglądarka standardowa. I co z poufnością transmisji, np. czy będą tam dane które chcesz szczególnie chronić np. skan paszportu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
|
![]() Cytat:
Sposób przekazu danych będzie warunkował co i jak będę przekazywał i w jakich systemach... W polsce problem odbioru raczej nie istnieje , ciężej będzie z wysyłką gdzieś w Afryce ... tak myślę
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Moim zdaniem w Afryce może okazać się niemożliwe, nawet w stolicach państw bywało, że łącza nie pozwalały na obsługę maila.... więc, może być trudno z wysyłką większych plików.
![]() |
#6 |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 11 godz 11 min 50 s
|
![]()
O ile to możliwe trzeba sprawdzić opcję SFTP (Szyfrowany ftp).
Z tego co wiem, określone porty są blokowane w Afryce. Ruch internetowy leci przez masę serwerów proxy z filtrami i sprawdzaniem "stacji nadającej ruch". SFTP powinno (nie wiem jak w praktyce jest) działać.
![]() |
#7 |
Miasto: Gdańsk
Motocykl: exc 250 2T :)
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 12 godz 15 min 2 s
|
![]()
Olej szyfrowanie, W europie możesz wybrać dowolną technologię. Problemem robi się, jak napisał Chomik, Afryka. Został bym na protokole ftp i wybrał klienta który potrafi kontynuuje przerwane sesje(będziesz mógł przesyłać w koło Macieju, aż przejdzie). Po prawdzie nie wiem czy kontynuacja sesji działa w obie strony, ale sprawdzić lub obejść to mały problem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Motocykl: RD07a
Przebieg: 43k+
![]() Online: 3 tygodni 3 godz 22 min 21 s
|
![]()
Eeee, moze pieprze glupoty, ale pamietam czasy
![]() ![]() Nieco to upierdliwe, ale dziala.
![]() |
#9 |
|
![]()
rozmawiałem z chłopakami z TV i z marsatu i stwierdziłem, że najlepiej mieć możliwość łączenia inmarsatem BGAN w paśmie otwartym (cena ok 7 $ za 1 MB) , prędkości mogą być od 0 do 384 kBps
Wygląda na to że materiał ok 50 MB przesyłany mniej więcej godzinę. Nie opłaca się wykup streamingu bo kosmiczne koszty są .... problem w tym, że podczas transmisji trzeba stać w miejscu. Afryka pokryta zasięgiem BGAN więc zobaczymy ... Czy ktoś zna FINAL CUTa ? jak bardzo można kompresować materiał TV o rate 1500 ? Wytłumaczył by mi ktoś w jaki sposób przeliczyć wagę matgeriału TV na transmisję i czas w minutach/MB ![]()
![]() |
#10 |
![]() Online: 5 dni 4 godz 26 min 56 s
|
![]() |
![]() |
![]() |