![]() |
|
Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Panie i Panowie,
temat trochę przydługi ale sprawa mnie mocno nurtuje. Czy możecie podzielić się doświadczeniem jak wygląda połączenie wypinanej membrany kurtki z portkami w Waszych ciuchach? Od ponad 10 lat używam dwóch kurtek i spodni BMW i tam zarówno kurtka jak i wypinana membrana ma swój suwak do spięcia z pantalonami. Jeżeli mam założoną membranę to spinam ją ze spodniami, ona sama w sobie jest dłuższa więc przykrywa to połączenie a kurtką przykrywam całość Myślałem, że jest jest to jedyne tego typu rozwiązanie ale dzisiaj będąc zainteresowany zakupem Scott Dualraid okazało się, że membrana nie ma suwaka do spięcia z dolną częścią odzieży. Wychodzi na to, że mając założoną membranę i chcąc spiąć kurtkę ze spodniami trzeba albo włożyć membranę w spodnie albo ją zostawić i wtedy fanatazyjnie zwija się ona nad liną suwaka łączącego oba ciuchy. I tutaj moje wątpliwości: Jak wtedy ze szczelnością tego połączenia? A jak membrana jest wpuszczona w spodnie i kiedy kurtka wierzchnia przemoknie to spływająca po membranie woda cieknie prosto w rów czy jak? Interesuje mnie jak to jest w ciuchach Modeka (Panamericana, Tacoma), Held (Carese, Hakuna), Revit, Büse Evo Open Road, RST Adventure i innych tego typu. Ewentualnie może ktoś uzywa tego Scotta Dualraid i wszystko jest w porządku a tylko ja szukam miodu w dupie. Dzięki za odzew. Miłego dnia wszystkim |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2019
Miasto: Łódź
Motocykl: Ogar200->ETZ251->...->Yamaha XT660Z Tenere->ATAS1000
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 13 godz 31 min 17 s
|
![]()
Held Hakuna - membrana łączona z kurtką, a kurtka oddzielnym suwakiem (niżej) łączona jest ze spodniami. Nigdy mi ten zestaw nie zestaw w rów nie ciekł
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
wloze kij w mrowisk. LATO:
- KOSZULKA ENDURO - LEKKA TURYSTYCZNA ZBROJA - DOWOLNA FIRMOWA TAKTYCZNA KURTK GO - W PLCAKU COOLMAX ALBO DRBNY POLAR ZIMA: COOLMAX, ZBROJA, SPORY MARKOW POLAR. KURTKA TAKTYCZNA przez lata sietny sprzed z membrana robily firmy dla mon, do tego coolmax jakis Brubeck, no i polar z PORTEX a nie MIEX 1000 i miescisz sie w 1200pln a masz wielo modupowy zestaw ps. moje wielkie marzenie czyli icon patrol w kolorze zarow normalnie sie rozpadl. zupelnu bangladesz. teraz SNIKERS pracownikow morskich i dzieuje 'firmom motocyklowym'
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Kaem
Dzięki za odzew. Ale w takim razie w tej Hakuna membrana jest krótsza tzn. kończy się przed suwakiem do spinania z portkami? Szynszyl ja to wszystko wiem ale jeden lubi ogórki a drugi cycki ogrodnika córki. ![]() Zaraz się ktoś odezwie, że najlepiej to tylko laminowanie gore itd. Trzymam się takiego rozwiązania, bo po latach doświadczeń ono mi najlepiej pasuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
W starym zestawie Buse (openroad) było tak, że suwak do łączenia ze spodniami jest osobny i niezależny od podpinek.
W IXS jest podobnie, ale lepiej, bo jak ten suwak nie jest ci potrzebny, to go można sobie odpiąć i mieć kurtkę lżejszą o 100 gramów ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: Kamieniec Wrocławski
Motocykl: XT660Z-konik garbusek
Przebieg: Ł
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 7 godz 35 min 30 s
|
![]()
Szynszylu,Dej no jakiego linka do tych snikersów
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
Zaboli.. Ale widzialem po 800-900..ja kupile powystawowa za 400. Jest mega.
Sposz snickers 8881 gyx A co ciuchow firmowuch to mam modeke made in germanu z lat 92-93 i jest w top stanie zaraz wam zrobie i wrzice foty Icona za 2200pln po 1000km nez deszczu. Idlatego wole oryginalne moro i renomowane BHP.
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Slynny Icon Patrol - moja kurtka woskowa LC byla ze mna z 10 lat az jej zgubilem. Ogladalem inne rownoe renomowane firmu. Jest zle. To noe lata 90 hdzie szylo sie albo w europie albo w usa...
p. s. Uprzedzajac pytanie o ta wielka dziire to rozdarcie alee po prostu wykscie zszwu ktore sie poglebia. Moze Lidka pomoze bo szkoda ciucha
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
O taki ten baton:
https://www.bhp-gabi.pl/p11158,1888-...-snickers.html Czym to sie rozni od 'motocyklowa' albo 'trkigowa' ![]() Francuskie legijne gore i polsk membrana koniecznke wz. 23 bo mialy chiesze madrze zrobione 230+130 i jest na lata I mamy 2 tys na but rekawiczki zbroje nakolanniki. No ale noe mamy lansu mamu SLL. Poza tym nic poeknoejszego w upalne dni: koszulka + zbroja jedynie
![]() |
#10 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Modeka extremadura - spina się kurtkę i spodnie bez membran. Suwaki nic nie kolidują z membranami czy to od spodni czy kurtki jak wpinam.
Chwale sobie, jeżdżę w tym ok 5 lat i jestem zadowolony. Wcześniej przez 6 lat także miałem komplet modeki i spinanie było identyczne. Więc ja nawet nie wiedziałem że można inaczej ![]() Pozdrawiam Zimny |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Membrana Air Cut AT/Transalp | majo | Uklad paliwowy i wydechowy | 6 | 30.12.2013 00:37 |
Łaczenie map rastrowych | puszek | Zastosowanie praktyczne | 1 | 20.07.2011 17:32 |
membrana | 7Greg | Ciuch Afrykańczyka | 4 | 14.02.2011 15:32 |
membrana gaźnika | Czaju | Uklad paliwowy i wydechowy | 26 | 25.01.2009 18:12 |