![]() |
![]()
|
Jabolos [Sławomir Jabłoński ✰31.12.1978 ✞23.02.2025] |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 3 tygodni 3 dni 4 godz 36 min 55 s
|
![]()
Forumowa Rodzino!
ostatnie kilka odejść naszych użytkowników (Padre, Golfik) z tego świata pozostało bez jakiegokolwiek symbolu naszej forumowej wspólnoty. Wspólnota przez duże Wu dba o pamięć swojej Rodziny, nie pozwalając im odejść w samotności. Na tradycji ostatniego pożegnania staliśmy się ludźmi. Powstaliśmy ze środowiska ludzi podróżujących, później był motocykl, zawsze byliśmy gotowi do pomocy. Ktoś wyjeżdża w podróż po Europie na moturze,są wpisy życzenia powodzenia,porady, ktoś coś pomoże. "Jedziemy " razem z tym kimś w podróży. To chwilowe uczucie "bycia" na kołach . Z przykrością stwierdzaam, że kilka ostatnich podróży w zaświaty naszych użytkowników przeszło kompletnie bez echa na forum, nie wspominając o symbolu albo uczucia chęci "bycia" z tym kimś na ostatnich metrach do grobu. Administracja nie widzi też potrzeby aby ten stan zmienić i nie zapowiada się aby się to zmieniło (Padre, Golfik) Uważam to za karygodny błąd. Zobaczcie Nasz forumowy cmentarz. Nie jest pielęgnowany, groby gdzieś walają się po wątkach kompletnie zapuszczone, pomniki pozarastane. Zapomneilismy jak tu było kiedyś i co NAS związało 20 lat temu. Jak było kiedyś? Forumowa zbiorka na wieniec (dzięki konkretnym i aktywnym działaniu administracji,) delegacja, kilka zdjęć dla tych co nie mogli byc przy pożegnaniu, poczuć aby przez sekundę że było się na miejscu na ostatniej drodze, słowo wsparcia dla Rodziny, zapalenie prawdziwej świeczki. To wszystko szło w trymiga. Byłem na kilku forumowych pogrzebach i wiem jakie to silne poczucie wspólnoty, kiedy widzisz ile to Czarnuchów bierze udział w pożegnaniu i że nie jest się samemu w swoim smutku. Czujesz ta forumowa Rodzinę i jej siłę. You never walk alone. Niniejszym chce zainicjować zbiórkę na symbol pozegnania od naszej forumowej wspólnoty na ostatniej drodze Jabolosa. Ja osobiście nie dam rady być na jego pożegnaniu, ale chce poczuć że zapaliłem na miejscu świeczkę a nie ta wirtualna w wątku. Sadze ze innym też zależy aby być na miejscu i poczuć ta wspólnotę. Nie mam konta bankowego w PL, więc zapytam czy można zebrać kasę na forumowe konto? Jesli nie można , to czy ktoś mógłby takie konto udostępnić? Jeśli kasy starczy na kilka wiązanek, to proponuję kupić jedna, a Rodzinie wręczyć kopertę z resztą i powiedzieć że to od naszej wspólnoty. Niech to będzie małe wsparcie od nas. Zakładam, że będzie ktoś z forum na pogrzebie i prośba, czy ten ktoś mógłby w imieniu forum, położyć ta wiązankę na grobie i zapalić świeczkę?. Chce wrócić to tego poczucia wspólnoty które kiedyś było na forum a go już nie ma. Nie pozwólmy odchodzic nam z tego (forumowego) świata bez tradycji i w samotności. Podsumowując: Pogrzeb jutro, więc bardzo mało czasu. Prośba czy ktoś mógłby jeszcze dziś zamówić i zapłacić wiązankę od forum w pobliżu miejsca pogrzebu? Jeśli ktoś udostępni konto, to wrzucamy do skarbonki. Przelewamy za wiązankę a resztę (później) przekażemy rodzinie. To nie chodzi o pieniądze ale o tradycje! Czy ktoś jedzie na pogrzeb i zabrałby ta nasza wiązankę i położył na grobie? Pożegnał Jabolosa po naszemu i mu powiedział że "ma w ryj" ( dla niewiedzących, to pozdrowienie afrykańskie starych dziadków na forumie), jak kiedyś do niego też dotrzemy, spełnimy ta obietnice! Czasu bardzo mało ale mam jeszcze wiarę w NASZA forumowa Rodzinę i nie takie akcje tu były możliwe. Ps. Niniejszym zobowiązuje się na organizowanie forumowego pożegnania naszych Czarnuchów w przyszłości na tyle ile mogę to zrobić zza granicy. Aktualny styl "pożegnania" , jest dla mnie nie do zaakceptowania. Ps.2. Proszę o przeniesienie tego wątku do HP albo Inne tematy bo cały świat tu czyta słowo" Czarnuch" i zaraz forum zaklasyfikuja jako forum rasistów. Dziękuję.
#2 |
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 3 tygodni 3 dni 4 godz 36 min 55 s
|
![]()
Jestem po rozmowie z Białym, który poinformował nas o śmierci Jabolosa.
Zakupi wiązanke i zapali świeczkę od nas. Złoży wiązanke jutro o 17 . Na pogrzeb się nie wyrobi. Jabolos mieszkał sam i dyskretnie i nikt nie ma kontaktu z Rodziną. Niniejszym jakąkolwiek zbiorka odpada. Wiązanke biorę na siebie. Temat proszę zamknac.
#3 |
Moderator
![]() |
![]()
No i super
![]() Też dostałem kontakt na komórę od Białego ale w takim wypadku nie ma już potrzeby żebym się wcinał. Temat zamykam plus usunę pomysły składkowe z innych wątków.