![]() |
![]()
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
Miasto: Kalwaria Zebrzydowska
Motocykl: CRF1100
Przebieg: 12 kkm
![]() Online: 2 godz 27 min 46 s
|
![]()
Cześć wszystkim.
Sprawa dotyczy przewodu hamulcowego w ATAS 2024. Po zamontowaniu zestawu podwyższenia kierownicy: https://www.ebay.pl/itm/313790908852 przedni wąż hamulcowy od pompy do "kostki" jest niebezpiecznie krótki. Chciałbym go wymienić na kilka cm dłuższy, wolałbym też gumowy, nie zależy mi na stalowym oplocie. Czy można ten przewód zastąpić dłuższym z innego modelu czy lepiej kupić sam przewód i go zakuć, proszę o poradę. Pozdrawiam Marcin |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Zmierz przewód oczka czy co tam jest na końcach kup Hella lub inny z atestem tu szkłem diody nie wolno podcierać
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Można dorobić na wymiar - stal-flex ma się rozumieć. Guma bez sensu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Rozwiń bo w wyszukiwarce tylko wentylacja wychodzi
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Co tu rozwijać ? Przewód hamulcowy w stalowym oplocie można dorobić według potrzeby, a kupowanie gumiastych szlauchów jest bez sensu, mając powyższe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Rozumiem że stalflex to przewody w stalowym oplocie. Ale ja chcę wymienić tylko jeden przewód a nie wszystkie. Zatem wymiana jednego przewodu na stalowy oplot przy całej reszcie gumowej chyba niewiele wnosi.
Natomiast zastanawiam czy te gumowe już same w sobie nie mają jakiegoś wzmocnienia (oplotu) wewnątrz, pod gumą? Moje pytanie zatem brzmi czy można dopasować ten wąż od pompy do kostki z innego modelu np. No bo jak nie to pozostaje kupić dłuższy i zakuć. Pozdro\ Marcin |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
Kolego do edukuj się i zastanów o co Ci chodzi. Chciałeś jeden przewód podpowiedziałem z całą odpowiedzialnością, tych przewodów nie chcą byle jakie firmy robić bo to odpowiedzialność za czyjeś życie. Chcesz po taniości podpowiem, że w sieci znajdziesz firmy dorabiające przewody do puszek itd. Jak zrobisz Twoje , pewnie masz problem jak to w Hądzie z jednej strony oczko z drugiej trójnik nie rozbieralny
![]() |
#8 |
|
![]()
A to kolego ten trójnik jest nierozbieralny. Ja myślałem, że można tylko wykręcić z dwu stron ten przewód i podmienić.
Masz jakieś doświadczenia z takim nierozbieralnym trójnikiem? Jak to ugryźć w takim razie? Pozdrawiam Marcin |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Można to obejść, tyle, że to robota nie dla amatora.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Motocykl: RD03
![]() Online: 1 min 11 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Zaślepka osi wahacza, mocowanie przewodu hamulcowego | redneck | Redneck | 0 | 04.03.2024 02:52 |
43468-KS6-700 - Trzymak przewodu hamulcowego na wahaczu XRV/XR - zamiennik | ramires | Dział Producentów i Dostawców | 2 | 29.04.2021 23:42 |
Trzymak przewodu hamulcowego na wahaczu | ramires | Wszystko dla Afryki | 30 | 14.04.2021 00:50 |