![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
mówią na mnie Jackpot
![]() Zarejestrowany: Nov 2008
Miasto: Paczków
Motocykl: RD07a
Przebieg: rosnący
![]() Online: 3 tygodni 19 godz 43 min 25 s
|
![]()
Witam i pytam co by namierzyć kogoś co by zrobić szlif wału i dorobić nowe panewki do XLV 750R. Moto robiony od podstaw i ma być zrobiony igła (cena nie gra roli
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: UK prawie pakistan :-)
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 dzień 7 godz 47 min 23 s
|
![]()
szlif i dorabiane panewki ?
zasadniczo to ja sie nie znam (na hondach) ale jakos cienko to widze ale igła to nie bedzie cena gra role = szilfujesz wał dorabiasz panewki i modlisz sie zeby zrobiło 15-20 kkm cena nie gra roli = idziesz do sklepu |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
mówią na mnie Jackpot
![]() Zarejestrowany: Nov 2008
Miasto: Paczków
Przebieg: rosnący
![]() Online: 3 tygodni 19 godz 43 min 25 s
|
![]()
Co do cena nie gra roli to może przesadziłem , ale wiem że są firmy specjalizujące sie w tego rodzaju usługach. Prawdę powiedziawszy umówiłem sie na ten zabieg z Ramiresem bo ma jakichś znajomych w instytucie ale chłopina zapadł się pod ziemię.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: Podkarpacie
Motocykl: raczej juz nie bede mial
![]() Online: 4 tygodni 7 godz 9 min 44 s
|
![]()
A czemu chcesz robic te panewki
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Ludzie mówią, że w japoni wałów się nie szlifuje. Tak jak piszą koledzy wyżej - pomiar ocena potem poszukiwania. O ile mi wiadomo Nowy011 ma dwie sztuka nieśmigane do rozebrania
![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio oglądałem silniki to myszy wygryzły panewki, a wał się ostał bo mocniejszy.......... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Very Old Member ;)
![]() Zarejestrowany: Jan 2004
Miasto: Kielce
Motocykl: RD04
![]() Online: 5 dni 16 godz 57 min 27 s
|
![]()
Jak nic nie znajdziesz w okolicy i jezeli odleglosc do Kielc Cie nie przeraza, to odezwij sie na
![]()
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
wały się szlifuje a potem utwardza. panewki też się dorabia i to musi działać jeśli jest zrobione dobrze.
firmy znane mi są dwie - jedna w wawie, druga w poznaniu. konieczne będzie wysłanie bloku z wałem. koszt takiej operacji wg mej wiedzy to ok 600PLN od cylindra. matjas
![]() |
#8 |
Common Rejli
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: R650GS Adventure & LC6 750 Adventure
Przebieg: dupa
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 5 godz 39 min 17 s
|
![]()
Poczytaj o dorabianych panewkach na forum.motocyklistow.pl . Było paru takich odważnych. Rekordzista (jeden!) zrobił 35kkm (Barnaby na CBX1000 o ile dobrze pamiętam). Reszta padała po tysiącu, góra dwóch.
No chyba, że robimy na handel...
![]() |
#9 |
....OLEJ....
![]() Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Pniewy-Londyn
Przebieg: 6006 km
![]() Online: 1 miesiąc 4 tygodni 1 dzień 17 godz 45 min 3 s
|
![]()
Matjas co to za poznanski adres?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
POSZUKAJ W GOOGLE
![]() juz nie mam tego namiaru w tel. na ile moge pomoc to tel do wawy mam: 226100575 matjas
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Poszukiwania zabezpieczenia | olo2222 | Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki | 4 | 04.08.2012 13:41 |