|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
13.02.2010, 14:45 | #1 |
Administrator
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 3 godz 49 min 59 s
|
XRV Rally - chłodnica oleju - koncept
Korci mnie lekko zabezpieczyć obecną chłodnicę oleju poprzez przeniesienie jej tuż pod lampy (tak jak w rajdowych wersjach jest montowane).
Tworzę sobie nową owiewkę pod moje "widzimisię" jednak mam pare pytań odnośnie samej chłodnicy i układu olejowego. Pytanie dotyczy czy ma znaczenie wysokość chłodnicy oleju? Jak patrzę na wszelkie konstrukcje rajdowe to najczęściej we współczesnych dakarówkach jest: - dodatkowa jeśli w oryginale występuje na dole gdzieś - wyżej niż poziom silnika Czy nie będzie problemu z obiegiem oleju? Silniki nie są jeszcze moją mocną stroną więc zanim popełnie jakiegoś babola i doprowadzę do jakichś nieprzewidzianych zachowań wolę zapytać. Moje założenie jest takie, że będę zakładał inną osłonę silnika własnej produkcji z lekkich i wytrzymałych laminatów. Celem jest też mimo wszystko "przeniesienia" wszystkiego co narażone wyżej i tym samym uchronić i polepszyć obieg oleju. AT w terenie ciężko zagotować, wiem o tym, szczególnie po tym jak udrożniłem cały układ chłodzenia wodą mam spory problem aby dość podczas jazdy w terenie nawet do 90 stopni. Jednak mam jakieś tam pomysły w zimie i ... tak kombinuję.
Ramires Serwis HONDA Industrial / maszyny i urządzenia spalinowe - Otwock / Józefów Ostatnio edytowane przez ramires : 13.02.2010 o 14:52 |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|